<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 新相識印度漢 闖入房施暴
返回列表 回復 發帖
+ T% o5 ?2 l+ t. q' y: k2 g無 , 我以為港女好易呃姐
& f/ B4 ^& t. I- f(講笑姐 , 係呢 , 你算唔算係支持女權果D???
# a, b6 y. n" }# {! N5 |" @5 y不過我估你唔係 ... 因為果D會話 , 點解男人咁做無事 ,2 A& s) ^) h6 V5 h- |) g' ]$ H
女人有事仲比人話抵死???) ...
' k- w% _9 n# Y) C" d  Je_e 發表於 2010-2-23 06:48 PM
我覺得權唔權不重要,重要是做人心安理得,有權又如何﹖無咁大個頭就唔好戴咁大頂帽!做好本份,好好保護自己就足夠!與人相處在於尊重、體諒及令人舒服……以權謀私、或大石壓死蟹都不是一個相處之道!至於你所講的:「點解男人咁做無事,女人有事仲比人話抵死﹖」除了講笑,我諗我不會真正講抵死的字眼,我個人鐘意多面睇,比較喜歡體諒他人,會從他人角度看事物,及客觀的以事論事,不太絕對的!因明白做人實在有好多事身不由己,連當事人都不知為何,當時人的痛苦未必人人會理解!相信客觀的從人角度看事物及行事,我想這樣做人會較舒服!而對以上的post亦只是以事論事!如要講女事主的遭遇,事實是個疏忽!但我不會覺得事主是抵死,有可能 事主是一個不懂得拒絕他人而又身不由己好人,以致遭逢此劫!!或者形容為一個不幸!
我覺得權唔權不重要,重要是做人心安理得,有權又如何﹖無咁大個頭就唔好戴咁大頂帽!做好本份,好好保護自己就足夠!與人相處在於尊重、體諒及令人舒服……以權謀私、或大石壓死蟹都不是一個相處之道!至於你所講的 ...  m! K7 x( D3 m" z3 [7 E
goodnicelady 發表於 2010-2-23 07:15 PM
1 ]/ ^( D; q0 U+ ^/ s( E" v睇完你講野 , 我就真係唔明我插果D開口 "抵死" 埋口 "犯賤" 既人 , 點解你要護架~~2 s3 f0 U% G5 t7 o; L
我一直無話過個女無犯任何錯 , 只係頂唔順果D人把口咁賤姐~~
撐真民主 , 反專業壟斷 ;
為基層 , 投社民 !!!
% C! T" ]* L2 @) i$ G
睇完你講野 , 我就真係唔明我插果D開口 "抵死" 埋口 "犯賤" 既人 , 點解你要護架~~
6 {* f; y. n+ N" I. V' z8 G' g我一直無話過個女無犯任何錯 , 只係頂唔順果D人把口咁賤姐~~
$ i8 M/ l' N* A: n6 w0 B* we_e 發表於 2010-2-23 07:23 PM
我不是護架,我亦無講版友誰是誰非,因我覺得大家在討論上有誤會,甚至有些版友可能用錯字眼而引發掙吵,我都無責怪他們,只是講女事主犯了疏忽問題而引起危機,這是無可否應的事實,正如你所言不代表她要被人姦,但事實好無奈,有時又真是做錯少少事就萬劫不復,會被人姦又真係好慘,那些過激的言論可能會令人反感,但他們對當事人不相熟,理應不會針對事主,我認為只是版友用錯字眼而引申誤會被人罵,那令被罵者不好受而反擊,這通通都是人之常情,而且有時相罵唔好口而做成的反應更大,更會失理性,因而看不清post中的字眼,只睇到對方的謾罵!其實每個人討論都有機會觀點與角度不同!未必絕對錯或對,只希望出發點是客觀討論,而不是用粗言穢語相罵,所以我有感而發,加把口!也並沒有護誰!但與你溝通下發覺你原來都是發義怒而吐粗言啫,再強調我只是以事論事!亦希望大家和平討論!

評分次數

該印漢敲女事主房間,藉詞替她按摩強行入房,她曾用英語表示沒有性愛,印漢答允豈料趁機向她施暴。
5 `& e+ X+ K* n( @8 k1 r  A9 V/ Z0 T0 D& W% g% S' I9 Y
一:以新相識來講,關鍵在於事主不應給房門號碼給印漢!從「敲女事主房」顯示印漢知道其地址!(那給人地址號碼是 ...
$ G$ G) R. x# M, N, |8 Igoodnicelady 發表於 2010-2-23 12:36 AM
% x. u& b1 \. X' x6 H$ [2 ]

+ b5 T" d9 K8 k3 U女仔意識低姐  我睇到有人係度責怪個女仔, t& [2 p$ @5 E/ W
咁樣先興  受害果個反而比人話  又唔見d人鬧下強姦人果個男人
6 C! _+ V7 O. M& h2 X" e. j4 C' U% f
意識低  代表女事主仍然對客觀環境感到有安全感7 @% p/ ~) x- H1 G4 c
但事實反映  而家實在愈來愈多風化案發生
- K& ~/ W$ P. _$ q( s9 `我覺得好悲哀  d女仔出親街都要擔心被人非禮
) ]8 U1 d, V0 r; e7 |7 [6 C個社會搞緊乜?
- F8 e5 f# `4 E+ R" ud變態佬係咪前世未見過女人?
% U% o- _, J% @  r4 k2 s' ?1 _- d0 |( ~9 c
! ?$ |9 X5 G$ y! c& Q& C0 @) w

