<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » RainRain趣"BLOG"BLOG"
返回列表 回復 發帖
借個 BLOG 用吓先~

呢排,我面對人生好多決擇。
配偶決擇、轉職決擇、投資決擇、買車決擇、公幹決擇................。
連EF安排都有決擇。

以個體而言,好多決擇都可以好簡單、好輕鬆。
但其實每個決擇都會涉及同影響到好多、好多人。
點決擇先叫最好?點決擇先可以形成雙贏?好難諗..............
身邊有好多人都認為以我本身所擁有智慧,問題根本唔存在。
神仙咩?我呀媽生我同其他人物一樣~
但總唔明白身邊無人會咁諗.......過份信任?
2006年分紅終於計完,派彩......比預期高17倍。
其他人,聖誕嗰陣都派哂,睇怕都fing 鬼哂 lu~
我留返最後先計。
班老屎忽話我戇居,錢唔第一時間攞............F F 聲。
Jumeira d house 又起價喎.........關我叉事麼?你地買我唔買會陸沉咖?
大佬,老老實實你地未死啫?計比班細嘅先好唔好?佢地又要做又要計又要度,仲成日比我地喪插,好慘咖............
最可愛有件UCLA 仔,今年啱啱做,見到張cheque,喊足成粒鐘..........
遣散你咩...........?^^"" 不過真係好可愛。
我都好懷念當日呢種初出茅廬嘅感覺.............

但當佢揸住我派比佢嗰部PS3 行入我間房嗰陣,我想掟佢落樓:
"boss, 下次送 wii 吖,好好玩咖!"

你老味吖................................. >.<""

呻完~ 下次繼續~
Originally posted by RainRainピ at 2007-2-3 08:16 AM:

Ok..give me your address then I will delivery to your home right away~~
I hate my 二佬,he want to have chinese we have to eat chinese he donot want me to watch tv with my new laptop i cannot watch tv with my laptop.  
Originally posted by TriLinda at 2007-2-3 08:19 AM:

I hate my 二佬,he want to have chinese we have to eat chinese he donot want me to watch tv with my new laptop i cannot watch tv with my laptop.  
TriLinda, go get dress
We're going out to eat chinese... brb

[ Last edited by Triangel on 2007-2-3 at 08:51 AM ]
7    6      5    4     3    2    1
rainrain san~~我又黎啦~
有無掛住我呢? haha

告訴你一個消息
今日我終於記得你係邊個啦~你又記唔記得我呢?
因為頭先睇到貼d rainrain相,突然間我個頭就好似有條激光穿過咁
因為你隻rainrain實在太可愛了,令我諗返起係竉物區見過最可愛ge貓----rainrain(鐘意死了)
跟住就記返起佢GE主人~
希望我沒記錯啦(不然我會尷尬死啦~~)

RAINRAIN住邊GA?澳門?HK?外國?
睇返之前D覆,實在有點兒一頭霧水 HAHA~
Originally posted by BOYDWAN at 2007-2-3 08:19 AM:
借個 BLOG 用吓先~

呢排,我面對...
唉......呢個世界做人真係好難,要做到面面俱圓真係唔容易,
只要自己覺得o岩o既就去做,其他人點諗點講,理'七"讵.
Originally posted by sakura310 at 2007-2-3 08:59 AM:
rainrain san~~我又黎啦~
有無掛住我...
你好sakura310,無錯,我就係你講果個人,好開心你仲記得我同RainRain,
我係住外國o既,因時差關係,所以好少同你傾到"計",不過唔緊要,有左呢
個post,你可以除時入黎找我傾"計",你o既留言我一定覆~~~
我地仲可以一齊討論吓養貓心得~~

[ Last edited by RainRainピ on 2007-2-3 at 09:31 AM ]
Originally posted by Triangel at 2007-2-3 08:49 AM:

TriLinda, go get dress
We're going out to eat chinese... brb

[ Last edited by Triangel on 2007-2-3 at 08:51 AM ]
See you later~~
rain rain借個BLOG 用o下先~~~~~~~~~~~ 有d 悶﹐唔好介意呀~~

