<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » RainRain趣"BLOG"BLOG"
返回列表 回復 發帖
Originally posted by RainRainピ at 2007-2-27 01:36 PM:

Thank you my friend~~~
我幫你令她暫時沒事吧
Originally posted by gn00987333 at 2007-2-27 01:53 PM:

我幫你令她暫時沒事吧
我唔要暫時,我要以後都沒事
Originally posted by RainRainピ at 2007-2-27 01:12 PM:
 首先我要同大家講句對唔住,因為我...
雖然我唔識你,不過我有個經驗想同你分享下。
【死】係咪咁可怕呢?
當然你會話你都未面對過死你又點會知呢?
無錯,我真係唔知面對死亡會係一個點既感覺。
而親人既離去我亦都未親切感受過。

可能你會話,咁我無資格講野啦!
不過我有一個比親人離去更可怕既經驗。
就係鬱屈症同老人痴呆
我因為要準備考試而同祖母好耐無見,
早排一見發現,佢既記憶力差得好緊要,
你要知道個感覺比死更難受,
佢根本唔記得你,你一走開
佢就可能已經唔記得你頭先同佢一直o係埋一齊!仲周圍問阿孫無番黎呀?

一個好似存在但又好似已經死左既靈魂,同一個每日不斷變壞既身體。
後悔?樹慾靜而風不息,子慾養而親不在!
我地做孫既可以做到D咩呢?

一直擔心,一直鬧其它親戚做咩唔去照顧佢,一直原地踏步!
根本就無用!

與其覺得其它人冷血,倒不如自己去走第一步,改變自己既睇法。。
凡事都已有一定既定數,客觀既事實我地做人既改變唔到D咩。
只要我地曾經對呢件事,呢個人都付出過愛同關心就可以啦!
超越自己,攻其不備
Originally posted by RainRainピ at 2007-2-27 02:13 PM:

我唔要暫時,我要以後都沒事
我只能幫你暫時令她沒事
但之後的我便不清楚了
Originally posted by trista_cheong at 2007-2-26 06:14 PM:

係呀﹐不過呢首日文歌d 音太...
你呀!完全無聽我講野!都話考完試用番自由神你加分俾我都無用嫁!

以下只屬口臭之言,最好就唔好睇!

一隊成功既Band(唔只夾Band,一般要多過一個人既活動)就要相互分享心中之想,
  點解你唱得唔好,唱得唔到音你就會咁多“驚”,咁多“擔心”呢?
  無疑主音對一隊Band係好重要,不過無結他、Bass同Drum都一樣唔得(好老土
  只要其中一個唔及其它隊友用心,可能就會令到其它人唔高興。
  轉個角度,以你既case而言。
  一個過份用心既結他手,就會令你每次夾Band都有一定既壓力。
  擔心唱得唔好,擔心個結他手失望。
  問心句:你地隊Band就算第日玩到出曬名,玩到紅透半邊天。
              你真正享受到夾Band既樂趣嗎?

以你既性格,你就會話:唔係個結他手要求太高太用心,只係我唱得真係差姐。

一首快既日文歌,可能連一個識日文既人都考起啦!
你日文又唔識,用英文音去死記,仲要首歌係快既。
你咁都唱得好既話,我幫你搵經理人幫你出碟又如何?

凡事要了解自己同隊友而行,你得唔代表佢得,佢得亦唔代表你可以。
與其夾硬咁去夾一首令你吃力既歌,
倒不如一齊去夾一首你唱得到,佢地玩玩得開心既歌。
大家開開心心咁去享受呢首歌,咁咪仲好。

p.s.我失言啦,對自己有要求係好事黎嫁!
     唔好理我講咩呀下!
     我溫書溫到癲先會亂講野嫁咋!
超越自己,攻其不備
Originally posted by 能神所不能 at 2007-2-27 02:43 PM:

你呀!完全無聽我講野!都話考...

