<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 讀理科有d咩工可以做??
返回列表 回復 發帖

讀理科有d咩工可以做??

講真~我覺得讀理科真係要讀得勁先有用ga wo~~如果讀得廢ge話,真係好似冇乜出路~~
勁的大部份讀全商\文商
# t0 ~6 @5 Q) i) D' k$ ?不過現在有d學校冇分的1 B- `" H+ J+ u9 [, c
文理商都可以讀3 \  p$ C3 b7 y7 c4 `
  s) L- y6 E+ C' l) u
讀理科有d咩工可以做?? 9 N5 L& H7 b) I8 d, n
應該反轉頭問
3 {) p' m5 S! ~8 c% x你想做乜就去讀有關的科目
" R% c( S% w$ k! J3 G0 y" ^, H0 h- G1 \
另外如果冇目標
9 t/ b: r' g" t  K) V; W9 t1 N( ]8 d讀完咩出黎都一樣- s( d6 ]3 I3 ]+ ~% F4 H
' E" I. F, b& \' q5 A9 S2 A; v
有時間諗吓想做咩工  ~4 y& d2 G5 ]4 M9 Q# O( n# w
再睇吓有咩入職要求
% j/ a" x1 M4 G. A咁先選擇讀咩
3 Z: U1 R9 E2 y4 D如果唔係只係浪費時日
我係理科!
9 H2 W7 g# s& {$ z) l# M* Y4 z做緊文員=.=
Originally posted by YUEN_LOUIS at 2006-6-10 08:49 PM:6 D3 \! o; Q8 R- _, }; M
我係理科!
) k& _6 |" [5 K0 k* `; p. j做緊文員=.=
" S* l0 E% V2 s& x& Y" d0 V* S& f

4 ~5 P  ^% Y. D& Q" Y. c8 N. E/ i0 J我讀文科,拿綜援

排名就是力量,google, yahoo講左俾你知
Originally posted by 新經濟學巨人 at 2006-6-10 08:51 PM:
& }  ?6 [- `& b8 J. g5 L) P/ g" ?  h3 M. o% ~4 u+ N4 ?
& {$ E( ~2 Q2 C% D" \
我讀文科,拿綜援
4 t9 M6 _. ~3 |' S; H2 ~; A商科做老板><
Originally posted by YUEN_LOUIS at 2006-6-10 09:02 PM:
! r/ {4 V+ a+ g3 @6 j
" E* ?# g7 B0 K( n# b* W商科做老板><
* d5 O1 z9 F! l( r% E( _
4 J9 u+ r6 X8 I1 b3 E$ H* r7 p& o. S
我小兒科4 ~  ?. L; \9 C+ b( F, ]6 b
做緊.......愛
Originally posted by austin666 at 2006-6-10 09:09 PM:9 z! V0 t# }" H8 {

) O* f7 U/ @  p. s3 O' V1 A! B; v( z0 m

3 H" |" g( Z1 S$ C& D我小兒科
5 J( p( K  x4 J. K! U做緊.......愛
: {3 [9 [# `; @0 D4 A
好野喎!
. b2 [; t1 J) Z5 p. l" J, i仲分到心上網打野
我讀社會科學溝少少商,做緊物業管理,遲d有機會的話可能轉做marketing;我覺得做物業管理最好識多少工程的嘢,如果本身係工科/理科底,做落會比較有著數
講真,除非你係做研究或考取一些專業資格,在社會工作,
! |4 M$ V8 g7 A9 O& l
8 ~. ]+ K* H6 h6 k) _+ R7 o* \  O讀乜科,真的分別唔大.

排名就是力量,google, yahoo講左俾你知
Originally posted by 新經濟學巨人 at 2006-6-11 06:13 PM:$ O! f- k/ I  Q
講真,除非你係做研究或考取一些專業資格,在社會工作,/ \" _: [, k' j2 Q, ?* {
5 i: @0 g2 Q' G) q3 W+ t- r
讀乜科,真的分別唔大.
  c) i1 Z4 e4 C# b. e# P) s: l
係!( I) q; R9 }6 `+ c# \: ~* A
如果中5中7出左黎做野的,文理商根本唔會有太大影響~
  @3 Y# E1 N6 X6 R3 W3 v6 X你信唔信一個中5畢業的做到科學家/經濟學家?
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 讀理科有d咩工可以做??

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。