2007/02/03 早上

這陣子﹐書看得少﹐我似乎忘記了怎麼去寫字。

每天早上迫巴士返工﹐巴士上的人臉都是沒有表情的﹐都是非常安靜的;在這種時刻﹐彼此都不認識大家﹐他們不必戴上因為各種原因必須要戴上的面具。自從聖誕節後擔起這份早上的兼職工作﹐到現在離職經已個多月了;沒有人知道我要轉職﹐而我其實大可不必去告訴他們。

金錢;金錢;金錢;前男友總是不斷地訴說著他們的重要﹐我這個入世未深的女孩卻從未懂得它為何可以妖噬人心。這家公司的上司全部都是香港人﹐他們很博﹐很努力﹐每天都很忙;但其實我從來不理解﹐對我來講﹐沒有甚麼比尋覓﹑珍惜愛人更重要。沒有甚麼是比愛更大的。但是我卻因為薪水更高而轉去下一份兼職﹐並且為了學費而煩惱… 

六時了﹐我要走了﹐不忘把叮飯的午餐盒帶走。在每次的相遇與離別﹐我都是深有感觸的;只是我從來沒法好好的表達自己。

猶記得剛開學時那個葡國同學對我說:我覺得妳好高傲。其實我怎麼可能高傲?我只是不懂得去真切的表達我的感受!在現實中﹐我不笑﹐不代表我是自傲的;我也許自我意識很強﹐但是我最大的理想仍然是真實的是觀察世上每一個人的靈魂。

無論是一個億萬身家的富翁﹐或是一個滿口粗言的司機﹐又或是一個路邊斷肢的乞丐﹐我都希望去探索。如果心病是可以治療的﹐我希望我能夠在自我實現的同時﹐好好安撫每一個受過傷的小心靈。

巴士上人擠得我快要喘不過氣來﹐但是這種壓抑感是無法訴說的;我不懂得好好訴說。在我硬朗的腔調底下﹐也許我要擁有的是溫婉﹑並且軟柔的世故。

等巴士等到六時半﹐已有八架巴士因為人太多而飛站;我到了八點才回到學校。今天是總學期結論會議﹐我回到去﹐課室裏一個人都沒有。其實會議七點就結束了﹐我註定錯過它。右邊第二個枱面滿佈的是我的水彩﹑素描及設計作品﹐旁邊有一個我用了二十四小時去完成的陶藝;其實我很討厭陶藝﹐我心煩氣燥﹐所以做出來的陶藝並不精緻。我為此而躊躇又痛苦。

我只好把這些重甸甸的所謂的藝術品搭的士拿回家。回到大廈門口﹐有個垃圾回收站﹐我把那個陶藝扔進去。我只是突然之間﹐不想把這份心血帶回家。我太累了。

回到家﹐很想上EF﹐但是太累﹐沒洗澡就睡著了。想念一個人﹐夢中猶猶然想起他;但是﹐但是﹐為甚麼我們似乎被一些東西阻撓了?我是個天性悲觀的人﹐但是我知道我一定會等他;這個人正正是我最信任﹑最尊重﹑最最欣賞的男人。我一直為認識他而感到嬌傲(無打錯字啦~)。

其實愛一個人﹐真的﹐只要他平平安安﹐好好的活著﹐不要連他的消息都不知道﹐我就該感慶幸了。

~~ okay 講完廢話﹐還返俾你啦rainrain~~~thank you~~~ 希望你唔好介意啦~~
手癢癢我又想寫Blog
但又驚寫寫下,寫上引,點算
7    6      5    4     3    2    1
Hi RainRain, how's your family today?
我呢兩日有d忙(因為其實平時好閒),所以兩日冇上嚟"貢"一"貢";你呢Blog好成功,好多老友留言,三兩日就去到第七頁,最重要係樂見到其他人嘅率性一面or應該話係感性一面,平時响"頑童"很少見到;人有兩面,所以宜家"港男"就有兩個地方大家傾計,有嚴肅感性、有嬉笑玩樂,各有天地o
繼續努力呀RainRain,好希望响度分享大家嘅生活感受
Btw,你住果個城市係一個好美麗嘅地方,不過就好q大風,成日吹亂個髮型,所以出街都唔需要set頭,因為set嚟都冇用

[ Last edited by cyc1 on 2007-2-3 at 01:22 PM ]
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » RainRain趣"BLOG"BLOG"

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。