<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 緊急救命!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
返回列表 回復 發帖

緊急救命!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

緊急救命!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!/ c) D7 R; u+ c; U
& w7 @; R& d$ k* S5 L
我冇還圖書館啲書差唔多1年..應該要還嘅日子係05年6月15號.., t8 |: V' n9 o7 L6 N  B% t

a3 l% f* h6 T, s5 |佢n年前發左2~3封信俾我..最尾個封就話如果2個星期內唔還書...就會cut我2張證..% o7 j) o1 h% U# @& ~5 j+ \
* ]' I2 E- m5 s* d2 |
但個時我都冇理佢..但依家我又想借番書..
9 _" R+ L3 p  N( j8 X, L' J
) K0 J. z/ ]' b# W& @0 z7 g- Y我計過..如果我還番啲書..就要賠972蚊 ..(324日x0.5x6本書)
+ l, T. {; z; J9 U0 a2 y" x- z2 K5 |1 W3 Y
如果我話唔見左個6本書..就賠370蚊..(但佢會唔會叫你賠埋$972+$370????)  O/ D9 ~3 t5 J6 X8 ]2 ^

# _! p2 t5 G! A" ^7 y: }7 K我唔知點算..我唔係有錢..1個月先得個2,3百蚊..
* }, b, U- z6 d0 e/ f9 ^9 q& H" [5 D* ?
點算呀..我知道錯喇...依家冇人幫到我..我又好驚去圖書館..' ^2 f/ G, J/ x4 ^) x

; I& V/ |! o. u3 N6 m: ~有冇人話我知依家點做...
Originally posted by neitly at 2006-5-5 11:40 AM:/ m, }, b# ?& E9 T% h) E, i7 T
' `, F/ _2 Z9 S" O: t8 E/ `" ^
+ D1 I% G4 s  K/ K& X' t...
8 L& g  y- j: F* K% k' z首先要做既就係打電話比圖書館問下遲還書同唔見左本書係唔係分開收費.
' m! M$ \3 ~; X! b  T% D其實點樣都好你一定比硬錢架啦, 鬼叫你遲還書, 呢個係你既責任. 唯有當買個教訓啦. 仲有唔好再拖啦, 佢地係有權告你架..
一剎那的幸福足以回味一生

Originally posted by neitly at 2006-5-5 11:40:  p: `# }0 {' z; [" F& J& k
緊急救命!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!& ~1 W% S% j* V

8 J: K; k& ^: D* l% `...
% z6 H. d( \% H" o- f
話唔見左, 賠$370化算, 佢地唔會收遲交費......
叫親戚/朋友幫你借" u# ^6 m  M; l, L8 z  U0 {# S6 c  v
唔好理佢
Originally posted by 打狗棒 at 2006-5-5 11:47 AM:
# w3 R) G1 c8 s8 i5 {( O
+ _: f/ b  P  K8 h; V話唔見左, 賠$370化算, 佢地唔會收遲交費......
% ?5 \$ r/ h( d/ b
使唔使加埋個370幾日幾費用..??
3 E* d) x$ S+ e7 b, a; V. x0 O4 @, A- x5 V% \3 F3 ~* |7 \+ Q
咁佢問點解你依家先還..我點答好..><
Originally posted by brightman at 2006-5-5 11:47 AM:
5 _2 M7 ^4 Z5 w; k8 D) L# ~( \, A9 b3 T  k
首先要做既就係打電話比圖書館問下...
% J& U( X+ {7 q1 d7 L8 G- `. Z
我都明..唉..好驚..總之早啲還..6 P) q; c: d% W) v; ?
5 O" R9 Y* d/ u" J5 l: Y3 w
佢會唔會打電話俾你家長?
have maxium penalty ga
% e: a8 z8 f9 ]0 `u'd better check it online. no need to afraid
Originally posted by neitly at 2006-5-5 12:03 PM:- M2 K/ ?2 G9 n. Q  |8 L

. F- l0 k0 |' D我都明..唉..好驚..總之早啲還..
! {$ e4 x$ c/ h! W, ]; F  e# }$ z- ]9 Y
佢會唔會打電話俾你家長?
2 A# z9 Q! [) {+ i6 b$ q% x
你只係問下如果我唔見左本書而個本書本身已經係遲還左[例如]一個星期個收費會點計...唔駛響埋自己個朵架.. p. @% N3 F+ s: ^" @& l# }/ I; R
. W1 I4 a5 {, m0 i, h! O
比左錢就關人架啦...點會再打電話...你估佢地無野做咩
# \/ j, Q, t) m4 t( V
7 ]# p6 y) T7 q+ L3 ~, v& K2 ~[ Last edited by brightman on 2006-5-5 at 12:15 PM ]
一剎那的幸福足以回味一生

等我打去問下..
Originally posted by neitly at 2006-5-5 11:40 AM:- K. t6 [2 D% B8 d# j8 R
4 h! r3 U# R# Q5 u6 D. {9 z
" ~- a0 K0 @" ?...
2 {$ C# K- M/ c. X: Z  A, V

. a& y( i3 l; h$ J
6 C& K1 r: O+ B我試過佢話我無還書跟住我係圖書館書架上搵到
6 x9 o4 c3 A0 a6 w) O. E# I0 ?& [' k. R; R8 u! L4 U
跟住無收我錢
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 緊急救命!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。