<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大家相信自己要是真誠的祈禱,上帝是真的會回應嗎?
返回列表 回復 發帖
Originally posted by at 2006-5-8 06:34 PM:1 U  H9 c+ |4 i6 s

& m7 Q' C  i4 b2 m, d所以我幾討厭基督教
1 I* w) p0 C9 \6 g) \/ O1 p好既...
; [* X! q. N) U+ t
8 A8 V% I5 a: m
bro,
+ ]5 Q8 ]! s" Q0 M4 U# r2 J
6 ?' u, ~! U1 s, x! F; Q依果係基督教/天主教既死位
' T2 h3 J& k5 h' F) ~# B% p/ H7 {) e" S% Y$ x! Y1 b. G
冇計
' B# L3 W2 C% w$ L! |9 p  g因為無法證明, 基本上變左tautology
好似我咁
1 B8 E# z4 W7 i有人打電話俾我' W9 i8 _" G3 K; y
我知但唔一定會聽9 \# `8 W7 W1 J2 B& ]
( I& I9 _- m  f3 A, `6 z; N6 L
神應該都係咁+ R, w2 t) O  ?9 a
知有人call佢# Y1 i+ g3 }# G/ U
但多數唔覆機
5 K# g( l) A  ?/ j' a1日上億人係咁品神
4 q5 U5 B. u. K早上又品,食飯又品,訓覺前又品2 }/ G* T+ Z% [& e& g1 M* Y
聽你班友品完都唔使做其他野7 I( D8 d/ V- I& x6 g$ o
難怪神積越來越少  h* M5 c# z4 ~7 `2 [$ l! }
8 w6 X' ^1 |: C  b: b7 T

) E& b8 @3 F0 J- F6 N另外,有好多宗教都會品神的
我個人就唔相信有神...
2 A8 j' C' v2 d# T8 O我信有"創造主"多過有"神"...
+ ~/ L5 H8 z4 W+ d+ x7 F已經真係有神...點解人仲要有甘多戰爭既發生??
Originally posted by cwleung1988 at 2006-5-8 07:26 PM:
+ r5 s& C7 a+ ^2 Q4 Q
% c; F8 z8 q. m* f7 u1 W已經真係有神...點解人仲要有甘多戰爭既發生??
. d& d( O4 Q9 q% j: `, P- B9 s- |/ G# e; N2 D
因為有人
Originally posted by austin666 at 2006-5-8 10:19 PM:; I3 c9 D# e4 Y9 Y0 U
. }- _1 q! t, H6 s
  f$ n  y& {. Y% k1 @! q
因為有人
  [& ^4 i5 O. L' k; S" P1 U
但係有神
Originally posted by austin666 at 2006-5-8 19:18:$ |& U4 Y/ }4 Q0 m! C
好似我咁
/ I+ {" f3 I5 F, Q有人打電話俾我
; @- c3 a* `; c我知但唔...
2 q4 l( R" S- r$ a6 }
都係引用番杜汶澤講果句野。就係神做到人做唔到o既野囉。
Originally posted by cwleung1988 at 2006-5-8 10:53 PM:  P% Y5 Y- d0 v5 Y
. p# h- A$ F% U, D% i/ r
但係有神
5 f$ J0 H, P  t% q/ w3 M

/ x! v/ p; L- ?1 f2 a
" t* F* s- F: B- {# U/ p有冇睇過聖經?
Originally posted by austin666 at 2006-5-8 11:48 PM:$ u( t- F: E  m7 ?( [9 Y. A
5 \7 g3 G+ {1 z& @
, C6 @1 z$ h4 C

. ?5 c9 \4 v' P9 B有冇睇過聖經?
0 L. ~, o4 a0 I( v! h0 S5 V- B% o
冇 :]
Originally posted by rayyipas at 2006-5-8 10:44 AM:
5 ]% s/ s7 t/ U1 |* I我相信他是會回應的,他總是會的
8 k9 h- b1 N, \............被洗腦的人..總會夾硬冇都話有!!!!![醒下啦...朋友..]
Originally posted by 【車仁】 at 2006-5-8 11:08 AM:' b! v. S- s* n
雖然我唔係基督徒,
% C+ [$ p) _/ Z) j0 }但我心信祂係會知的!!
/ Q" }9 ~3 }0 m# x.............凡事傋正據...如果有...佢最叻係見死不救!!!!!!!!!!
. i$ }# ]2 B% o8 a3 h[有時偶然救一個...就要人感恩..未x見過..咁卜st 的所喟神!!!!!]
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大家相信自己要是真誠的祈禱,上帝是真的會回應嗎?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。