自由神你太了解我啦!!!!

擒日出去開會﹐已經決定cancel 呢首歌啦~~ 佢o地都明白我ge 難處ge~~

你講d 口臭之言我完全理解﹐而且100% agree﹐夾band 呢d 業餘o野﹐最緊要係大家開開心心spend time together je~~

多謝你﹐令我個心舒服唔少~~~~
Originally posted by trista_cheong at 2007-2-27 03:24 PM:

:cry...
死...........真身又俾你爆出黎,叫你唔好加分,你仲走去加夠16分

有時D野唔係話認真唔認真,專業唔專業。
如果我好似John5咁五歲就彈結他,我就真係想點就點啦!
無錯勇氣同堅持係可以無堅不摧,但係都要諗下個成本效益同可能性。

命裡有時終需有,命裡無時莫強求。
我都想自己3歲開始作曲,18歲出CD啦!
現實係我而家連結他都未識彈!

接受現實,用有限既能力同資源去開創美好既人生先係實際。
夾Band都係求Good Time,大家叫下、發泄下,咁就足夠啦!
超越自己,攻其不備
2007/02/27 星期二 陰
今日好嬲,見到最唔想見到ge事
我見到我鐘意ge女仔拖住我個好朋友隻手行街,仲要係十指緊扣哥隻
唉~我就黎發癲了,我實在好想衝上去打個男仔,唉~天呀~幹嗎這樣對我><
而家個腦一片混亂,看來今晚都無辦法溫書了...T^T
Originally posted by RainRainピ at 2007-2-27 13:12:
 首先我要同大家講句對唔住,因為我個人嘅問題而帶比

大家麻煩,真係好對唔住。可能你哋未試過親人突然意外

去逝嘅感覺,一種心如刀割嘅感覺,就好似針唔拮到肉唔

知痛咁,所以我對呢件事特別上心,真係當左個小朋友係

親人,已至過份關注及對大家有過份嘅要求,最後再同大家講句SORRY。

至於冇留言嘅版友我易都唔會改佢哋,正所謂事不關己,己不勞心,

我是明白的。

P.S. 小朋友嘅媽咪已經2日冇返工喇,我有一種不祥嘅感覺..........
哈~ 傻貓即係傻貓..............

麻煩?一d 都唔覺~ 我地同你一樣都係想個小朋友快d 康復、快d 無事啫~
"關心則亂"呢一點,大家都好明白,兄弟你毋需要有乜hard feeling、更加不需要say sorry~
除左祝福,小朋友佢自己嘅意志都好緊要,為左佢身邊愛佢嘅人,佢一定康復!

rainrain,唔止個小朋友,你更需要多關心多鼓勵佢家人,等佢地精神上同心靈上更有支持~

P.S. 小朋友嘅媽咪兩日冇返工,未必係負面嘅,可能係想陪住小朋友等佢更有動力康復呢~ 勿想太多,ok?
Originally posted by sakura310 at 2007-2-27 16:09:
2007/02/27 星期二 陰
今日好嬲,見到最唔想見到ge事
我見到我鐘意ge女仔拖住我個好朋友隻手行街,仲要係十指緊扣哥隻
唉~我就黎發癲了,我實在好想衝上去打個男仔,唉~天呀~幹嗎這樣對我><
而家個腦一片混亂,看來今晚都無辦法溫書了...T^T
sakura,世界上令男人鐘意嘅女仔有好多好多,老實講真係食都食唔哂,睇你本事咋~
反而好朋友,真係世上難求!值得為你生命中千千萬萬個鐘意嘅女仔其中之一而同好朋友傷和氣嗎?
毋謂諗太多,一個女人之嘛,豪比個好朋友咯~
有才華有本事,溝到你天昏地暗都仲得~
比心機溫書!仲有好多索女索過呢件多多聲喺前面等你溝呀~
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » RainRain趣"BLOG"BLOG"

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。