<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 你地去salon時會點樣同個髮型師溝通?
返回列表 回復 發帖

你地去salon時會點樣同個髮型師溝通?

你地會唔會同個髮型師吹下水?
3 e( Y2 X8 Y5 W* G# n  Z- [% ~我就唔會,都唔知有乜好吹~
9 f6 X: H+ j" E& i' n' d. I% ^
" C2 w, J3 F' X  r; z愛靚仔的你地,佢問你剪咩髮型時,你會點答佢?7 a7 h7 A" x  w" r) H
我就唔係咁識答,次次都係話"剪個短髮,剪薄d就可以"
! l/ z) a, i7 j+ n% `; l/ _$ d# R7 S3 I* ^: C4 {
by the way, 多唔多男仔係salon到玩負離子直髮? 如果同佢講話做負離子,會唔會好怪呢?
例外reply
Originally posted by happylion99 at 2006-1-21 12:17 AM:
% u7 s: E" @& e你地會唔會同個髮型師吹下水?0 D. w3 m6 K& F5 E# K* z/ d* O% f( ?
我就唔...4 W- b2 [0 y+ }6 X  g) w! R6 v
by the way, 多唔多男仔係salon到玩負離子直髮? 如果同佢講話做負離子,會唔會好怪呢?
/ l: f3 J0 n/ ~% y7 b+ Z5 [" A9 q

6 S8 [) K0 M' Y' I怪,諗返吳健豪之前個款就知有幾怪
夏天
% B) b( A6 \) K7 ]8 l2 Y% ~平頭裝,同我剷短晒佢..
( f) A+ m2 p9 c) \- A9 n) z
) A! k: s6 g% {冬天
  W) T8 ?9 a3 {; t1 p; @2 y' H前後同我修薄d,留的水..2 V2 \7 Y( C" \; j- S

! f4 N7 u# D7 G7 v[ Last edited by 龍九州 on 2006-1-21 at 12:41 AM ]
我會0係magazine 或髮型書度搵一個自己鐘意既...同佢講想剪個類似咁既頭~~4 ?, z: B4 E. d; M- j& [5 R
如果個師傅係ok 既,剪左出黎都起碼唔會太差...
Originally posted by happylion99 at 2006-1-21 12:17 AM:5 i3 h2 ?9 x! e5 h+ B; P
你地會唔會同個髮型師吹下水?$ B8 g) a3 G) j# G( o2 Z( d- n$ L0 D
我就唔會,都唔知有乜好吹~
1 S& ?$ I# t) L, ^- `$ \3 q  x9 v( v; d' U
愛靚仔的你地,佢問你剪咩髮型時,你會點答佢?" z  I6 j, Z+ ?: e# C
我就唔係咁識答,次次都係話"剪個短髮,剪薄d就可以"2 \, ?" F9 a$ @- o. R. s
* @& b! i6 x8 M: Thaha,我同你個case接近一模一樣~$ a+ m0 k: [: o- @, V
有時個髮型師同我吹水,我都唔知點應佢~
9 E0 g! k* d1 F& i0 l1 h8 F. Q$ |( Q9 U6 ?$ N
而剪咩髮型,100%相同~
髮型師係 fd 黎、所以傾開計、佢知道我想點。好方便!
Originally posted by 龍九州 at 2006-1-21 12:38 AM:4 y5 d% e( u3 o& G5 R- h5 a4 L7 ]
夏天& b# S- A7 ?8 ?; Y& p
平頭裝,同我剷短晒佢..: r, Y+ K; B$ ^% G! z

' p5 f9 X4 b. @: @5 D冬天4 `- }* W4 t0 a4 p0 }6 p
前後同我修薄d,留的水..
. v5 N% P+ F- e0 X: [) w+ d% e! |+ p; ?5 g8 {
[ Last edited by 龍九州 on 2006-1-21 at 12:41 AM ]
' e# H9 s% p$ o

5 K) M; u+ d8 W0 y5 E1 H6 c# K同你 差吾多.....+ Y: W9 Y( z5 m

2 ?& j4 s: l& J$ `我是 整齊 就 OK 的 人 !
靚仔娛
我就一句講曬......出到o來睇落係直同長長地就ok......
Originally posted by Yui.i at 2006-1-22 01:08 AM:
% p$ e$ R+ @+ S* Z5 `: X我就一句講曬......出到o來睇落係直同長長地就ok......
+ m% `* |& S) C8 o5 H4 d好耐冇見了~yui.i~~~~can u remember me?!
忽然好想加分...........
Originally posted by yeahchan at 2006-1-22 01:14 AM:6 v0 O# q' i, c4 R, @7 L  k+ ^
) A1 L) |- }. Q; ]+ W+ c( H
好耐冇見了~yui.i~~~~can u remember me?!
記得.....猫猫....xdd
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 你地去salon時會點樣同個髮型師溝通?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。