<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 活在香港,要硬食甚麼歪理?
返回列表 回復 發帖
Originally posted by bigfish at 2007-5-2 08:22 PM:
- Z  I# E# T0 d, M  M2 U
" H7 r# C+ m9 I( m" o呢d 野, 真係中國人先諗得出/ ~! W/ f/ @  q: X5 t% i1 w
所以香港特別多怪現象
' e/ T2 Y: A1 l: j4 q+ J你指d僱主ge賤招??  Y4 _+ v6 h  c: ~# }* Y" Z

" y2 U1 Q& L9 I% ~
1 Z; }( d# ?0 F* S: h咁又唔係
" l  ~7 b9 s* k商人以利為先- g- t7 \9 A) m6 ]8 N
唔關中唔中國人事.
% U/ U& ~3 M6 N6 G2 _* V, w0 n9 q/ N唔好下下都要踩自己人
民主定民粹?
Originally posted by pigcat at 2007-5-3 05:47 AM:
. e6 ~% o! Y  ^+ {5 f; O& C: R9 k, w
! J# t* y$ j- i$ r- J+ O你指d僱主ge賤招??& i+ L  F4 |4 i2 T. _/ l

( Z4 T* i+ j9 k
: D! u( s6 A6 [: L( T6 @1 `3 ~' N: ^咁又唔係
% X( R- n% a" o商人以利為先0 c& l: s7 e: g7 |4 z1 W
唔關中唔中國人事.
+ h* z- _0 J( d/ B6 J; F7 ^* W! U唔好下下都要踩自己人
. H* p) `; X! d, q+ P' _0 u( d
有冇聽過一個故仔, 如果"中國人去到外國, 唔會團結, 只會互相惡性競爭
% S6 V  J# z8 `" k, L- q但日本人去到國外就會槍口對外, 因此中國人係世上最低等民族"
9 c1 Z6 P0 y& o# Q' `6 Q. \呢個故仔唔係我作, 係一個本地學者講o既
Originally posted by bigfish at 2007-5-3 06:22 AM:
% A5 ~; P  `5 L2 S' a+ j2 t
2 W  U$ l  E5 K  q: o$ }) c有冇聽過一個故仔, 如果"中國...
7 q: ~! P" I6 V) {* w  h; [# V
: G# R/ ?. j$ B. F( v# S
中國人去到外國, 唔會團結, 就唔會有唐人街啦.
仲有, 硬食緊d"正音"
Originally posted by bigfish at 2007-5-3 06:22 AM:. a( a* }0 z0 c) c, H0 _3 w1 }

/ ~/ q4 P. w1 Q. Q8 y有冇聽過一個故仔, 如果"中國...
5 A  V* U2 \% }
果位學者係邊個..?" R  D" ?% q% z
我真係想知...
民主定民粹?
Originally posted by bigfish at 2007-5-3 06:22 AM:
4 x; Z7 V3 E' x% e# o( }' X- N: w0 r+ p6 T
有冇聽過一個故仔, 如果"中國...
; Y8 M" p1 f! Y! {3 q# W% J果位學者係邊個..?
; l" n  M" J6 h8 M  m$ Y, b1 q1 g+ e我真係想知...
民主定民粹?
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 活在香港,要硬食甚麼歪理?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。