<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [真‧頑童俱樂部]之延續篇2007-2008 ~ 快啲入嚟繼續呱呱嘈啦 ~
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 艾力克 at 2008-2-4 09:55 PM:

我梗係知實有人講大話啦, 所以唔會一話delete左就加佢地分, at least幾日or一個禮拜後啦
我就唔會話自己delete左喇
咁我呢d  
連down 都無down過既 睇都無睇過既

咪實無分架...
Originally posted by 艾力克 at 4-2-2008 21:55:

我梗係知實有人講大話啦, 所以唔會一話delete左就加佢地分, at least幾日or一個禮拜後
我就唔會話自己delete左喇
What is the true function of this ???
I admit that I have never seen those photos
警方係記者會話除非是將淫照放上互聯網與人分享, 否則在朋友間私底下傳閱淫照並不是犯法
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[轉載]

淫照案已找出源頭
(明報) 02月 04日 星期一 09:40PM

助理警務處長黃福全稱,可以大膽說疑似藝人淫褻照片案已找到源頭,而案中的受害人毋須一定上庭。

他表示,相信案件是與電腦維修期間被人偷偷轉存引起,先後被捕的八人中,除了早上還押的男子外,稍後會起落案起訴另一名廿三歲的男子,他將被控不誠實取用電腦罪案,他明日在東區法院提堂。其餘的人中有五人已獲保釋,另一人也將可獲保釋候查。

黃福全稱,警方會調查所有曾接觸照片的人,包括電腦的持有人。所找到的照片超過一千三百張,共涉及六名女子,其中二人他不認識,意味至少四人是藝人或知名人士。初步了解,疑似藝人淫褻照片案的受害人毋須一定上庭,警方的調查重點也不是照片的真偽。

他解釋,由於警方要證明被告人是否曾發布淫褻物品予公眾人士,所以受害人毋須出庭作證。

黃福全稱,一般朋友之間傳閱並不構成發布,但上傳給網友和互聯網上便屬於發布予公眾人士。

[ Last edited by kinz on 2008-2-4 at 10:14 PM ]
Originally posted by kinz at 2008-2-4 10:07 PM:
警方係記者會話除非是將淫照放上互聯網與人分享, 否則在朋友間私底下傳閱淫照並不是犯法

[ Last edited by kinz on 2008-2-4 at 10:08 PM ]
之前唔係話"藏有"都犯法咩
咁雞爺發怖日本妹比我地有冇犯法
Originally posted by Edgar_Davids at 2008-2-4 10:02 PM:
What is the true function of this ???
I admit that I have never seen those photos
只係覺得要有決心delete d相好難姐
當我冇講過
Originally posted by kinz at 2008-2-4 10:07 PM:
警方係記者會話除非是將淫照放上互聯...
之前話有相都犯法已經低b左, 而家又話私人傳閱冇事又係低b (講完咪又多d人傳)
Originally posted by SCM at 2008-2-4 10:13 PM:

之前唔係話"藏有"都犯法咩
咁雞爺發怖日本妹比我地有冇犯法
聽講雞爺係發佈文字
Originally posted by 艾力克 at 2008-2-4 10:16 PM:

之前話有相都犯法已經低b左, 而家又話私人傳閱冇事又係低b (講完咪又多d人傳)
睇唔到當乾淨
Originally posted by 艾力克 at 4-2-2008 22:16:

只係覺得要有決心delete d相好難姐 ...
In fact I have deleted... indeed....
After watching those, feeling bored and not interested......
Originally posted by Edgar_Davids at 2008-2-4 10:24 PM:

In fact I have deleted... indeed....
After watching those, feeling bored and not interested......
我睇都無睇過-.-

because 我對果幾個女星無興趣
Originally posted by pkbrian at 4-2-2008 22:33:

我睇都無睇過-.-

because 我對果幾個女星無興趣
The true feeling of watching them is....knowing what's happinin'....
As a citizen, as a student, you should know more surround you....

Of course, after watching, then what I'll do is delete.....
First, not to share them/ keep a mind of sharing them.....
Second, say, not to waste the space of my hardware....

[ Last edited by Edgar_Davids on 2008-2-4 at 10:38 PM ]
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [真‧頑童俱樂部]之延續篇2007-2008 ~ 快啲入嚟繼續呱呱嘈啦 ~

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。