<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » | 你話網上有冇真正 既 Friendship 呢 ?|
返回列表 回復 發帖
我喺ef都唔算好耐~
' e: A: T9 `6 j! d! L) G發言唔算好多~
' W/ T' b) `! X; ]之前去sport版最多~
: K% `* g: e( {6 G$ ]3 F# P% E) T# f6 Y8 t  y& t
但喺呢度識咗一個而家都好小嚟嘅朋友~
% K, x+ c$ I- U! @1 E4 E% J" X[機密]兄~
" m; c9 y# Q* @6 @: ~& D我個朋友出咗事佢真係無條件咁真心幫我朋友~
# t6 `. j0 o9 ^真係好唔該佢~5 b% S3 i, P) Z4 I5 J7 r; j+ |9 I

+ M4 N' p, k$ |- ]6 a9 C# @: l1 l唔好話有事就多數無人幫~
; U& n& R; C. r- |/ d; t凡事都無絕對嘅~
8 H! ~" @' j0 J: w6 k* s自己交個心出嚟當人係fd~
! H! S% C) W% {/ `6 }; h總有一d人好似你咁係嘅~4 @! Y# y4 P* k+ H0 P3 t4 L4 H
6 G" h; X" j+ s0 ~
我自己玩咗forum幾年~
9 h" \# T& I" \都識咗一班fd~
9 V. T" |' P' W. Y/ i4 S家陣已經變成現實中的朋友~8 ?& c% H# C2 \1 Q1 o/ A3 n% q6 s
有時會出去玩吓咁~
7 c# Q- S' R3 ^/ Y8 ^1 W7 {上網吹吓水~! u9 @6 K4 B# n- {/ n$ K( U
有時自己唔開心有人同你傾吓計都幫到小小嘅~
$ e* a0 T, N- q  c起碼唔駛屈住先啦~$ B; [, U1 [; u( e: `

- q+ e. Q- Y; r. c7 J; M- m我信網上會有真心朋友~
: v* l$ W" t( \! Z9 b( r只要自己都認真對待網友的話~
$ _4 W, w! [3 E4 o; c咁當然都有好多喺網上搵著數嘅粉人啦~
Originally posted by iMacc at 2006-10-23 08:54 PM:
" K; ~9 ?4 j2 c; V& i我喺ef都唔算好耐~
: O( V% P4 P9 u/ t% G發言唔算好多~
7 I5 r4 v; P% g0 B- S...
# }3 V4 n# b' {; m
4 m( _9 T% I7 d# @
2 e" S/ L8 e1 T6 R最近都好小見 機密兄出現~
7    6      5    4     3    2    1
Originally posted by iMacc at 2006-10-23 08:54 PM:
8 N* c9 |9 w4 s% e我喺ef都唔算好耐~$ `9 V( U/ R0 Z
發言唔算好多~
' E0 x! o  M1 Z8 T6 z...
3 x2 b6 C! o; }" \4 t
  b$ I2 s" V0 ]& s, u! P
: z4 l4 E. c4 p5 v
好同意。。
4 e, R! F1 R4 b' z的而且確,有時候。。8 F* E" ?) h9 w
真誠對待他人。反而製造左機會比人“揾自己老襯” 0 B' p  e0 x+ Z( [; k% J
真系“該燴”。
Originally posted by vv1668vv at 2006-10-24 02:47 AM:5 P- g3 Z. g. W0 t( W& x
0 t: y2 d0 t! _; m5 y
好同意。。& a4 @5 j1 l7 Q, n  s
的而且確,有時候。。( I: L$ T# T1 a, ^2 I7 N. Z. _* ?
真誠對待他人。反而製造左機會比人“揾自己老襯” ) {8 z$ G4 R0 d
真系“該燴”。
& y% G0 V( y$ ]# Y5 A# h' v
) x# S' q& y% X. T* R! ^
自己醒d未得 law
7    6      5    4     3    2    1
Originally posted by Triangel at 2006-10-24 03:37 AM:: o% n& T, s+ f

