<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 關於版規
返回列表 回復 發帖

關於版規

各位,剛才有兄弟提到版規(我估已經刪除),他請大家不要回覆超過一個月之普通舊post。我想趁此機會查詢一下這版規會在甚麼情況下成立與執行。好似有一位說「呢個區唔少post都要reply 先睇圖,可能佢諗住一次個reply晒再慢慢睇吧」,我自己好同意。因為自己都唔係咁熟板規,有時都唔知reply啲舊post會唔會被扣分……有時真係慢左update,所以對於大家係舊既post我都係剛剛第一次看,有時想reply下比下意見咁啫……咁當然,全都是「thx」或「great」嗰啲係抵死既。唔係嗰啲,我自己覺得應該通融一下……唔知係唔係咁架呢?定係超過一個月的我們都不要回?有無高人可詳細點明?
; ]. ~# v2 Y+ X$ m/ S5 C8 a* R* P4 I6 V/ R- A, h  |
謝謝。
Originally posted by specificness at 2007-2-8 18:03:6 {9 |8 m) z% A7 E5 b
各位,剛才有兄弟提到版規(我估已經...
0 E, P  ?' J( `. q. |, q港男問題唔好post係到
EF小人物

Originally posted by specificness at 2007-2-8 06:03 PM:" g, ?+ p& J5 A% D) w+ x6 S
各位,剛才有兄弟提到版規(我估已經...
3 U, x4 x  V5 Y- U7 q) K
* ]% g. v1 |" k
係咪呢個?( 冇刪除 )/ S" h' C# ?: Z" P3 \
http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=138524
3 Y2 x2 N- K; c% S' q/ h2 {4 r9 M7 O- Z* s8 ?
放心啦specificness,扣分只係視乎情況而定' \: Q& O2 I+ C6 b) A

8 S" m- J* V+ K) q我地係唔會一刀切架
( S! m0 ?! d" r# H' w4 B
  \" l% M' C; P& w* y* h& @就好似今次位member咁
7 O5 k3 X' V$ R9 h1 w2 C: K2 H你見佢有冇比人扣分丫?
2 u( m1 S/ c5 N4 ^! {! d' s+ d
3 Z' m$ T4 s2 f7 l9 QAnyway~Thanks your good idea
Originally posted by ckyckk at 2007-2-8 18:17:( l% E4 g- C% q& }. `7 E

/ o9 l5 o) y! o# M' {* x" i
) P" E, M* Y* N0 j+ n係咪呢個?( 冇刪除 )2 a/ q3 [3 F7 V5 z7 m
[url]htt...
6 J  k  e7 F  x  m但我有問題
) ~. ~5 O) H) d; W我出貼後,他仲有7次回覆,他係咪當我個貼沒到
EF小人物

Originally posted by wer at 2007-2-8 06:19 PM:
! @: E* U' _: j# T1 ?  I% i. x; O2 d! v1 H
但我有問題
) U5 g& d; b4 k" e- h我出貼後,他仲有7次回覆,他係咪當我個貼沒到
5 X4 _( o* D% O2 e8 T6 v! |9 j; O9 @0 p+ V
只要對方回的並非舊Post或冇意義回覆- s# b$ }. Y2 T. m' k3 S$ B
1 h( J3 }. I* F- B3 l9 a6 d8 E
佢回幾多次都可以
6 \/ ~" ?) |) z
" O$ Z" @% J4 N7 L4 @% o8 _[ Last edited by ckyckk on 2007-2-8 at 06:30 PM ]
Originally posted by ckyckk at 2007-2-8 18:28:
. `' R, k/ x* a, N  \
7 S# {$ E/ r; A( a, j; o6 }# n. [5 {% Z; ]* }
只要對方回的並非舊Post或冇意義回覆
/ Q0 V/ ?- b: F+ o: ?  \4 Y; ?- Y' ~# z- X
佢回幾多次都可以, ?: D+ o5 Q" A& f; O

4 C% e+ c8 k7 v% K7 z3 G0 K# y) m/ E[ Last edited by ckyckk on 2007-2-8 at 06:30 PM ]
5 @3 t6 ~6 O- @' v' F2 Dthank you for respond
EF小人物

Originally posted by ckyckk at 2007-2-8 06:17 PM:& {  F5 h) b8 K9 |% ]" \4 S- G
8 b( ~* a, X" K! e2 K6 O

$ c7 c7 G. z" i+ A4 S) j# {' a: V放心啦specificness,扣分只係視乎情況而定
/ J6 d7 f: _& D) _9 ~; s7 ]7 E1 x/ Q( D/ s  _' z1 W# t* f2 C+ t
我地係唔會一刀切架
' B1 k' i) y. C1 T* Z+ w$ ?4 I) k% {, L* @
就好似今次位member咁- h' Y4 D2 ^1 c
你見佢有冇比人扣分丫?8 v0 D3 R) Z4 l, v$ i# Y6 u
8 m0 m& n  ~( b6 [" x" E. l& C. g6 t3 o; l3 z$ B
真係非常多謝你詳盡既解說!你知啦,我地呢啲小會員,一分一毫對我地都好重要家麻,難免會斤斤計較…… 所以如非有心犯錯,希望各位管理層都多多包涵,多多提點,多多同情,多多通融……
6 i# g6 C2 A$ m$ m9 u
4 x5 t6 E! `) a. _; |6 B! y& V最後,平心而論,26fun實在管理得十分有系統同合理,令人遊得愉快。中心謝謝!
推舊Post即係搞亂人檔攤,如果同一時間有人推晒D舊嘢上黎,我又啱啱Post新嘢,咁我D新嘢就會彈咗去後便,咁就即時變舊嘢,好冇癮ga~~~~成日係咁重边有人Post新嘢呀,冇新嘢哩到咪要收檔囉(不過哩度咁多會員,收檔難於登天)~~~~明未
I think sometimes may have to reply to old posts because sometimes we miss to reply at earlier time. As brother "specificness " says b4, some old posts has to reply in order to see "great stuff". Or other members are so interested to some old topics that they want to reply! Therefore, old posts less than a month old should allow to reply for some reasons... older than a month or three months old post should locked for view only..... that's my view... correct me if I am wrong...
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 關於版規

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。