<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » RainRain趣"BLOG"BLOG"
返回列表 回復 發帖
Originally posted by sakura310 at 2007-2-6 05:45 PM:
...
其實頑童呢度…… 本身就係一個薄咯公廁啦……

就好似有d 男人係女人公廁咁囉 ~
Originally posted by sakura310 at 2007-2-6 05:45 PM:
...
Good try~~sakura

記住: 少壯不努力,老大徒傷悲(唔知有冇寫錯)
如果唔係就會好似我咁後悔以前冇好好讀書.
hay....

[ Last edited by TriLinda on 2007-2-8 at 09:04 AM ]

春春post哥首歌(希望你唔好介意我咁叫你啦)
搞到我差d喊...

2-7-2007   星期三   雨

還記得7年前離開香港那一天,在飛機上向下回望香港那一刻,
心裹有點難過和不捨得,難過的是要離開自己成長的地方,不捨得
的是要和自己一同長大的玩伴,朋友分開,還有一份自己喜歡的工作.
在前路一片茫茫底下,我離開了香港...

過來後數月,也很不習慣這邊的生活,一直想回去香港,但知道是沒
可能之後便打消了這個念頭.一心去適應新環境,新生活.直至找到
份工作有所寄託後,慢慢才真正適應下來....

7年來一直都沒有機會回香港看看,我想香港一定變化好大,以前住
過的地方,走過的街道,不知道是否還記得.........
我最喜愛香港的美食,有機會回去一定要大吃一餐......
Originally posted by Triangel at 2007-1-29 02:59 PM:

[center]...
Dear God, make Arsenal a bird, so they can fly high.
一年一度又新年。
計吓計吓,連續三年都喺香港過。
仲記得之前喺state,農曆年氣氛係無乜嘅............至多同班"香港仔"去吓唐人街,睇吓舞獅、放炮仗、買吓臘腸..........無 lu~
至開心係收到屋企人嘅利是,去吓拜年 (不過嚟嚟去去都係得嗰班......... ),至於鬼佬,都唔知拜年係乜~
出左嚟做嘢之後,學人派利是,初初真係好唔慣,仲發生過好多好多笑話......
人地"雲英未嫁"咖嘛,利是都未夠就要人派~
無辦法啦,商業社會,當傳統比個意頭又好、交際應酬又好,點都要派咯~
轉職後,業內地位高左,派利是學問越學越多.........
一千、五百、一百無走盞,仲要封本票比班叻馬助手、秘書。
(封本票咁串?無辦法,一個利是封装10張金牛,廿幾卅封就好"瓦咋"咖喇........ )
重有"朱古力"金幣,用嚟封比班鬼佬同班超級大佬輩........某師父輩大哥教落,人地錢多過你多多聲,十萬八萬算係乜? 既然大家都係求意頭大家開心,"朱古力"金幣係不二之選~
可能基於心意問題,辦年貨送禮可以交比助手、秘書去做;封利是我從來都唔假手於人,一腳踢。
所以年年封利是,我都叫苦連天...........嘩~ 封吓封吓要封幾日咖........仲要分清楚d 利是封,如果本票同一百蚊利是調轉左,清潔呀毛收多左事小,個助手收少左事大......
就係因為咁,鑊鑊都封到眼花..... @o@""
袋利是,最辛苦係袋"朱古力"金幣............真係重到PK,仲慘過擔泥。最好笑係上年,約左某個大老細去佢屋企拜年順便去食飯,佢收d 酒呀車輪包呀嗰陣都無乜反應,但一收到幾封"朱古力"金幣利是個樣d 表情真係超好笑~ (可能佢以為係10蚊銀~ )
結果,三日後佢叫我一開市就入佢隻股........嘻~

每逢過年,一定"大出血",辦年貨、派利是、換傢俬電器.........等等,好多好多支出。
但係,有得"出血",好過無吖~ 唔係度度都有得過農曆年咖~
今年我一年要努力利是,金額事小 (邊補得返吖~ ),利是封數量事大~
喺度做定個記錄先:今年要派嘅利是數目大約400封....
我一定要多過400呀~~~
Originally posted by BOYDWAN at 2007-2-9 10:00 AM:
一年一度又新年。
計吓計吓,連續三...
哈哈~講開利是,年年都係去逗利是,但由今年開始就要派利是喇,
感覺有d怪怪地,雖然呢到冇乜親戚,唔係派好多,但是都有d尷尬
Originally posted by RainRainピ at 2007-2-9 02:48 PM:

哈哈~講開利是,年年都係去逗利是,但由今年開始就要派利是喇,
感覺有d怪怪地,雖然呢到冇乜親戚,唔係派好多,但是都有d尷尬
呀嫂有喜?
7    6      5    4     3    2    1
Originally posted by BOYDWAN at 2007-2-9 10:00 AM:
一年一度又新年。
計吓計吓,連續三...
400封
你派出邊都仲夠既
派埋俾我地就一定唔夠
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » RainRain趣"BLOG"BLOG"

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。