<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 呢排天氣好熱,一日沖N次涼
返回列表 回復 發帖

呢排天氣好熱,一日沖N次涼

慳冷氣費變成浪費食水
我最多都係兩次而已...
man utd~~~CARRICK

Cyndi Wang
沖涼都係短時間舒服, 开冷氣係最持久方法~
Originally posted by kuru at 2007-6-6 05:45 PM:5 E' `/ h4 _/ B9 H, Y
* ]- K. V! G; y0 o* E( I但開冷氣又令氣溫繼續上升喎...3 \8 u# p5 E9 V2 p' _# T' K: l6 V
惡性循環...
Originally posted by kuru at 2007-6-6 05:45 PM:& e  p- X$ X" e1 `
$ l  s" T! I( D' R/ o0 |2 y
沖涼除左想舒服...
$ I: p5 @  x* w8 r. N4 ^最重要係沖走身上ge汗...
# |$ \- Y# d( B: w' _2 w唔沖ge話...留喺身上只會臭=="又痴立立...$ V' {/ L& I1 F6 {8 Y6 ^; e
重唔舒服...8 w6 I$ [; ]0 b
開冷氣, 好唔環保...不過因為d人開...d熱氣「公」晒入屋...所以先開=="! V5 V5 ~7 s& y+ S& J7 g6 i
有冇可能全城都唔開冷氣呢...唔知~
1 J, D/ y$ j4 j. p  t; p% c( M1 e2 f姐係唔係果d咩q野唔開冷氣日...呢個日子基本冇咩人理...
# u! l, j( a: a4 \7 q+ N3 }2 W學校參加左都照開校長室, hall果d...只係唔開課室=="

Cyndi Wang
Originally posted by iknow at 2007-6-6 06:20 PM:+ Y8 o5 |! l0 D. z7 F5 a2 w( E9 j

" {7 o* T' K+ b7 A沖涼除左想舒服...# Q# A* x. h7 x* ^7 |
最重要係沖走身...
6 G8 Y  _5 T9 k7 |5 _2 ?, O; p! E" J! p/ a' `, ^7 t, M  B$ ~3 @& c3 }
唔開冷氣日確實係好...# }4 v1 `. g9 {( R1 c6 G
但另一樣影響天氣就係交通工具...
9 t0 ?+ Q+ s" M4 h* T5 p/ ^1 ^8 w, O& j
唉..對比番我以前讀中學時..都係6年前... D' \$ K( {8 C! B" \
間學校無冷氣...淨係頭頂四把大風扇...
- `2 ~8 {: k$ \3 J$ Z7 h2 N5 |好爽..不過坐正下面就會吹到頭暈=.=
好普通的曼聯迷~_~

Originally posted by babo at 2007-6-6 06:26 PM:
  O5 X! o/ v2 C4 ~0 ?6 c! g5 J
3 ^2 Z8 U; V$ U" X8 }  n  m; a- x2 w  J- A1 N
唔開冷氣日確實係好...
7 P$ g# C( _. w但另一樣...
5 n9 p8 E$ s2 R
我小學果時學校都係未興裝冷氣...
+ ]+ |; d. [+ D/ F! V個個都出晒汗=="
' M( h: l. Z( T+ q4 W( i  U9 j  E俾吊扇吹真係好正~
% {- L4 ]  b. z7 B不過枱面D野就吹晒落地...

Cyndi Wang
Originally posted by iknow at 2007-6-6 18:20:/ o5 k1 l4 R0 X+ ^" A
1 n' q0 U) w+ [  }; c% a- R7 v, t
沖涼除左想舒服...
0 X9 ?% j% l9 s) K! K5 w最重要係沖走身...
0 P$ T! \7 N7 ?( T" k0 U
) ~/ S  U% T3 {係咁嫁喇,人有貴殘之分...11點55分放lunch,1點先開番冷氣...好多人12點半已經返回課室,激死......
5 z& @0 f9 N+ R4 q8 {其實響屋企,我覺得單人/2人同床開風扇都已經足夠。
忍唔住可以出街屈室內冷氣2 k7 u$ z, u5 R5 x% U5 m0 I
浪費水同電都要交費=_=
圖書館訓一訓
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 呢排天氣好熱,一日沖N次涼

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。