: m+ l5 Z: p5 @) [$ d0 D& U) X( A3 e% u0 f! A/ J) s
自己醒d未得 law
2 o# B0 j2 f7 l' F  L; X) Y

/ I3 A+ P7 B7 v7 C9 s好 同 意 。。    4 i  w1 b/ b2 E! A
又系播。。。
: k& V: |. g* }2 |  O; M如 果 個 個 好 似 你 0甘 醒 就 實 唔 會 癩 野 啦。。! J. i4 ?! w" T, V- z

/ T( @5 F3 L6 U) l[ Last edited by vv1668vv on 2006-10-24 at 04:06 AM ]
摘自小弟''Just a moment.''內某文3 Z8 b" n9 R2 P; C  b) q
) |% p- W( G5 s7 w3 m/ U/ x* q
我通常都吾會理人用咩正/分身,因為佢鍾意玩咪玩囉,我吾會去查人.......只係,如果呃人傷到人感情既話,我就會起佢底牌..............因為上網係一個容易比機會人講大話既地方.........講大話吾緊要,因為你呃你自己...........但講大話呃人感情,就一定吾得........難得大家好不容易係網上建立互信既基礎,一下子俾你破壞,变成互相猜疑...........所以害人之心不可有,否則必作繭自綁! b& u: E) e+ L# O" B  ~* b

9 ^3 B/ f; P/ B" ~
其實係有ga,我自己都曾經在網上遇過一段好好0既友誼,果時成班友響chatroom玩,之後識左,約出黎玩,慢慢咁熟左,之前都有一個諗法,覺得出黎見過面之後可能唔會再聯絡,但出完第一次之後,我地仍然keep住contact,而且仲有約第二次,第三次........之後什至係我地唔再靠internet聯絡,果時我地已經冇玩chatroom,不過大時大節,得閒冇事都會出黎玩下,已經變左朋友,尼一班朋友曾經都有過一段好開心0既時間,不過很可惜之後因為一件事令當中有些朋友吵了,這兩年的友誼一夜告吹....% ]- w& _3 k$ E7 z; M* L

I6 l* q" [9 |. f[ Last edited by stanley_ckc on 2006-10-27 at 12:11 AM ]
Originally posted by stanley_ckc at 2006-10-27 12:10 AM:
/ U! x; J0 V* {3 Y1 l不過很可惜之後因為一件事令當中有些朋友吵了,這兩年的友誼一夜告吹.......
; i* h: B/ H7 |$ b6 [, E6 x
2 X5 |1 S; R; ^3 G一段長時間建立友誼+ }5 }% H8 b8 `; r
一夜告吹8 J' M9 R- ?% M6 }
這未免太過可惜
# p9 S! Q, ?6 o6 n( E(But the Sad Thing is: It Happen Quite Often To Everyone)
Originally posted by Triangel at 2006-10-27 02:37 AM:6 s; ~, j/ {2 a( t  S
/ B, T) M5 u: Y# b
: Q4 S  N! K& a% w
一段長時間建立友誼
, E# q% Q% L  F2 t5 O一夜告吹+ Q5 {' z# @  o& C: c
這未免太過可惜# L1 q1 R: \- D1 n6 {0 K$ U
(But the Sad Thing is: It Happen Quite Often To Everyone)
* p* }- b0 q  C# X. F) j% @" r
; S) E% H+ a" k% X* `8 X很認同
有時候, 友誼就是這樣。
$ Z: Q3 P( A' {) n% l合久必分,分久必合。
; }& N. @1 S* K# ^9 z
. z) T, u2 t0 D/ B有時候,唔見面,保持神秘感,4 T6 Q) @; y( `  w3 ?
大家互相有一種,“彼此不要求” 的 保留心態。
0 P/ s; b, U! D( ^未嘗不是一個維繫關係的方法。。
- D2 U+ h# c, t
8 q  y+ l; e: C1 N$ f3 q- ?' R. V[ Last edited by vv1668vv on 2006-10-27 at 03:38 AM ]
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » | 你話網上有冇真正 既 Friendship 呢 ?|

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。