<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 14歲天才狀元
返回列表 回復 發帖
Originally posted by wer at 2007-8-8 15:05:
* ]  p+ _+ d6 r/ `' O$ O. e- u3 N. W0 N1 S
邊個呀
$ _+ [7 x& U  D; t: u+ F5 E/ b& ~; }4 R1 e/ Y6 C
化名戴志偉的! ~4 o+ D+ K: l; L2 u/ u# L3 f
今年升中五,全級排58咋...(只計理科班)
Originally posted by 155220 at 2007-8-8 16:11:8 F' z+ b; P8 N; D* Q% t! H
: l" \2 G9 ~3 i4 L
$ ], g! y* N$ s$ s8 F% Q+ W% U' J$ M
化名戴志偉的& o8 o' G( e( e! Y- N
今年升中五,全級排58咋...(只計理科班)
5 S& m( E) s  u: u- ~3 [8 j1 j
真係好屎
Originally posted by 88790333 at 2007-8-8 12:33 PM:
; v2 E# _7 N! \9 E讀書叻就叫天才?+ J  c; c- [) E! S5 `
唔好引我笑,呢D叫記性好咋
& G5 K2 l& m  ?6 Y1 Z
7 O6 N# z8 k. H9 J: A: U, ^
我唔知你對天才的定義係點啦
- L3 z0 X1 N7 [; a& J' U; }% c- ~/ v9 y( m. c! h
假如,佢真係只係記性好
! M. v5 V- D* S2 @* T0 {& N+ B咁佢係呢方面ge能力的確係比好多正常人好(至少應該比你好吧)+ T  @: x9 z, o) I9 i
呢d天生ge才能,而且呢方面ge能力俾大多數人都要強,唔叫天才叫咩呢?
4 q; R+ @, d1 J
3 W; P9 `9 h" y8 h2 i你這樣說是因為「吃不到的葡萄是酸的」嗎?$ Y6 x; v2 T% Y5 Q* R5 n
光是她一句,「將讀書變成自己ge興趣」
' B1 q( y, Z% K6 E6 {' b0 n你又做唔做到?你做到又點?你又可唔可以好似佢14歲考會考?
: E% Y% _6 R& k& X/ `& p+ x) a你話你可以去考又點?你又可唔可以lor到咁好ge成績?
/ Q1 a) ~( |* }+ c  W2 V: |: h我唔知佢考咩科,不過佢想讀醫,化學生物一定唔少得4 b9 S- v* a& V* c
如果化學同生物係可以靠記性好就讀好的話,應該唔會年年都咁多呢兩科lor唔到好成績' E  c* w/ Z3 R/ S7 _
別忘了佢中英文都lor A,作文,reading哥d如果都可以靠記性的話,我諗唔會到到今日都咁多人fail英文lor
, k9 x9 R4 R$ W# D$ n9 R5 @; T怎樣說也好,事實上佢係學習上的能力比大多數人好8 q/ H% @- Y0 j/ z
這個不到你不承認
* j" [! w6 A! v% }' h; R1 X請尊重別人,同時也尊重自己
Originally posted by sakura310 at 2007-8-8 05:06 PM:; L6 P; f. w0 g: F! ~! g

" k2 o, g% y7 G3 g0 _9 j
7 l# ?' p0 C6 z$ |2 z% E我唔知你對天才的定義係點啦' o7 R7 v/ a! W  ^

- i1 g1 K: a- P3 Z9 M( u' O) X...
) Q( Q% P5 q; f/ Q
你威啦串人
Originally posted by 古巨基迷 at 2007-8-8 01:09 PM:% B2 V$ n( j- m9 p, u2 H! z
怪物,,,,,,個樣同身形,,,個腦都係,,,怪物
3 Q. Q# _' j# X& N, h0 ^/ G5 S呢個topic係講果個人讀書.., R9 T4 u7 @2 Y
唔係講果個人個樣ga.., ~! R4 T1 ]. B& F& P
討論理性d得唔得=.=
Originally posted by 我愛章小慧 at 2007-8-8 01:15 PM:
: n( T" ^8 ~: s; d  c+ c7 E4 N" `2 n' f5 l' C" c5 I5 U& G! Y
我1b3d2e ...
' h5 U. `+ Y+ S

. C2 t+ Y3 x& X2 e- c6 ?; e我當年1A1B4D1E
Originally posted by wer at 2007-8-8 16:58:
0 ^$ b  [/ U' k) W6 ]
0 o4 l6 j4 G- B. I' s真係好屎
# }7 S, Z* P) [4 F! \) G, u
# d$ V; i+ J/ k2 |" V
算差嫁喇,可以跳級的應該是一等一的高手,宜家教58,即係原校升中六既機會都唔係太
Originally posted by terencey at 2007-8-8 18:13:% ?4 W; c. d! m/ e
; I1 o+ r; W  ^8 X4 U
. |! I5 ~# W# Y7 ^- E' x
我當年1A1B4D1E
+ K( o  i0 g5 m+ r# w: T17分
嘩,,* r; `7 i# `; A! ?
咩真係有咁既天才- ?! p1 c  @% r5 W
% T2 S3 H! m* O7 m* Q' M+ M% M8 B
我琴日聽收音機都聽到,+ y; u) J, Z: p' n* ]7 y: O' t
仲以為佢講錯
睇完新聞
  |$ U& g7 T5 B3 L" ~& i, d9 B- K& I! F# u2 ^9 z4 z
聽佢對答完全唔似一個14歲.白白痴痴咩都唔識既細路女...8 a. i% w, k) o/ J$ [* t
佩服
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 14歲天才狀元

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。