<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我的愛人離世了,我此刻無法承受,幫我好嗎﹖
返回列表 回復 發帖
本帖最後由 中國心 於 2010-3-4 01:38 PM 編輯 , S0 ]# n* L( Y; X! g9 C

" ]/ L  f! Z7 e  ^. F
雖然個心好實、頭痛又瞓唔到,但終於熬到天明!又是新的一天了,將會雨過天晴……一日之計在於晨…早晨啊!/ F7 T, J! b$ F" g  T
goodnicelady 發表於 2010-3-4 07:43 AM
好啦!女皇心情開始平復啦~~~
( D2 S) H; F3 e" {4 s9 m- @中國心 發表於 2010-3-4 12:57 PM
% a. I0 B" N1 B0 [/ F% ]我以下言論 , 可能引起大家不快 , 請見諒 ...
/ _6 w+ r: ?  \  h) i8 v0 W
" {7 U5 j% S3 }- g* Q1 L! t1,無論如何 , 此POST說的始終不喜慶事 , 故有點覺得用 " " 不太適合 ...9 o: u3 f8 p4 `
2,我以前過一集 "律政可人兒" , 話個老公患有無危險性既腦瘤 , 結果開心左好多 ,/ n, q" r( L2 J
有一日佢同律師講 , 佢想割左個瘤 , 律師不解開心有何不好 , 他說 :
9 f1 Z* j4 l& {! q, E# a& F我老婆死 , 但我哭不出來 , 我只是想為她哭 ...
! V) H( a; U* F  e6 [% o這故事沒任何大意義 , 我只是覺得樓主可能只想找人訴心 , 而是有反應那種 ,
' Q; [4 z0 W( F8 o她的希望你安慰兩下 , 她自己可開開心心嗎??? 不說可不可能 ,
5 q5 ?- v% B% D! L) g: a就是真的這樣 , 她都會覺得自己涼薄吧~~
4 s  N* o' k5 O1 f1 w# I
* r+ w4 I4 P- r0 t/ G6 m) w我覺得這樣 , 有時傷心就要盡情傷心 , 只要肯和人講又有人理 , 最後始終會平伏  ,: R0 O( z* @/ y' X% j) }7 N
現在傷心到或反而是好~~
+ Y8 T/ n* T, a* ^1 \  @(我有次一個親人死了 , 我其中一個家人 , 這樣慨嘆 : 明天就要上班了 , 都沒時間去傷心~, h" K; w2 M  m3 ?1 ]/ i/ L8 p7 \: G
所以我覺得 , 可以有得去傷心 , 其實還好 , 有時自己電影 , 明明十年前自己一定會哭 ,  m1 i% R9 `4 z5 Z0 @- o
現在卻沒甚麼反應 , 就覺得自己涼薄了)
撐真民主 , 反專業壟斷 ;
為基層 , 投社民 !!!

7 i: U9 C# u" Y' [& Y- u8 p9 g0 J" F
. t4 q- L. Y' @5 _* E  u2 ]" E  u' T$ Q& ?; l9 V
/ n; q1 Y: ~3 |1 g
1,無論如何 , 此POST說的始終不喜慶事 , 故有點覺得用 "已除掉 " 不太適合 ...: q; O/ z; C- O. H5 N
7 H$ o( d. Z, F/ i3 h' N. f
e_e 發表於 2010-3-4 01:18 PM
有point, 呢個post我連哇哈哈哈簽名都除掉~~~
% j9 _  j- L9 o中國心 發表於 2010-3-4 12:57 PM
其實未真正平靜下來,只是強打精神…個心真的好辛苦…
我問一句先 ...
7 [* [& t1 F4 ~& v
, {4 K3 ^# _: c你係講真講假??? 因為你一星期內出POST既故事內容 , 已經是人家半世人的經歷了 ...# j7 F- _3 x& e) @
e_e 發表於 2010-3-3 10:39 PM
4 P4 O% ]0 Z' U, T- C' ?

: S& ^* O. q. F# X8 ?; h聽古唔好駁古
8 ^, a- J+ z; u- F, P
我以下言論 , 可能引起大家不快 , 請見諒 ...0 q. D7 a5 E3 V6 S  |4 N, i
, Z' @, n" O2 ~  ?9 t  T) u3 b# c
1,無論如何 , 此POST說的始終不喜慶事 , 故有點覺得用 " " 不太適合 ...
" f  k& v" c+ H, X/ y  n/ p6 L2,我以前過一集 "律政可人兒" , 話個老公患有無危險性既腦瘤 , 結果開心左好多 ,
; }. I+ Z/ M% N+ \1 A+ S  r有一 ..." t  Z  Y+ z3 I8 f
e_e 發表於 2010-3-4 01:18 PM
可能是……傷心既盡頭是……不再傷心..但未到……
/ P( H' {% r# b( U9 J+ \6 B  ~9 g( R  j. \" `5 R9 e# M% \! B
有point, 呢個post我連哇哈哈哈簽名都除掉~~~
# `: ]) a, h+ p! B8 B中國心 發表於 2010-3-4 01:33 PM
我可以點講呢﹖再謝謝…
- B* g  k; @: U/ k: _# i" z* ^  }' Z* k: h
聽古唔好駁古
' g/ L. L) N, @8 i8 C, a魚佬 發表於 2010-3-4 01:48 PM
難怪他…事實我的人生好多經歷難以置信…我的故事還有好多未講……
不要想太多 , 睇開 d , 唔好諗埋一邊 , 找人傾傾 !!
) q9 M- t3 {' k# F$ V  w; F: P4 W. t8 ~7 {' B6 _: B0 h) X! x
支持你 !!
繼白熊又一膠人。。。
當今社會~~~~鄉下早晨雞叫人城裡晚上人叫雞
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我的愛人離世了,我此刻無法承受,幫我好嗎﹖

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。