<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 貨幣兌換問題
返回列表 回復 發帖

貨幣兌換問題

想請問在香港銀行用外幣兌換港幣需不需要手續費?
' \) P- O: L* l" D5 a# L4 h如需要,手續費大約要多少?) g' c. v" G7 m& \6 q, ]. {8 ~
如在酒店內兌換又有何不同呢?
8 Q. [' {5 E5 M4 C9 C" C) `, r唔該哂^^

Originally posted by garycheung at 2007-9-25 00:30:/ r/ R* V1 }0 |- _
想請問在香港銀行用外幣兌換港幣需不需要手續費?2 Z5 |0 P& L! J/ O
如需要,手續費大約要多少?5 R. ~: K. c+ O; a0 D. x
如在酒店內兌換又有何不同呢?# }- L! M; Q" }6 B
唔該哂^^
4 ]. H0 z6 G) \! n我以前都試過對換,如果你有佢地銀行戶口,佢地就唔會收你手續費,不過宜家唔知有冇改到
Originally posted by garycheung at 2007-9-25 12:30 AM:
2 e0 h9 ~  B# ~/ u想請問在香港銀行用外幣兌換港幣需不需要手續費?
( Q' q* S4 T1 f9 K1 \; w如需要,手續費大約要多少?
4 m; `8 x/ V$ \  Y6 l* q1 ]3 q$ ]如在酒店內兌換又有何不同呢?7 h# R, s2 O' ]6 y8 J. Z4 I/ C2 O5 T
唔該哂^^
; s* q& r" [% x

. m) U2 p: w0 G# c9 i以我所知大部份Bank都要收最少0.3%起 ( 除非你擁有該Bank的a/c )
! G( f9 q5 s9 H+ G$ W0 G" U- F8 Q# C0 {0 y: Q  [+ y8 v# Q
酒店內兌換 = 深喉
Originally posted by garycheung at 2007-9-25 12:30 AM:
# l+ H9 n/ u! r9 Q想請問在香港銀行用外幣兌換港幣需不需要手續費?, f  g1 Y& N, p, v
如需要,手續費大約要多少?( U* i2 {! y) J( `2 O
如在酒店內兌換又有何不同呢?8 Z: I7 Z0 R* w. c- k2 z  T. [
唔該哂^^
/ ]4 o: Y) P, Q/ M8 \

9 A- ]/ s8 z  ~1 TRain Rain
Originally posted by 勇勇 at 2007-9-25 12:38 AM:
. t* V% u" v- n* A5 U8 x6 t, O4 Y6 a: K( {3 S5 c
我以前都試過對換,如果你有佢地銀行戶口,佢地就唔會收你手續費,不過宜家唔知有冇改到
2 S. ^) }5 i- b; A
* ]/ {8 |7 |$ O; ]
Oh ~ Yeah
Originally posted by ckyckk at 2007-9-25 00:41:
, v9 h. M4 ], v8 a! w% Y% w+ o) c; E4 i  s2 e( p6 m+ ~4 n/ F

6 j5 r& e6 [* t0 P1 POh ~ Yeah
, E9 G. t1 V7 q我成日都會去日本架
Originally posted by ckyckk at 2007-9-25 12:40 AM:
3 ^# O" U. e( }! u( L+ o; U# X

" f, \# Q, m- C/ t! N& r! i以我所知大部份Bank都要收最少0.3%起 ( 除非你擁有該Bank的a/c )
4 x$ s/ r& a0 r5 V
6 e/ G4 n0 N8 l  z酒店內兌換 = 深喉
. y2 u- m# {* p# |6 D. q
酒店內兌換 = 深喉??
/ i2 s! }( W$ }! H% U0 M7 ]1 {& Q如果係街上果D貨幣找换店又如可??

Originally posted by ckyckk at 2007-9-25 12:40 AM:
/ N5 Q9 o8 L5 [% W
8 l. Q$ j4 n5 p0 Z4 T; M! d1 ?4 k% E8 H; o$ [$ G
Rain Rain
- U' \6 {  m# i& e# ~" I
Hi~~雞仔

Originally posted by garycheung at 2007-9-25 00:57:0 J" C2 d- i+ T! e5 x

2 N3 k. L  j  I酒店內兌換 = 深喉??) r0 ~& B# o- }: W% B+ }
如果係街上果D貨幣找换店又如可??
* v6 t& C( n$ s/ A仲會更深囉,你千萬唔好咁傻啊
Originally posted by 勇勇 at 2007-9-25 01:06 AM:* Y* t6 ~# B6 T4 u* f% I7 v7 {( T
; }# s7 H: x9 G! a/ a0 N8 e
仲會更深囉,你千萬唔好咁傻啊
# b7 W& w3 e  j! iThank you 勇勇~~

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 貨幣兌換問題

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。