<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我會考1分..應該點做好
返回列表 回復 發帖
Originally posted by doging1977 at 2007-8-9 03:48 PM:- v* G8 X& Q9 }/ U- w+ A
講錯都有得加分
0 J  d* ?1 _' F2 x2 O4 Q' E
其實大家所經歷同所知都唔同
, _2 c. s6 |9 h# I4 C話唔定ive上年同今年既收生資格唔同左呢- Z& c9 t8 ]- G2 E" P: @5 z" C
佢自已有經驗,分享下無防
4 O2 ?, d' e6 O" B而你睇過最update既又可能對樓主有另一層既幫助呢
, O- _) ^2 k) ^2 v何必斤斤計較果幾分?
9 F7 Q- c# A1 p  `% T* e  J) a! V0 p$ y+ g
只要大家有心幫樓主就得啦。
0分都無問題,唔使擔心
$ K% ~2 y( X" L$ W天無絕人之路, e- s, c5 M3 k4 }; I" h
不過記住
% f8 U2 S8 V6 q( ]. X2 x, W‘機會只係會比準備充足的人’1 {* u0 Y9 B, c
現家8月,出年5月就開始考* d/ w0 ?3 I+ n3 B) H
如果你無溫過呢
) `. W% u) k; Q/ d! G% e重讀就o徒時間嫁啦
" v; L) ?2 \0 k得幾個月一定唔夠你溫0 w8 i: k% Z' [5 x* ~6 U' W- F
想再繼續學習的
3 F: P; g% K1 B' S/ N) k# u" i就毅進
3 @/ X7 ]5 V0 ?6 }! ^0 w想實用d有一技之長的
% L% _; \6 D! ^7 g9 v就Ive
支持社民連!
Freedom Forever
Originally posted by 自由神 at 2007-8-9 03:58 PM:
2 g- W/ G2 y; s1 f, w' t9 M. l1 U, i1 f# U, }* V- z
其實大家所經歷同所知都唔同
2 y( ]8 i( z8 X" ^, l話...
5 `' o  S* i) k& X今年收生標準就係依照上年收生既分數,而家基礎文憑都要5分以上先讀到,更何況得1分
; _- c7 v9 K0 J6 F8 ?4年制知專課程都要4分
7 A# ~! T2 _8 p5 ]2 n# U/ W1 {5 k3 X
[ Last edited by doging1977 on 2007-8-9 at 04:27 PM ]
ive
+ S3 I* c, y' t3 v0分都讀得
Originally posted by qqwqqwqqw1 at 2007-8-9 10:58 AM:) Z+ H8 }8 Y: l- h# u
1分點讀ive?你當ive係咩......(我壞疑...
" u, U3 L" @4 u+ N1 N
今年會考未放榜我渣住張中五畢業証書走去報--八月放榜佢七月收左我~__~''不過我係報vtc~一唔一樣嫁??7 K( F9 Z5 G' }" M
! A6 Y4 Q  n$ y; L5 c' \( @- ^
[ Last edited by 小便便 on 2007-8-9 at 11:41 PM ]
細佬我就會考5分,實質得1分,. I  b" _  W- Y
因為英文考a卷羅e,ive唔計。) M0 {/ J8 N) N# V% ^: W) u) ~
普通話羅c,又無人承認。
& N, S& J9 q& x4 C1 R9 Y2 M1 c; H$ }2 ^. k  Y% Y
我面試果陣,被人~~睇死~~+ ]( k0 I6 T) S/ @
你有夠我慘咩* ^: ^1 X' V" x5 `* v

1 A( o4 o' C% @1 N/ H老實講,羅唔到5分以上果d人,& F; r2 c0 k3 C; v" V6 s
基本上都係無溫書果d人
# h1 `/ ]* O3 q% x5 i1 A* R' e/ I: w( ^8 Y% X8 E
我就係啦~~~~~~~無溫過書去會考
1 K  l- \$ l! E+ t! z上年我報左 ive 4年制既課程讀. A6 A: O/ X( ^* C8 y: D7 m
依嫁我順利上2年班1 L, X, s1 r& z
試仲考得~~~~~好好~~~~
, H, e+ x# Y$ k0 B  `5 m% z' R
: F. Y# S# o3 n* h" h我覺得只要你依嫁努力d讀書4 V6 q, ?2 j! |( ^$ i* q
讀咩都唔係問題& s; I: i; k0 j; q( Y; w5 e% c  D

. r$ q/ ]4 g9 d+ `2 A! I- x1 f同埋我想講句8 d; d; ^0 W( |+ f9 F+ f
ive只要你有錢交學費
. F/ i( K/ Z6 a7 y一般既課程係收你既, K3 @% G: e9 [1 C/ y, c6 M2 w
$ b; S9 S* W* I/ \7 `& i+ C( m
除非飛機維修果類難d之外~~~
# O7 b- B% f; f! T- Z4 @* U* I; U3 N0 _1 b
希望幫到你啦~~~~~
- U6 w8 |$ Z: C" I6 ?# N& o5 R  L+ {8 c
good luck@!
Originally posted by issac429 at 2007-8-9 10:15 AM:; g) ~" a' Z' p
讀ive好似要中英合格% q2 B, ^) N$ p$ H
你1分既話ive都好似唔收..........
4 P0 w1 K! i2 k( w# G, U* }你錯啦 ive 既fd 係中英唔合格都入得嫁
! ^+ W- O8 o( k) W9 l( I當年我會考5分 中英肥 一樣入到 升埋 冇問題&- m% f+ `# H3 S) b/ [2 G1 Z
樓主 你讀左ive都可以考返會考的
- {" }4 ^! c! x0 q1 X, P9 v如果你英文底子差都唔緊要 有心係ive一樣好似中學咁學得返
) I% }3 v6 ]0 }' j6 _: b努力!
Originally posted by doging1977 at 2007-8-9 04:25 PM:
* G; }: |& @* k8 b+ r; b, o/ |- L; N$ `0 b& ?* N6 z
今年收生標準就係依照上年收生既分...
  H  V3 z& T. L: q* D. g
睇清楚 收生標準係[平均]計法  我之前個班有人6,7,8分都係讀fd
) S8 p* {  [, t8 e4 n亦有3分
: C9 A& ^, o4 X$ y0 L9 Z1分唔係冇可能入到的 只係連fd都比高分過你既人揀先  ]$ V* b9 x' }- w! M% f& S9 n+ L
我之前揀工商管理 但係入唔到 分左去電腦分流(因為多位)
4 G- g  ]' w6 P: X& A之後合格 一樣升上去
" i' z' o/ p3 u3 d8 e1 t7 F第1年既fd 同升上去冇乜大關係 只要合格晒就得
0 N7 I0 ]" T, H( Y* a係踏腳石黎
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我會考1分..應該點做好

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。