<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 貨幣兌換問題
返回列表 回復 發帖

貨幣兌換問題

想請問在香港銀行用外幣兌換港幣需不需要手續費?* y' l- M2 y( K0 i2 L$ M
如需要,手續費大約要多少?7 h: S" q& z9 n0 K6 f% m
如在酒店內兌換又有何不同呢?
$ ~& p9 N7 v- d! C+ T. Z唔該哂^^

Originally posted by garycheung at 2007-9-25 00:30:- S5 U* r) _  n
想請問在香港銀行用外幣兌換港幣需不需要手續費?/ V, y5 J  ]! e; ?
如需要,手續費大約要多少?% R5 w2 x! l4 }$ l, E$ {
如在酒店內兌換又有何不同呢?
. q1 [+ O1 A  s, C唔該哂^^
! r9 ~" A  P- c我以前都試過對換,如果你有佢地銀行戶口,佢地就唔會收你手續費,不過宜家唔知有冇改到
Originally posted by garycheung at 2007-9-25 12:30 AM:
2 s. |- U, |% U, g# k& E$ |$ S: _想請問在香港銀行用外幣兌換港幣需不需要手續費?) ~& G9 o. U" u$ S! e
如需要,手續費大約要多少?5 e  L9 Q- g5 G4 a' ~0 r' A4 T
如在酒店內兌換又有何不同呢?7 p! ]/ j$ T, X. L
唔該哂^^
) K& n/ @7 M+ P
2 t: L2 ^: g: v( H/ ^' m2 ?2 H9 B/ V
以我所知大部份Bank都要收最少0.3%起 ( 除非你擁有該Bank的a/c )
5 [! d' W. S: S7 W
3 e6 {& X) h7 I8 [9 ~酒店內兌換 = 深喉
Originally posted by garycheung at 2007-9-25 12:30 AM:; P2 w  b3 s0 ?
想請問在香港銀行用外幣兌換港幣需不需要手續費?( r' X7 Y  E6 U
如需要,手續費大約要多少?
. w( q& e  o" [如在酒店內兌換又有何不同呢?
/ z% I. F; c. X5 {* V& `9 p唔該哂^^
4 R" [& e% G& M" `  U2 A
0 i3 e9 Z( K7 H( E
Rain Rain
Originally posted by 勇勇 at 2007-9-25 12:38 AM:
/ r+ O7 K) O! @0 @- s* }# D0 E5 v4 T
我以前都試過對換,如果你有佢地銀行戶口,佢地就唔會收你手續費,不過宜家唔知有冇改到
; |3 _* W6 j# m. g; R0 @# X3 J% V7 b; z8 O- |* i5 i2 W; v
Oh ~ Yeah
Originally posted by ckyckk at 2007-9-25 00:41:
2 @3 @+ [3 R: l  U  @& |7 V
0 q" I; @" q, w% @1 t3 y- N) A( T8 u3 \0 n, a, T% }; i2 z! c) o
Oh ~ Yeah
; W/ s0 ?; c1 s. H
我成日都會去日本架
Originally posted by ckyckk at 2007-9-25 12:40 AM:
3 E2 C9 I, F. P  Z( O: ~
$ i' c; N7 K% z5 W  N; M" B$ w; J" [$ p2 n" @
以我所知大部份Bank都要收最少0.3%起 ( 除非你擁有該Bank的a/c )7 S/ c5 ?/ n: r, [$ S
8 @# J6 H( S* M
酒店內兌換 = 深喉
3 l/ q% E" N1 t2 Y酒店內兌換 = 深喉??$ m9 K0 s, E2 j
如果係街上果D貨幣找换店又如可??

Originally posted by ckyckk at 2007-9-25 12:40 AM:
( E+ n. l3 `* s. {- X2 g  R; b5 o) i2 u

L. `$ ~* U, R9 s* O0 r' n9 sRain Rain
* s3 i4 {, d4 oHi~~雞仔

Originally posted by garycheung at 2007-9-25 00:57:
. Z0 Y; U' m# y& R0 m4 h# a% \9 P- [' s. T- f* q4 |
酒店內兌換 = 深喉??
9 Z. X. ~4 \/ l" c1 ~6 b如果係街上果D貨幣找换店又如可??
( B1 S! C5 f$ I8 `0 H
仲會更深囉,你千萬唔好咁傻啊
Originally posted by 勇勇 at 2007-9-25 01:06 AM:
# [' l& d0 k: }: l; C# [' [3 a5 H7 }; d$ q
仲會更深囉,你千萬唔好咁傻啊
, H9 W7 z" ~9 ^6 vThank you 勇勇~~

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 貨幣兌換問題

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。