<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 讀理科有d咩工可以做??
返回列表 回復 發帖

讀理科有d咩工可以做??

講真~我覺得讀理科真係要讀得勁先有用ga wo~~如果讀得廢ge話,真係好似冇乜出路~~
勁的大部份讀全商\文商# `3 s& |$ W* G6 B
不過現在有d學校冇分的
, f. |: s8 J  c4 F文理商都可以讀9 h" C/ g* L9 M" l* @
( v( V) o% @( c
讀理科有d咩工可以做?? & D6 l, O, f( t' ?9 }* d
應該反轉頭問+ T$ x9 j4 t. E6 j( C; K) G  Q; K; E
你想做乜就去讀有關的科目3 ^9 c" p6 O, |6 }% N, l+ H% `

* D5 n5 I1 d' l& A2 c另外如果冇目標
1 i  o) t9 M7 D讀完咩出黎都一樣1 l1 _, {2 c& m4 ]
2 q3 O9 `' w1 u2 r' m
有時間諗吓想做咩工2 e9 y, L7 g8 N3 f& v: P
再睇吓有咩入職要求4 A0 ?. p* ]- {
咁先選擇讀咩+ o" h* Q8 e4 g; Z' \
如果唔係只係浪費時日
我係理科!
( \" S8 p% @- s  P, W, ~做緊文員=.=
Originally posted by YUEN_LOUIS at 2006-6-10 08:49 PM:
% G. v. _! J) u4 z我係理科!
! }( t3 }' @+ H9 c7 q" M- Q8 |做緊文員=.=
3 e3 W, D& y  U* m

3 q8 K, W# M3 X' {我讀文科,拿綜援

排名就是力量,google, yahoo講左俾你知
Originally posted by 新經濟學巨人 at 2006-6-10 08:51 PM:
7 D8 G& n6 p- E
, h& U( G) {5 h; _" V  a& I, S9 s
  T% r3 }6 P2 o# z我讀文科,拿綜援
1 U# P- g, S$ }  O+ O: e! m, ~% H
商科做老板><
Originally posted by YUEN_LOUIS at 2006-6-10 09:02 PM:& p. l2 _- }, n7 s* @; Y1 a

+ J7 v: B4 ~8 j$ |9 d" L/ G商科做老板><
8 ~1 K  z) {0 q! Q
4 B1 o6 r$ E$ S$ h& N' N. M
+ ~  G' U& C! d$ c$ s. n8 e: c我小兒科( _+ A% q. g# b
做緊.......愛
Originally posted by austin666 at 2006-6-10 09:09 PM:9 ]+ b) d6 S9 y" \

4 _: \/ X: V* i6 O/ H! ^9 i) W+ Q& @3 E- f

% z  R3 f3 w! N2 ^: R- S/ V我小兒科/ W( R; N" I+ z1 [# g9 U
做緊.......愛
* f1 j, m0 m- Q& r5 M好野喎!
. ]' ^# z) ~/ u1 i7 k; y仲分到心上網打野
我讀社會科學溝少少商,做緊物業管理,遲d有機會的話可能轉做marketing;我覺得做物業管理最好識多少工程的嘢,如果本身係工科/理科底,做落會比較有著數
講真,除非你係做研究或考取一些專業資格,在社會工作,! ?# l/ H6 s4 O( z; ?4 h1 f/ g

$ i" O- J4 m2 T5 Q* d讀乜科,真的分別唔大.

排名就是力量,google, yahoo講左俾你知
Originally posted by 新經濟學巨人 at 2006-6-11 06:13 PM:) ^# L8 j+ Y0 Z% `
講真,除非你係做研究或考取一些專業資格,在社會工作,
9 P( x' s  J7 D% }: a  \
% x) b' t* H3 R: t8 v4 `讀乜科,真的分別唔大.
. E1 U6 T" |9 P! |4 `係!1 {3 l  v0 q! M7 m6 F( L3 L  r
如果中5中7出左黎做野的,文理商根本唔會有太大影響~
  G$ M* c6 A7 y: {5 e你信唔信一個中5畢業的做到科學家/經濟學家?
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 讀理科有d咩工可以做??

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。