<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 討論:做第三者是錯的?
返回列表 回復 發帖
正面黎講其實就無乜問題,有時會唔知情既情況下做左都唔知
唔知情既情況下我被動地都做過一次,幾好feel架,好似偷左野,幾過癮
又或者好鐘意,鐘意到顛左,無計,都要搶架啦,無佢會死,不過我就未試過
有D存心玩,多數搶到,高手多,我唔係,不過有見過

主觀黎講,我對呢個角色有偏見,不過就算有第三者出現,我都唔會點怪佢地
女朋友索真係無計架喎,對自己唔洗咁無信心呀
當你睇真D呢D第三者,有靚仔型仔咩? 有可能有,少D囉
其實唔洗放佢地響眼內,留返比女朋友自己處理會好D
Originally posted by homan~ at 2005-7-10 10:49 PM:

Brother 好有point wor............

但係.......
如果人地冇問題gei...........

你點都破壞唔到架啦
其實有d野,係可以無風起浪的。人本性總有一點多心的,尤其是現時的香港人,對感情既思想幾咁薄弱。所以明明人地相處得好地地,但當有第三者出現,其中一方面對這外在誘惑,有可能就咁就令佢與另一半之間既感情出現變化。

當人對愛情本身己經咁脆弱,你仲走去做第三者,我覺得有問題。所以我話第三者係"搶"人地既感情。
軍階: 中尉
座機: RGM-79 SP II
開始準備聯邦軍官升級試! 向大尉軍階目標努力!!
但係你地覺唔覺有拖拍的女仔係比較受歡迎? 好似畢業d 工的offer, 得的六七個offer, 唔得的同番d中學生爭都爭唔到
神六太空人說在太空看不到長城, 說過在長城是太空中唯一能看到的人類建築那位仁兄確是一個大騙子
Originally posted by hkcitywong at 2005-7-8 10:26 AM:
我想問下係咪個個會員都覺得做第三者...
情侶同結婚關係中既第三者跟本一樣,我覺得都無錯,鍾意人吾係罪,你鍾意佢,佢吾鍾意你的話,跟本吾會出現第三者;又或者佢愛原來既比愛你多,揀原來既吾揀你,你呢個第三者都吾會做得成.
夾硬要分對錯的話,睇你自己係抱住一種咩心態,純粹係愛一個人,定係為左爭野玩!吾係亂講架,一樣米養百樣人,呢個世界真係有d人係只係為左"爭"而做第三者,甚至第四者.
其實對於一段關係呢講,第三者通常都係擔當催化劑既角色,如果2個人真係愛得甘深,其他人根本無位入;有空間比第三者介入既,即係話呢段關係本身已經有裂痕,無第三者出現,或者會惡化得慢d,第三者既出現,只係比大家清楚d去作一個決定:保持現狀定係重新開始
感情上面,無公平,無仁義,無同情心可言,否則,到頭來受到傷害既,只會係自己;
比著係我,係愛情方面,我吾會諗第三者與否既問題,道德仁義都係non sense既,回歸基本,只係需要搞清楚自己愛定吾愛
冇話係唔係衰人既

當你想追a的時,a和b一起
你會覺得,我也有權利愛人(就好似你既講法)

當你和a一起時,b既加入
你便會覺得b係衰人

人就係咁
Originally posted by 天使藍 at 2005-7-12 12:20 AM:
冇話係唔係衰人既

當你想追a的時...
大家有聽過"己所不欲,勿施於人"嗎?
Originally posted by gundamman678 at 2005-7-11 12:38 AM:

其實有d野,係可以無風起浪的。...
brother,
如果感情出現變化, 係咪一定係第三者造成先?

自己冇問題既, 第三者又可以點?
唔通做d 問題俾佢地?
冇可能ga ma~

做女仔既 (男都係)
一定想選一果最好架啦

第三者只不過俾多一果choice 俾人
女既可以accept, 都可以reject

如果冇第三者, 唔通佢地冇問題?
如果佢地真係咁好, 第三者又可以點?

brother, 我唔係鼓吹做第三者
只不過想講
第三者唔一定係錯
好難定論
Originally posted by Rika at 2005-7-10 11:49 PM:
正面黎講其實就無乜問題,有時會唔知...
Rika,

我都好有同感
有時真係做左都唔知

第三者係有都冇計
係為條女既,
由佢自己選擇啦

有第三者
佢都會好煩....................
Originally posted by homan~ at 2005-7-12 07:50 PM:

brother,
如果感情出現變化, 係...
既然講到第三者咁"無野",咁你又點睇"已所不欲,勿施於人"? 難道你本身又想有人做你同你伴侶之間既第三者嗎?
Originally posted by gundamman678 at 2005-7-12 10:45 PM:

既然講到第三者咁"無野",咁你又點睇"已所不欲,勿施於人"? 難道你本身又想有人做你同你伴侶之間既第三者嗎?
好問題
其實我都好想知你"己所不欲,勿施於人"係指對邊個方面架?
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 討論:做第三者是錯的?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。