<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 唱歌點樣先唱得好? 有冇方法練震音?
返回列表 回復 發帖

唱歌點樣先唱得好? 有冇方法練震音?

有冇方法可以練到音域廣d??
3 ^( _3 Z: I5 T. f  a4 \' y點樣先練到震音??  {% y) h  z* I$ Z
請指教...
震音?唔夠氣就會震到你唔想震...
Originally posted by Yui.i at 2006-5-9 07:44 PM:
! k& C2 d" s! V+ m" _# I. s震音?唔夠氣就會震到你唔想震...
4 I+ C+ @9 W& P, c, T9 b+ C/ F
我或者可以練下震音, 因為我本身唱歌好夠氣, 但首先我想練音域練到有三個八度先考慮.
  L) p8 X3 V( Z2 n. d; O* G# |/ A
# `3 F# _" H8 b3 k[ Last edited by 藍熊 on 2006-5-9 at 07:57 PM ]
Originally posted by kwajc at 2006-5-9 07:39 PM:
9 P' Z/ v. m. U3 M8 G有冇方法可以練到音域廣d??' X' _: m) A6 W, O3 I" Q
點樣先練到震音??
+ z( v7 a: e& J( Z請指教...
- n* a; }9 n- k0 h2 g  @, j要練到音域廣唱歌時一定要用丹田氣, 唔可以用喉嚨. 用喉嚨唱會好傷, 日子耐左會生息肉./ S) H: P( ?* u2 R* z% T& ?2 W
以前我唱'男兒當自強'高音部分就係用唔到氣上變左用喉嚨, 唱完後仲喉嚨痛就知乜事, 當然依家開始用到氣唱.
好深呀...
Originally posted by kwajc at 2006-5-9 19:39:
$ k4 B5 h+ ?0 k& `( v有冇方法可以練到音域廣d??5 }4 u; V1 |, K
點樣先練到震音??9 j+ D8 h  ~+ }/ C5 C1 A+ W
請指教...
+ @2 A( x1 S0 z1 i# V
半夜自己一個去和合石練包掂,我保證你仲震過貓王!
網上身份誰不『機密』?
用筷子夾住喉核
/ b, Q& O% f' a2 U2 J* ~! G5 X不斷上下”錯”
* j) i3 W# `& o一直唱...一直不斷上下”錯”...
% \( Y- Q% F  R" V. S唔好俾佢停
) T+ |$ j/ B, l假以時日% K9 p! t* F+ \8 t
你連講野都有震音
試吓練"咩咩咩咩咩咩~~~~"or"咯咯咯咯咯~~~~"咁叫,
3 A! J* H% ]' p0 I! E- y/ C應該可以做到震音~~
可以去搵戴思聰,或莫華倫!
如果我可以飛,又可以水中呼吸就好!
Originally posted by 藍熊 at 2006-5-9 07:56 PM:+ s5 G& |: l+ U$ Q

, O4 X$ E1 f( J6 a* J) o要練到音域廣唱歌時一定要用丹田氣,...
2 }5 R; Z8 x( E
: j: R3 [. k- ]/ P. r' N
咁你係李克勤o個隻喉嚨震......定係丹田震音??
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 唱歌點樣先唱得好? 有冇方法練震音?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。