<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 14歲天才狀元
返回列表 回復 發帖
Originally posted by wer at 2007-8-8 15:05:* Y* X9 Y9 [: J( Q! G3 N  y
0 U/ ?% C  C7 O7 _" J9 [+ w& v
邊個呀
  r3 z9 u# y9 C# t
. l7 q; K  O: g+ X化名戴志偉的0 ?1 O: q7 \& c
今年升中五,全級排58咋...(只計理科班)
Originally posted by 155220 at 2007-8-8 16:11:
* y& T& g5 m+ O" R- Z
& C) w  A" V$ X
+ I' g2 _, X: ^- h% e8 |- w- O化名戴志偉的
. H4 w* r% s& [$ Q, d今年升中五,全級排58咋...(只計理科班)
$ F! I* R9 _. ~; M' A" u
真係好屎
Originally posted by 88790333 at 2007-8-8 12:33 PM:
9 y4 |7 {  E& h7 l. h讀書叻就叫天才?
. B' @+ g, Z9 [  j) k& m唔好引我笑,呢D叫記性好咋
  w7 h/ _" {8 u; c4 B% N, O

D* n. X0 g' E$ i我唔知你對天才的定義係點啦, y  E: K/ F! c4 b+ w) `1 w' x
' G% z# x1 @% {1 B' D
假如,佢真係只係記性好/ {  C0 m9 c# [7 b
咁佢係呢方面ge能力的確係比好多正常人好(至少應該比你好吧)* C& `$ b1 G* o
呢d天生ge才能,而且呢方面ge能力俾大多數人都要強,唔叫天才叫咩呢?
( [3 o+ V4 i. n) o
( g8 ^* F, N; ~, B你這樣說是因為「吃不到的葡萄是酸的」嗎?9 m# s) `* y, J. F4 k0 m* s! u, e
光是她一句,「將讀書變成自己ge興趣」" \; e: F/ H6 N' y5 ~: p
你又做唔做到?你做到又點?你又可唔可以好似佢14歲考會考?3 i+ C$ Q! B% K# c! ]  Q7 b
你話你可以去考又點?你又可唔可以lor到咁好ge成績?7 S: F3 p+ |8 }% u5 G- Y
我唔知佢考咩科,不過佢想讀醫,化學生物一定唔少得) x( ]( X$ V- e" F0 K' X( P( L9 q9 E
如果化學同生物係可以靠記性好就讀好的話,應該唔會年年都咁多呢兩科lor唔到好成績
1 c; Y& s6 v! ^' d" `' j別忘了佢中英文都lor A,作文,reading哥d如果都可以靠記性的話,我諗唔會到到今日都咁多人fail英文lor
$ s9 b" x3 ^0 o1 a怎樣說也好,事實上佢係學習上的能力比大多數人好$ y- U* J* U4 Q2 u) g& t) e" u& e$ a
這個不到你不承認. W5 @) H+ w+ w* ?. K
請尊重別人,同時也尊重自己
Originally posted by sakura310 at 2007-8-8 05:06 PM:
9 Z. F7 M0 I. a; q! b1 H7 d* ]( r7 c$ Z( m
! A" e  H# B0 ]- @* C; W% z9 j7 c* u
我唔知你對天才的定義係點啦9 H7 K' `+ x7 O+ `8 T
! [5 n, g# M4 L: k
...
4 o' S1 @3 P: i2 x0 D, m
你威啦串人
Originally posted by 古巨基迷 at 2007-8-8 01:09 PM:! c* }# g# S5 l% s
怪物,,,,,,個樣同身形,,,個腦都係,,,怪物
1 f- j6 I8 T% i
呢個topic係講果個人讀書..2 _# g+ n; p6 T+ b. |) o
唔係講果個人個樣ga..
+ c9 {* z7 M, c+ d: g6 \1 y討論理性d得唔得=.=
Originally posted by 我愛章小慧 at 2007-8-8 01:15 PM:
5 \! @& Z/ o, ^* S9 r; g% G$ `9 ^
我1b3d2e ...
$ C+ t/ c8 `  }) \
4 U# C# A* [4 u# j6 Z
我當年1A1B4D1E
Originally posted by wer at 2007-8-8 16:58:# }3 ~3 i2 h& R$ \4 A% v* Z+ D  v! Q

6 u  T* E) y" s- T4 G; n$ S真係好屎
5 X0 R5 p9 b- |! f7 P) K% [
" [% Z- _8 B: |0 Z5 m" T
算差嫁喇,可以跳級的應該是一等一的高手,宜家教58,即係原校升中六既機會都唔係太
Originally posted by terencey at 2007-8-8 18:13:
# k8 E' @' M3 w1 r8 Q9 K  |6 I1 P; I: a- A+ b9 j6 ]
1 D& n: E9 e! j. M  d8 G4 Q6 h7 ?
我當年1A1B4D1E
: P7 ]. G8 I, E/ K! x9 x3 J
17分
嘩,,
; I* J6 y* s6 k2 q咩真係有咁既天才) O- {4 c. x% P0 m) y

/ \/ f& Q5 t: R9 j6 Q我琴日聽收音機都聽到,
$ Z' H- j' {, N( r仲以為佢講錯
睇完新聞, ^; C& l$ N" }$ V5 X# v6 X
- Z7 h6 [7 f% u/ Y7 i
聽佢對答完全唔似一個14歲.白白痴痴咩都唔識既細路女...* e9 \( J* k+ N, }
佩服
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 14歲天才狀元

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。