<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 天主[如果有]..非專利...點解中國人要畀鬼佬點??
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 打狗棒 at 2006-5-9 02:31:1 }( t0 Y# a- u# f
宗教有宗教的一套規舉, 不應以政治的...
1 F4 J; y# @) T* u4 q
/ N2 a/ S: m. b: D& @! c- m. k5 d1000000.........% agree~!
網上身份誰不『機密』?
Originally posted by 打狗棒 at 2006-5-9 02:31 AM:* Y+ z* x3 [- m, \
( b4 u; f  W  G) E! s( U- ^

2 w& W6 E: v' k+ d- ]6 r  ]agree x 4
1 d' F" @  m9 g3 A6 ^/ J如果梵蒂岡試吓自己任命幾個中共副總書記, 我諗場戲會幾好睇
Originally posted by 打狗棒 at 2006-5-9 02:31 AM:& w. l* Z. d! _' Q. m, v
- j) u/ ?( B0 W# X

7 _" ]7 \1 B# q8 M& s' x講得好 ! 
Originally posted by FishyR at 2006-5-9 01:28 PM:
% t7 S! E' c7 a+ Z" W; Q4 i我覺得係各為其主. 陳主教老頂係天主...
! _$ r7 e. h4 N' R6 A
# z  E" A2 _+ T" G( A" K( y2 @: x9 N
bro,
7 `; G- c7 f) ~& }  i天主教所有教會都要由教皇指令架1 @5 q" k" {; Z$ }" A
依果係天主教特色之一 , v& v/ R. q2 V

- {2 t' Y, d8 b  h, |9 ?; _  m唔似得基督教
3 R& O5 |: e, I8 L2 K; D1 k可以自製教會 # \  `& f& g0 G5 k  B% Y# J1 |: {
: {7 P! D4 ?7 P5 ]
愛國教會d主教要宣誓支持共產黨....
8 e; Y& Z3 X* J  V4 z4 c3 ~0 B可以自封主教既* I! K4 L" c8 `% e
又點可以叫天主教????. V( U7 q1 k( L( U/ ^

2 ?0 b: F" d) |5 X  N
# m; X- u/ ~1 o% z: U! k
6 f# j) I4 \- S* j2 H8 j; O年中有好多人被逼支持愛國教會' m1 V) e" Y. \2 c. X
真正追隨天主既係唔會理佢架
Originally posted by rest365days at 2006-5-9 05:05 PM:: Q; a- u. J$ E- W  l% y
$ G7 @# h* [! X

) t1 U3 `' L7 {6 x% wagree x 4! K$ L* b# U7 O% I+ [
如果梵蒂岡試吓自己任命幾個中共副總書記, 我諗場戲會幾好睇
agreeeee
Originally posted by homan~ at 2006-5-9 06:48 PM:, Y, z, H; y3 f
& `+ W4 V' z+ `) `4 p
( B7 G  e$ A" U4 U5 _
bro,& U* u3 e5 Q1 h# Z/ i7 `
天主教所有教會都要由教皇...
3 D9 h  ]( K% u/ W6 }/ o! S1 E
. A9 V" j, l* k5 o
大哥, 呢樣正係細佬o既意思. 我覺得任何教會架構都有政治成份. 好明顯大陸容許中國o既天主教信天主, 但唔容許中國o既天主教受梵蒂岡控制. 所以係咪有個咁k喱o既教會囉. : p" E: U8 @3 v' M$ S0 s, h0 m
佢要攪個主教出來, 同宗教本身無關係. 所以支嘿q嘢持, 都唔輪到你講! 你整個梵蒂岡天主教喺大陸實變法輪功.
Originally posted by FishyR at 2006-5-10 02:06 PM:
' a# J1 Y1 q) w4 q( v6 C+ s" S8 v, y: d/ s
- R; q0 @" p5 e/ W2 K) I3 A
大哥, 呢樣正係細佬o既意思. 我覺...
) Y+ s. i! N0 w- o/ ^% O& X0 t9 Q............咁緊張人地自己封...因為利益而矣!!!4 A+ j( G. T8 N# W8 O; d3 R
{不能控製你...點得??......一定耍我來控製....我最巴x閉..你地中x人想自封???慳xD啦....}
magic 兄, 我唔支持係因為呢個係大陸o既政策. 無得改變, 亦無得多咀. 佢做o物, 我係咪喺度吹吓水囉. 硬要拍哂手支持呢d擦鞋仔嘢, 我無興趣.
Originally posted by FishyR at 2006-5-11 10:06:
7 ~5 d3 t* H6 U7 r2 {magic 兄, 我唔支持係因為呢個係大陸o既政策. 無得改變, 亦無得多咀. 佢做o物, 我係咪喺度吹吓水囉. 硬要拍哂手支持呢d擦鞋仔嘢, 我無興趣.
2 a/ r. K* \! T1 f1 }% C8 y哈哈, 同佢講都嘥X氣, 佢已經自封為"天鼠教教主", 大家都唔同Channal, 由得佢宣傳佢既教義啦, 香港有宗教自由架..........., a! Y6 s/ |/ X) ~! l
# V3 ~" c& I$ C8 ]4 H1 V& u$ T3 y
http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=113920&fpage=1
& J: e# T7 M, q3 x
/ H# @7 Y( o+ D! \! t. o[ Last edited by 打狗棒 on 2006-5-11 at 12:45 PM ]

564 x 424 PIXEL下載

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 天主[如果有]..非專利...點解中國人要畀鬼佬點??

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。