<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大陸網民大鬧香港: 要香港的那些窮人改變態度再去吧!
返回列表 回復 發帖
Originally posted by bigfish at 2006-10-8 11:44 PM:
1 s7 }3 b4 \; g* Y希望港府採取政策, 所有未去過外國讀書o既中國人都唔俾入境啦
' J6 O6 r: i  b+ O* B* _

2 J* m1 b5 r, Y) Z2 F3 }* y+ v& m# F: g  H& \4 o
Hello BIGFISH
4 \. h9 l( j9 Z9 Z2 S( c  U% Q3 Z
好有創意 播。。。不過點樣CHECK 有無去過外國讀書 呀?
$ t$ e1 J" Y1 Y
Originally posted by vv1668vv at 2006-10-8 23:02:6 }/ t, e! U6 r
很明白你的感受。如果你知道,能分別...
, w) k: D! o+ K& p% y( q
跟本依家成個社會都變左,變差左,好多人都以為只係有錢就得啦,冇理過其他道德上o既野,就好似講粗口咁,周街都有人講,但係冇人會覺得自己係錯o既,覺得自己錯左就會改啦,知錯而唔改就另外講法啦。總之唔好理大陸落黎玩果D先,鬧人之前最緊要睇下自己有冇做緊D你想鬧o既野先
真很有道理
! v) }) o/ M1 h3 p! Q4 m有人去你 屋企 搞亂檔 你會唔會 坐視不理 呢?% q3 ]3 _1 P9 t, {
可能將這句話勸道給
" e/ O, s" s' C( k$ y白食香港,還猛鬧香港人的大陸人聽聽。效果會不會更好?8 `/ w& B$ H0 i# @9 {, F: I

& R" t& ?8 i' V[ Last edited by vv1668vv on 2006-10-9 at 01:26 AM ]
版主 唔好意思。又按錯了。。
# G+ _: b+ D$ _+ ], `( E如果可以的話,麻煩你  刪除哩倆個POST。! O. M% y+ `0 s; {5 b
唔該曬8 z' d$ C" L4 D# R3 c

( l9 F4 L! F8 K' Z+ n  A[ Last edited by vv1668vv on 2006-10-9 at 01:12 AM ]

8 d" R3 p+ `3 E# u# f# R: s5 ^$ ~$ T
[ Last edited by vv1668vv on 2006-10-9 at 12:55 AM ]
Originally posted by vv1668vv at 2006-10-8 16:41:
; @4 s7 P* e+ r( H. G) L  i9 B. W" m% I1 f! [: P+ u, J

0 Y- \7 V$ Q1 V; W; q懂得分辨的人,總會知道的。' a$ w3 C5 X( `: E* n

: |2 h4 d/ q6 J9 v8 E[ Last edited by vv1668vv on 2006-10-8 at 04:45 PM ]
: R3 \7 J5 ]" G( v: n8 s+ S

' c- I9 I+ g% K: s, [5 S, P請vv1668vv兄賜教
.
Originally posted by bigfish at 2006-10-8 23:44:
7 K! [) |* I2 Z# E' \希望港府採取政策, 所有未去過外國讀書o既中國人都唔俾入境啦
7 J$ v% i; M! c8 H0 h5 p. g% W- u, V* G
去過外國又點???
! ^! R8 t& Q: J2 }* }5 _, ^( w外國指咩野國家先?係所有國家,定係指1,2個國家呢?
.
未去過外國讀書o既中國人?咁只會引申另一個問題--- 歧視 ,E.G.因為細個冇錢去外國就唔可以去香港? 冇去過外國讀書就一定冇禮貌?係外國讀書我唔覺得一定有禮貌囉!!  最重要既重點係,香港天然資源勁少,勝在其中轉站既優勢先發展到今時今日!現今好多其他中國城市都可以代替到香港,唔該個班"高傲"既"香港人" 唔好再以為人地冇左你唔得,而家係我地冇左人地唔得,唔該講野時留一線!
Originally posted by Dolly!Sit! at 2006-10-9 18:38:; H* l* o" q) s; ^" C! M
未去過外國讀書o既中國人?咁只會引申...
$ a* i( Z( j) V! _' _; I

" U' d  R$ E- l5 @( S/ P$ s2 G8 v& A5 b% q

$ {, T8 C( Y: X外國人好有禮貌咩?3 B  L8 W$ T% i6 G. r5 A
唔少外國老師講書時講粗口
.
Originally posted by 155220 at 2006-10-9 06:20 PM:
1 v$ {+ g9 V4 v! L3 }. W- z+ x# k4 A& P. u6 V9 x5 C: E) h

/ V; s( i; c4 c請vv1668vv兄賜教
# H8 x- i$ R4 g0 c8 W+ [3 b4 q

3 q7 k1 S; Z- e2 f( |7 p, O1 X, d別客氣, ]" ?& j# L8 c8 H: c4 c+ q
要說的已經說了。。。要明白的總會明白。
. V3 `9 {" V9 |1 h) a- k( X* K
3 h- P4 u3 g6 K, ~[ Last edited by vv1668vv on 2006-10-9 at 10:34 PM ]
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大陸網民大鬧香港: 要香港的那些窮人改變態度再去吧!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。