<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 賑災一事
返回列表 回復 發帖

賑災一事

其實大家在慷慨解囊之時,有否想到這些錢真的能幫到當地的災民???) T3 r( {. r" T! U" J4 g: s# k2 o" O% Z
8 @" G2 |1 X& e: ?' u0 E5 t2 N
另外,為什麼全城都只關注四川一事, 大家都忙了緬甸的災害嗎???各界又有為緬甸籌款賑災嗎???: l3 |/ n) n( [6 e+ ]
1 T) b% K8 d+ M4 C8 l0 s# ?
娛圈那一邦人, 只懂用口, 卻不親力親為, 大家會否反感呢???
其實真係好難親力親為喎,我都好想去幫手救下人,我都好想去安慰下人,但係大家都有工作在身,又點可以咩野都唔理咩野都唔做走去"四川"喎,所以只可以捐錢表表心意9 r9 o" `+ V7 z& H
我相信好多人都會關心"緬甸"的,但係2個CASE根本就唔一樣大地震1分鐘傷10幾萬人,死萬幾人喎,7.8級實在太震撼喇,所以先冇人理會"緬甸"姐
緬甸唔俾外國救緩組織入境救援啫
0 P3 d2 d& d+ c+ f我相信, 如果佢向外國求救, 一樣會有其他國家伸出援手
╬無語問蒼天╬
Originally posted by 心亙 at 2008-5-17 07:06 PM:4 G, j$ h3 k' R5 ^! E
其實大家在慷慨解囊之時,有否想到這些...
+ I( [! t- [0 ~7 ?' o% ~5 x
  ]* H1 A' m2 i# q你想佢地點樣親力親為呢?
Originally posted by mj1234456 at 2008-5-17 09:31 PM:
( h- X8 R- v" i6 H. p
2 \6 H1 c/ s; ?6 e+ r( k- \1 f$ X9 `, s
你想佢地點樣親力親為呢?
  o! ?3 \2 ~1 y5 K7 N$ b' k
( s* ?* ~8 ~2 S! N0 H8 B/ L2 k

5 y8 V3 q/ r. W; c  P% V: M只得把口去叫人捐錢, 佢地自己有冇捐?反感
請問電視台攪嘅籌款會經什麼途徑幫助災民?
電視台把籌得的錢給了中聯辨
Originally posted by QuiGonJinn at 2008-5-18 00:04:
+ y" ]8 G) v5 B* V1 b9 x* X' Z電視台把籌得的錢給了中聯辨
! f4 X: |( }( x- H' G- J/ f5 V1 L  j" P0 W' r  S# Z
咁我唔入錢囉, 將捐畀TVB的改捐別處!!!
) D: h* D$ i) }- G- V/ O1 B8 d# z; }$ q( o
[ Last edited by 打狗棒 on 2008-5-18 at 01:03 AM ]

400 x 300 PIXEL下載

Originally posted by 打狗棒 at 2008-5-18 01:01:
6 w+ H" m+ v1 L2 ?1 x9 t
4 O, A. x; f  z* a- c2 ^0 U5 o6 J% E7 m: W
咁我唔入錢囉, 將捐畀TVB的改捐別處!!!' A8 r. g2 u' S' M, y
* v  Z- J. W* n% `; r
[ Last edited by 打狗棒 on 2008-5-18 at 01:03 AM ]
$ l' M) Y; g" L" l咁你會毀約,
! l; a/ O2 z9 M) E" J" z
' I  W! x5 q, }唯有希望中共官僚會有進步,還會有一點點良知.
Originally posted by QuiGonJinn at 2008-5-18 01:10:
; b0 W, e+ C$ w/ h/ H! x8 P% x; C$ {' f9 T8 Y5 Q+ J
咁你會毀約,5 d0 e( i) z, [3 B% q0 E

5 r4 L, w1 w9 M, T- x$ g唯有希望中共官僚會有進步,還會有一點點良知.
8 [8 ?( `& g% t$ d3 o- T% J
交畀d狗官? 唔使旨意!!!: O! }5 h; Y$ I* u3 g2 m
毀約就毀約, 我以我女兒名義捐錢, 我唔信佢地會告一個兩歲小孩!!!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 賑災一事

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。