7 Q2 E  Y. ^5 Q6 C* E: ?) c' R女仔意識低姐  我睇到有人係度責怪個女仔$ k0 T% G/ e# c3 |0 w8 c6 t
咁樣先興  受害果個反而比人話  又唔見d人鬧下強姦人果個男人
6 b- \' X0 G  _3 a
: s0 f2 ?+ x' @& y" w. n意識低  代表女事主仍然對客觀環境感到有安全感
8 x) u1 w/ j1 ~$ H( L+ P" g2 ?4 \但事實反映  而家實在愈來愈多風化案發生
* J: D/ H+ z7 O. l5 i+ S/ t7 ^我覺得好悲哀  d ...
8 X9 _# S  p+ [$ I- y小小種子 發表於 2010-2-24 03:56 AM
那個強姦者實令人氣憤,對於我作為一個女性一定是痛恨!因我小時及幾年前都經歷過類似情況,幸好我化險為夷,只是被刀刺傷小小,這個刀傷成為我一生的印記!所以對於這種情況都會好擔心女性,所謂愛之深,責之切……將心比己,我都會較為明白那些責駡那個女仔的心情是過於緊張!當然他們有時用詞可能過火或用錯字眼,同樣你亦是對女性有種關切,所以引起吵罵!其實從字裏行間亦睇到你份人相當正義!首先多謝你對我們的女性關心!也認同這個社會愈來愈多風化案發生,真嘆句無奈……當年我十二歲,買完餸回家路中突然被人折住,除了那色狼洗劫我一空外,他還上下其手的摸我面和身體,當時我也用手擋著他指著我的刀,我都嚇得不知發生甚麼事!!幸好有人經過,但他即時擄實脅持我時被他刺傷,於是過路者再次喝走那色魔,我才得以脫險,但那種後遺症好可怕,除了經常發惡夢,亦不敢一個人出街,但可惜那條路是我回家必經的路……另外一單或者等我得閒開過post 講!
本帖最後由 霞o青^^ 於 2010-2-27 01:25 PM 編輯   s- X; {' c9 H5 B) {
  e+ c8 o0 ^; l4 I; ~6 I9 h6 x6 W. m
- _0 b' C9 n9 P4 ~好心d人 都唔知係咩價值觀黎 3 F- Q0 B) Y4 k5 P9 Z/ ~9 Z- W( z% x4 [# i) G  Z6 ?7 B; q! n) r7 p/ c: o
本末倒置 個腦連盛草也不如3 D  v  S) O# y, Y0 u; q
小小種子 發表於 2010-2-21 04:28 AM
唔識客觀分折事態的人就是滿腦草的人~
客觀而言,他們以事論事,不是憎恨港女!8 @! Q. h! Z0 X3 p8 j! \- f; z
goodnicelady 發表於 2010-2-23 03:12 PM
7 d+ U; K' ^2 w0 @
算啦, 別浪費時間了
' p' w9 \' D1 S, L/ f永遠以為自己對的人不懂客觀分折的~
' w6 _+ i, f. H  Q

. n6 Y7 x, k$ d, o女仔意識低姐  我睇到有人係度責怪個女仔4 S' j# c( n- q7 Q
! L, M* {) t: v3 t$ X& T
* v: x( o5 e8 a+ f, V; G意識低  代表女事主仍然對客觀環境感到有安全感/ m( E* J' ^% W, U5 e
但事實反映  而家實在愈來愈多風化案發生0 ]" `4 T% ?. x8 T  r
我覺得好悲哀  d ...: c0 o7 P( n3 I* S. H) J% Q
小小種子 發表於 2010-2-24 03:56 AM
9 v9 I5 ^' D- [- y4 r. q2 q: ]/ C; p( ~; Z. e9 D0 y6 l8 a
個女仔的確都有責任
7 b0 E3 {% q3 z強行入房? 點樣強行法? 間房無鎖?
) x  }# S/ o, h# Z8 D孤男寡女共處一室, 你對佢又唔係咁清楚, 唔知咁樣好危險?3 }3 A0 d6 E/ y) B  z
點解可以無防備就隨便開門?+ I$ ?" _- F; ~
電視成日都有講,* B, q- o) c9 I2 K- Z
要學識點樣保護自己, 但個個都當耳邊風, 老生常談?2 R4 h% y6 `& L" x1 F6 s
而家好多女仔都唔識咁做, 呢個都係事實
  A( ^) g0 k  P7 W( ]% r' Z- ~
5 T: R+ C  u! K: _. [" L個男人擺明pk, 呢個仲駛特別拿出黎講架咩?
0 C* c3 t8 ~. U/ [& D' {7 x( Y% B6 y& s6 V7 R  Q; L
同埋咩野叫做「仍然對客觀環境感到有安全感」?3 B3 [9 l! b0 [
係咩意思?. Z5 q6 t& P$ Z9 S4 U& {, s
咩環境? 點樣客觀法?
38# yorker # f. Z5 b( I- f
我很贊同~
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 新相識印度漢 闖入房施暴

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。