<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 你地去salon時會點樣同個髮型師溝通?
返回列表 回復 發帖

你地去salon時會點樣同個髮型師溝通?

你地會唔會同個髮型師吹下水?0 y: {# G. H" {) F* j2 _( w1 `4 ]: `
我就唔會,都唔知有乜好吹~
0 {! u8 E* V# }/ R) B+ o* U) o/ c5 Y8 ^! @7 j
愛靚仔的你地,佢問你剪咩髮型時,你會點答佢?2 s0 Z: k7 U* p& e0 s; D  Y
我就唔係咁識答,次次都係話"剪個短髮,剪薄d就可以"* m5 w, `5 i" u

1 @8 F$ I9 `2 n! ?# r) [by the way, 多唔多男仔係salon到玩負離子直髮? 如果同佢講話做負離子,會唔會好怪呢?
例外reply
Originally posted by happylion99 at 2006-1-21 12:17 AM:! p2 {7 N  O4 O
你地會唔會同個髮型師吹下水?
8 I" P7 F  u- }* C& H8 K, g/ Q我就唔...
! B8 v/ w3 L- J# D' C% eby the way, 多唔多男仔係salon到玩負離子直髮? 如果同佢講話做負離子,會唔會好怪呢?
. ]* M9 A4 f, @- c4 i
6 R) t( w* E+ z, O  ~9 s6 l怪,諗返吳健豪之前個款就知有幾怪
夏天3 o! z' x% Y+ A
平頭裝,同我剷短晒佢..
% V: Z1 v: `& _) D3 N/ P8 y. H; `( r& o- p4 {% v7 T
冬天1 x" A# M$ {# T: }& v; k% E
前後同我修薄d,留的水..
7 s4 _" J8 c3 V0 x* ?, u8 k. A& u, `, g& L7 n
[ Last edited by 龍九州 on 2006-1-21 at 12:41 AM ]
我會0係magazine 或髮型書度搵一個自己鐘意既...同佢講想剪個類似咁既頭~~
8 ~9 B. A* U* z如果個師傅係ok 既,剪左出黎都起碼唔會太差...
Originally posted by happylion99 at 2006-1-21 12:17 AM:
# G3 e0 d5 O, v; B- j4 L* G/ c: M1 n7 S你地會唔會同個髮型師吹下水?* Y  t. t3 A# z; b( n: q) f
我就唔會,都唔知有乜好吹~3 B* d0 i3 O& M* c# `

/ K/ R  q" {( f# n6 N愛靚仔的你地,佢問你剪咩髮型時,你會點答佢?0 {' W; m  w- I4 V+ z+ S/ \; {2 e
我就唔係咁識答,次次都係話"剪個短髮,剪薄d就可以"& w3 Z, X# O7 c& \( R7 L
/ x/ n: D0 d$ F8 J5 y4 D
haha,我同你個case接近一模一樣~
) Q2 \6 O- W( ?9 \) r! n6 b; J有時個髮型師同我吹水,我都唔知點應佢~' T( @3 r  A1 n6 E1 {
3 g$ r# B% Y' O5 X; k: X4 U
而剪咩髮型,100%相同~
髮型師係 fd 黎、所以傾開計、佢知道我想點。好方便!
Originally posted by 龍九州 at 2006-1-21 12:38 AM:9 r$ ]2 D) U" h0 b) Q! i
夏天1 P9 v) o0 f9 a1 l8 F4 k6 z
平頭裝,同我剷短晒佢..
# p/ J$ w0 d' O6 b' \  h; h( p+ \* f  v- K& G  A
冬天, h+ U' v4 \5 [
前後同我修薄d,留的水..
  H9 X1 p* ?- G0 g+ `5 E
' x/ m! N" d. l" b/ _- z. y[ Last edited by 龍九州 on 2006-1-21 at 12:41 AM ]
1 {+ L: d0 c0 n# w. N) [) n& e- q/ b

) I# m) P4 V. \; ?1 Q! j6 w: C同你 差吾多.....
" q$ H. S; ~% h1 z; P: g' Q% d! u0 n* @" U" m: X2 J
我是 整齊 就 OK 的 人 !
靚仔娛
我就一句講曬......出到o來睇落係直同長長地就ok......
Originally posted by Yui.i at 2006-1-22 01:08 AM:$ B8 B5 G& @$ a4 }; X6 M! ?& ~/ }
我就一句講曬......出到o來睇落係直同長長地就ok......
; [3 i  w6 F# l, j  G好耐冇見了~yui.i~~~~can u remember me?!
忽然好想加分...........
Originally posted by yeahchan at 2006-1-22 01:14 AM:
/ \2 Q" X+ E0 R$ N; l3 `/ t- {6 O! ?; g  ~$ p* n
好耐冇見了~yui.i~~~~can u remember me?!
記得.....猫猫....xdd
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 你地去salon時會點樣同個髮型師溝通?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。