<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 呢排天氣好熱,一日沖N次涼
返回列表 回復 發帖

呢排天氣好熱,一日沖N次涼

慳冷氣費變成浪費食水
我最多都係兩次而已...
man utd~~~CARRICK

Cyndi Wang
沖涼都係短時間舒服, 开冷氣係最持久方法~
Originally posted by kuru at 2007-6-6 05:45 PM:
0 o: ?. I" F& `沖涼都係短時間舒服, 开冷氣係最持久方法~
. l. Z  b. Q# e2 U$ T" r+ t- W* _但開冷氣又令氣溫繼續上升喎...+ ]4 V8 z7 Y, B
惡性循環...
Originally posted by kuru at 2007-6-6 05:45 PM:1 [( ^; {. e, N: u5 m
沖涼都係短時間舒服, 开冷氣係最持久方法~
7 I2 P& o: \0 {5 ^* l0 n
沖涼除左想舒服...6 _# H4 ?" i6 m9 _9 Q
最重要係沖走身上ge汗...) n! [/ W4 T/ c/ A
唔沖ge話...留喺身上只會臭=="又痴立立...
2 B1 K( L, k9 [! R/ s' F7 b: y重唔舒服...
8 P/ B* }0 R  p開冷氣, 好唔環保...不過因為d人開...d熱氣「公」晒入屋...所以先開=="
; X0 I" J5 h6 C2 g; V有冇可能全城都唔開冷氣呢...唔知~
& }- n2 }$ Q3 P9 s; I- X' H0 O姐係唔係果d咩q野唔開冷氣日...呢個日子基本冇咩人理...- k% Z$ b+ o7 h$ `9 ~1 O
學校參加左都照開校長室, hall果d...只係唔開課室=="

Cyndi Wang
Originally posted by iknow at 2007-6-6 06:20 PM:0 ?/ c/ K, p: G, z
: y! O) [4 {! F5 J
沖涼除左想舒服...
: ~2 j3 K6 b; c' X" u( C最重要係沖走身...
( \7 r/ z% n3 n$ S, u7 L) j
( t' s0 C8 D4 a2 E, n
唔開冷氣日確實係好...' E, g# A# n+ i5 u/ W" p
但另一樣影響天氣就係交通工具...' N3 I8 Q) T6 Z4 e& d9 ~2 h% a

# ~; D# E5 e" Y# i唉..對比番我以前讀中學時..都係6年前..* }! a3 f( Z- o7 [/ k3 R
間學校無冷氣...淨係頭頂四把大風扇..., D2 M4 h% K% e0 }! W) @0 X* z
好爽..不過坐正下面就會吹到頭暈=.=
好普通的曼聯迷~_~

Originally posted by babo at 2007-6-6 06:26 PM:6 X8 M( M1 K; y4 F
7 W+ z6 T1 h# S5 u% m- q8 g2 l

" ~; H$ z! ^- `. e2 f, `. E唔開冷氣日確實係好...5 v7 ?; F* ?2 G: @
但另一樣...
9 _  {4 d/ J; x( p" _我小學果時學校都係未興裝冷氣.... Y! `9 T) e& n8 Z: V. |, l
個個都出晒汗==", g" |7 R1 z, D3 z* k- K
俾吊扇吹真係好正~
3 p9 ?, w# d$ m) T+ J( F不過枱面D野就吹晒落地...

Cyndi Wang
Originally posted by iknow at 2007-6-6 18:20:2 U% O2 Q6 z; Q2 O/ e3 ^0 D

l7 ^# W* g6 o  f沖涼除左想舒服...3 F" ?" o# p/ u" r3 d
最重要係沖走身...
4 c6 [( y& d" M

2 X( v4 _( }# s/ j2 V係咁嫁喇,人有貴殘之分...11點55分放lunch,1點先開番冷氣...好多人12點半已經返回課室,激死......, F1 f# K+ A& c4 U) t1 }$ D
其實響屋企,我覺得單人/2人同床開風扇都已經足夠。
忍唔住可以出街屈室內冷氣
, @9 `! B' o( x% y浪費水同電都要交費=_=
圖書館訓一訓
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 呢排天氣好熱,一日沖N次涼

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。