<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 安東尼o既表現毫無進步
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 艾力克 at 2005-12-11 12:13:

咁第2係邊個呀?
好像是活塞球員
EF小人物

Originally posted by 艾力克 at 2005-12-11 12:13 PM:

咁第2係邊個呀?
是Darko Milicic
Originally posted by 艾力克 at 2005-12-11 10:54:

冇記錯
wade 好似係當年第3名
wade 都唔會差過 anthony, wade 打得全面好多, 而且係真正o既帶起隊波
wade係第5名。。。。。

仲有Sport板飛機區 索女運動員、PE學生妹等緊你(新圖非附件~免分~)
Originally posted by 艾力克 at 2005-12-11 12:13:

咁第2係邊個呀?
第1 James
第2 Milicic
第3 Carmelo
第4 Bosh
第5 Wade

除左Milicic。4個都勁都爆。。:cool:

[ Last edited by shaqkobe on 2005-12-11 at 01:19 PM ]

仲有Sport板飛機區 索女運動員、PE學生妹等緊你(新圖非附件~免分~)
點解D人會覺得Carmelo比唔上Wade、James………
1)Carmelo表現唔夠全面,其餘2人得分、籃板、助攻、偷波樣樣掂,Carmelo一併埋去就顯得遜色左。。事實上唔係佢差,而係另外兩條友超變態。Melo係第一年其實表現不比James差,更是不少人認為新人皇大熱,可惜輸左俾James。第二年表現因傷患更不升反降,其餘二人反是不停提升。三人間漸生距離。(宿敵太強,常作比較,產生錯覺令人覺得佢差)

2)Carmelo在球會重要性不及其餘2人,上年Wade同James都顯明左自己係球隊既重要性。James上年已經顯明左自己係騎士既主宰性,得分、助攻、偷波都係隊中之冠,佢表現好球隊有機會贏波,佢表現差球隊一定會輸波。。至於Wade一開始就俾Shaq捧左做球隊既主人,多次比賽有特出表現而救主,在季後賽更見他的重要性。相反Melo就係金塊,佢唔係必然既進攻主導,論經驗論能力論地位,都仲有唔少人高過佢,所以令佢係金塊發揮並無前兩者既搶眼。(球隊、知遇……問題,令隊中重要性、影響力不及。)

3)Carmelo首兩季負面新聞太多。輸新人皇同輸左all star入選之後,就炮轟NBA聯盟、救練、球迷………建立左一個缺乏大將之氣、星級戰將氣度的感覺。令人失望,就像是一個未長大的學生。加上場內、場外都有失言,為人自大,真本性顯現出來。又被人發現佢原來係吸毒者,藏毒被捕更令佢既名氣大跌。(性格、處事……令人不覺意把這些缺點計算到他的比賽能力上。)

其實我覺得並唔係Carmelo既能力差,而係佢唔夠成熟。今年已經有不少的改進,希望佢可以繼續成長,縮短同兩個宿敵既距離。

Originally posted by shaqkobe at 2005-12-11 01:45 PM:
點解D人會覺得Carmelo比唔上Wade、Jam...
無錯,melo真係唔夠全面,
真正的得分板斧唔多,速度唔算快,中距離唔算準,
而且打波未夠成熟,仲記得有年playoff(好似係佢第一年)對木狼,
由Hassell防佢, melo見鏟籃唔多過到佢,於是一味係咁射射射,
結果呢場波係16射中1,嗰一球係快攻入樽..........最後好似輸1分定3分.....

呢場波記憶猶新,嗰時我就覺得佢攞唔到新人王係應該ge.......
之後佢同wade and james的差距就愈來愈大.......
Originally posted by nashisthebestpg at 2005-12-11 14:03:

無錯,melo真係唔夠全面,
真正的得...
由於佢得分板斧唔多,佢又無積極咁做助攻,當時有波起手,佢就會自己完成攻勢。所以自己防守球員追到佢路,咁就好易防守佢。。。

Originally posted by shaqkobe at 2005-12-11 13:16:

第1 James
第2 Milicic
第3 Carmelo
第4 Bosh
第5 Wade

除左Milicic。4個都勁都爆。。:cool:

[ Last edited by shaqkobe on 2005-12-11 at 01:19 PM ]
no.larry brown唔畀機會
EF小人物

Originally posted by wer at 2005-12-11 14:21:

no.larry brown唔畀機會
事實上我覺得就算俾機會佢,佢都唔係真係咁勁。。。好多時非美藉球員選秀都雷聲大雨點少。。。

Originally posted by shaqkobe at 2005-12-11 14:26:

事實上我覺得就算俾機會佢,佢都唔係真係咁勁。。。好多時非美藉球員選秀都雷聲大雨點少。。。
得幾分鐘上場,當然唔勁
EF小人物

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 安東尼o既表現毫無進步

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。