<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » RainRain趣"BLOG"BLOG"
返回列表 回復 發帖
Originally posted by trista_cheong at 2007-2-25 11:32 PM:
2007/02/25 晚上

今日中午去o左...
美人!我D friend之前夾日文歌都試過有類似既情況。
講真,雖然話音樂係世界語言,不過有時如果句歌詞係重要同有力既話。唱果個都要大力D啦!如果唔係就會好格格不入啦!

我有一個方法(雖然唔知係咪有用
我諗你都係用D 英文字做符號/音標 去記底每個發音
我建議你要知道但佢地既實際解釋/意思 ,咁可以大概知道邊句係重音
聽原唱果陣唔好太著重聽每個字既發音,你真正要記得既係整體首歌既流程(高/底 位)
而家歌手發音係好唔準(你聽Manson都知,個個字既尾音都錯嫁!屌!聽死人!

p.s.唔知係咪都係幫到你,不過總算有D用掛
加油呀!靚靚女主音!

500 x 325 PIXEL下載

超越自己,攻其不備
Originally posted by clkgtr at 2007-2-25 11:40 PM:

打幾拳落去, 打腫佢咪變大囉
我冇咁大力呀~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Originally posted by RainRainピ at 2007-2-26 02:56 PM:

係呢個POST裏面,我已經講出小...
傻啦﹐我係之前睇唔到ja ma

我o係度誠心祝福佢﹐希望個小女孩平平安安渡過呢關﹐以後可以開開心心做人﹐願上天保佑佢平安無事。
Originally posted by 能神所不能 at 2007-2-26 03:07 PM:

美人!我D friend之前夾日文歌都試...
係呀﹐不過呢首日文歌d 音太快﹐我用晒英文黎記都好難唱……

不過你提供o左呢個方法已經提供o左好大ge 幫助俾我﹐多謝你呀~~ 加o下你分先~~~~

你講得好岩﹐我應該側重記得歌ge 高低流程~

再一次多謝你先~~
Originally posted by Triangel at 2007-2-26 02:11 AM:

佢望住你倏 2卡鑽石頸鍊至瓜
咁仲驚﹐佢想做thief 偷晒我d 寶貝走~~~

P.S. 鑽石頸鍊咩黎咖~ 食得咖?
TO: RainRain

I didn't see the story of you mentioned little girl, but I want to tell you that, What you think (or most people think) may not be the most benefit way to her.

If you believe in God, He always made her way, don't worry.

If you don't believe God, you should believe life, the measurment of life is not depends on length or even the quality of his/her life.  It depends on what he/she brings to all other people or brings to the whole world.

Greatest people brings us brightness future, the better of our life.

The little girl may not be a great person, but she at least bring you sympathy, and was rewarded your love.

It is already a beautiful thing between two human beings.  So the result is not important anymore.

Best regrads.
Originally posted by RainRainピ at 2007-2-26 14:56:
係呢個POST裏面,我已經講出小朋友嘅情况,希望大家可以留言
誠心祝福她,希望她可以健康地出院.....但留言嘅版友少之又少
我好失望......我真係好想小朋友會冇事.....
可能只係我一廂情願把了.......
rainrain,你幾時變得咁着重表面了?
係!我承認論人數大家未必達到你心目中要求,係少之又少......
但論誠意論熱情我地每一個留言祝福佢嘅版友絕對係百分之一百投入!
唔好睇少呢小貓三兩隻,我地嘅祝福同祈望絕不比三數百人低!
以我為例,自從知道我好朋友身邊有個小朋友出意外之後,喺 22-FEB 年初五當我媽咪去捐我比佢嘅部份利是錢比教會嗰陣,我亦"搭單"捐左一筆錢同將呢個情況講左比個神父知希望祈求佢平安,結果嗰日堅島嘅過百人彌撒係以祈求一個小朋友康復為主題。
如果唔係你咁心灰,我真係唔打算講;有好多嘢做左唔一定要比人知,最重要係有heart 就好足夠。

雖然我同其他老友記都好忙,又成日一味掛住玩,但"赤子之心"係毋須宣諸於口咖~
我地嘅心意你可以唔知道,但唔應該唔明白咖~

再次,祝小朋友早日康復,rainrain 你有乜消息記得話我地知呀~
Originally posted by BOYDWAN at 2007-2-26 07:24 PM:

rainrain,你幾時變得咁着重...
大皇扶貧, 幾時扶吓我呀
Originally posted by d228216 at 2007-2-26 07:50 PM:

大皇扶貧, 幾時扶吓我呀
http://www.26fun.com/bbs/viewthr ... d=GblQZs#pid1979359
Originally posted by ckyckk at 2007-2-26 07:55 PM:

http://www.26fun.com/bbs/viewthr ... d=GblQZs#pid1979359
得果兩忟人仔
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » RainRain趣"BLOG"BLOG"

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。