<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 最近我屋企竟然發現有小強...
返回列表 回復 發帖

最近我屋企竟然發現有小強...

竟然係咁凍既天氣都見到小強..
2 |! f5 |. O- f4 M3 l; ~+ r% F重要唔係一次,,
/ x; K( x) ?( z( ?. m究竟係我屋企dirty 定係 ...5 v* I- b; Q4 k& m; i- O1 T
/ x# A5 q5 h" F7 t6 n
好奇問下! v; i- B9 s, b+ g1 |- B
巴打們有冇同我一樣既情況?
你望住我像河看海 我望住你如何按奈
酒不醉人 人自醉
唔通肉麻都有罪

小強其實咩天氣都有既..........% _0 \& r* j1 m' ^
好多人屋企都有........; x0 c2 a0 o* r+ y; u+ Q. z
唔駛咁驚掛
"小強"好似人咁不論凍熱都要食飯!
& @! `& X6 A* y+ [, r6 l應該係你屋企污穢
唔係掛,
. H$ A! A0 s) I+ C/ i7 v呀媽話小強冬天唔出黎架,
# e: A5 I) Z% {冬天既時候,你地有冇見街有小強出現?$ Q2 V0 A: f* L4 X) ], q
反而夏天真係通街都係架嘛,,,
9 _" _2 c" f! y* ~3 m% A6 o$ c$ o: Y
http://hk.youtube.com/watch?v=dsv8rJSXA0A
0 [# k' r6 W- p5 `; M5 a/ X9 D: y3 O8 P! F* J% Z. i. b
[ Last edited by chong2002 on 2008-2-18 at 09:00 PM ]
你望住我像河看海 我望住你如何按奈
酒不醉人 人自醉
唔通肉麻都有罪

Originally posted by chong2002 at 2008-2-18 08:48 PM:5 ?4 }# H2 t  w$ H
竟然係咁凍既天氣都見到小強..4 C9 o& J$ ?- A& Q/ D% U
重要唔係一次,,; ?5 N$ W# H$ H7 y$ W
究竟係我屋企dirty 定係 ...* V$ V3 {8 c% b  u4 ], [; ?
& r5 U2 H  v. i' V" a
好奇問下
% w. i5 i7 n2 k8 `0 p; S! z巴打們有冇同我一樣既情況?
" z, H% m! K7 i3 M; R9 X$ c0 N& [
幸好不是米奇
目標唔怕多 ;)
天氣凍係會少d機會走出黎, 但係頂唔住都要搵食ga....
我屋企真係好耐冇見過小強lu.......
Originally posted by ThomasKoon at 2008-2-18 11:50 PM:) p$ X. P4 v5 U) ]$ J! e2 k! Z9 A
我屋企真係好耐冇見過小強lu.......
2 M. s& R; }0 `, O6 o- e2 |2 s

7 I* A9 n; R8 X1 Y我都係wo' k. k) U; D6 a
唔知我住22樓既關係 定係點...真係好多年冇見小強..蟻..蚊 蜘蛛4 |% `- R3 M* F  m+ F0 J
只係一時時有支 巨型飛小強 , 最怕= =" , 撞牆撞到"part part"時...
8 d' X( G3 N/ R) w8 N  t% r. h* r- Q! ]
(題外話...)
+ y+ f- L% o8 n, @+ N4 ?& W- A5 v不過我覺得個原因..可能同四腳蛇有關 ("炎蛇")
: M3 u% n- A4 p; u  i) Qmy home n年前早就比四腳蛇入侵 , 咁多年黎 大大小小 BB 都見過晒 , 最記得仲要有隻大肚= =好噁 , 巨型又透明又肥 , BB既細到好似指公頭 , 仲次次汁屋都要汁屍
, W5 l" ^) T6 p  U. s% [: Y最難忘既就係夜晚去wc 踩到隻....feel 好噁 似軟糖 but好滑...
: k- e* y6 K0 s" F5 k而家應該變到大家族掛 , 夜晚有時會聽到叫聲@@& R8 l1 X4 D: @, X

0 U3 N& k8 B" l; e% N  }( H9 t仲有...10年前到 , 我見過隻手板咁大既蜘蛛in home...
& O7 U- ]. O" {4 q  k( H- H3 l
" B. X% X4 N3 y[ Last edited by Miz on 2008-2-19 at 03:45 AM ]
我見到中型size係茶杯下面d隙位..用野噴左..
( M0 H. n7 v9 O6 r. H幾年前搬黎成日晚晚有一隻好大隻行過廁所門..行落d報紙到有聲..好恐怖..之後買連環殺絕個d毒藥..就無見兩年..
可能係變種
http://www.youtube.com/watch?v=Xu06Nyo7u-c&mode=related&search=
http://www.youtube.com/watch?v=ftMDfCaHnao&mode=related&search=
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 最近我屋企竟然發現有小強...

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。