<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 唔該各位...幫幫手
返回列表 回復 發帖

唔該各位...幫幫手

我有個fd借左錢比人(數目唔少)點知佢唔還手提又唔聽% U2 F! i% z: U1 I3 Y5 m* y
但清係得佢手提同相
- V/ W; E. d; v! K# ?5 _有咩方法可以搵到果個人. z/ h" Y( [. R! n
真係唔該各位...請幫幫手
報警就搵到仲要快果隻
6 G: i0 n& e2 y0 M, u1 m) H# C9 Q) n  Z/ l
借錢係咪現金先) q( R  i5 }8 n8 `+ G2 m
仲有有冇其他人在場6 K2 @( y* m* C7 G7 e

, f) y/ H; x! u; T( t+ H, W如果現金唔係轉賬
9 X5 H- v$ A, K6 ~5 S6 Z又冇其他人在場見證( m0 Y, j& K* z$ {
咁(你)朋友下次唔好啦; {% W2 q/ X+ x& L0 A1 U5 t& j
仲有上網識人小心d. l4 h6 {  i# J7 B: x" H
唔好咁容易信人
唉...: ~& W' ?  N% f6 e0 j. }; \5 \+ T
佢係現錢仲要冇人在場嫁..) B4 G# N5 E" V# N9 F: U  F6 l% V4 k% q
報警真係有用咩
Originally posted by Eric0301 at 2006-4-21 01:45 AM:8 `! \# d1 ]' V
唉...& M# H# H2 k! [, G. U- X2 D
佢係現錢仲要冇人在場嫁..
: C2 g9 z0 J# k, k報警真係有用咩
; c5 {: C: ^& d0 G8 V6 B1 h
% B% s9 O7 y% e6 P. F0 z% ~9 w3 ~5 J$ P! F& R( B; r
估到2 U4 t+ H5 n  B0 K* s
所以講下次咪啦
今真係冇方法呀....
& K2 L# _% w9 j/ B果個係我家姐想幫下佢
應該連借據都無?
0 y* Y: b( R5 R2 q
6 j! C! x$ [8 X5 ]4 f6 l不過都可以試下報警備案,雖然令佢還錢既機會唔大,佢死口唔認都無辦法$ g! f9 p8 v9 m; x, b. }  g8 _* L
  `% A0 J7 H" Y; @9 O  T) l
[ Last edited by 迷途小羔羊 on 2006-4-21 at 02:23 AM ]
Originally posted by 迷途小羔羊 at 2006-4-21 02:20 AM:1 |/ E& V: K6 Q6 h
應該連借據都無?
2 Z2 H4 P0 a6 i係啦............比佢激死呀!
Originally posted by 迷途小羔羊 at 2006-4-21 02:20 AM:
# m4 |) ]4 l8 B/ x1 w應該連借據都無?
4 |# M) ^" Z! m' T7 i
0 t' P0 y- E0 F不過都可以試下報警備案,雖然令佢還錢既機會唔大,佢死口唔認都無辦法+ w8 S; r# k& z* P  F6 X) l

, V- d+ \! k5 h; x[ Last edited by 迷途小羔羊 on 2006-4-21 at 02:23 AM ]
) k. F& j- c& u, H但係搵都搵唔到佢...
Originally posted by Eric0301 at 2006-4-21 02:24 AM:
. ^1 x. s' `. ~$ T6 ~# V* Q! P, |6 R& {
但係搵都搵唔到佢...
' b- j: W  I# {$ c8 V! q幅相係咪真相?有無真名?
Originally posted by 迷途小羔羊 at 2006-4-21 02:28 AM:
+ o+ _- j/ j* n$ b0 X: t' [; M1 I" W: ^( y4 i1 N/ ~
幅相係咪真相?有無真名?
. Y" i9 Z- f. `9 _+ U$ Q) U相同名係真既.....有咩用呀??
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 唔該各位...幫幫手

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。