<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 掉那星副局長政治助理超高薪酬不變
返回列表 回復 發帖

掉那星副局長政治助理超高薪酬不變

) v2 |% r8 d! t9 H( O/ J! a$ z1 `! R; o& a
辦公室助理 = 6-7K (市價)
5 `; S, `3 d' C) l: h8 }. p. h- \6 G1 U7 A' A
政治助理 = 15K (天價)
: b3 Q3 L7 F  d' @9 F7 {* Y
% Q( F9 {$ G, ?辦公室助理 = 政治助理 =   
2 w% W. D9 P8 N' r

n8 f/ b/ s) L  L4 X& s5 E/ c" b; h+ b* ~+ o
[youtube]aHt02Yoauzs[/youtube]
禾係 ........ ....... 電梯男
咁多個就只係得梁卓偉做到野..
用15萬請一個低B辦公室助理  
本帖最後由 andyho 於 2010-8-14 11:41 AM 編輯 ! S* T' n( C  W+ \9 k* @' D: o

9 A: U5 b% q+ f樓主鬧得對,政治助理唔應該凍薪,而係應該加薪。$ L+ A% g% S. R
香港人大部分係順民,成日話要和諧,最憎人鬧政府。
, x: M8 @8 y. o9 L1 i6 K- w1 i8 C既然無王管,我係特首,唔將政治助理呢d肥缺益自己友就傻啦,% g$ c) A8 s7 k' g
10幾萬一個月已經好節制,我覺得加雙倍甚至三倍人工都無問題,特權階級係好需要架。

0 @$ P# m2 `0 z& R0 ^2 s1 n. @& j3 A身為賤民的,有飯食,主人唔鞭打你都偷笑啦,仲想點有咩資格對政府指指點點呢 2 B% [6 m' V+ @" U

- V( j. L6 ~! N: \& f& S: A
" Z/ ?$ Z9 H& h' N: n7 k
掃地阿姐每日做到死刀係得 3-4K
' \' G7 {$ b# D$ f8 j樓主鬧得對,政治助理唔應該凍薪,而係應該加薪。
# l6 R; |7 P! A1 _香港人大部分係順民,成日話要和諧,最憎人鬧政府。
5 z" E4 _' O& l; K9 g既然無王管,我係特首,唔將政治助理呢d肥缺益自己友就傻啦,
6 z. f$ h, Z3 X10幾萬一個月已經好節制,我覺得加雙倍甚至三倌 ...! u) d: K7 q& s( V3 \
andyho 發表於 2010-8-14 11:34 AM
/ |$ ]/ L5 h: E- c. _3 `
1 m  T6 J( @- m- A4 Y
快餐店平均時薪只得22蚊   4 i/ e/ t" R& i

0 y4 a' B6 N3 P! u* W, i) x看更係全港人工最低仲要返足12個鐘牙
" A  j" [: q  R( Q

/ K, `4 c4 p- c0 t快餐店平均時薪只得22蚊   # f1 g. ^$ U' ~1 ^0 [3 }* {

" n6 U7 r! E. \8 c# m% t看更係全港人工最低仲要返足12個鐘牙
% S/ T$ r, j! B7 M7 P電梯男 發表於 2010-8-14 11:37 AM
8 ?2 W8 V) C5 x' w  J
0 f, p# v& n( K3 G! z8 r: E
我學d愛國人士及有錢佬說「咩呀?唔滿意去移民囉,嘈咩呀嘈?
thanks for sharing
- P+ K% e5 h4 H" K6 J# K9 i% D
挑!* K' W! ^8 v6 E6 g3 y
成班狗官睜著眼睛,講一些連自己都唔相信o既大話,6 c" _( @% V' ?' }: {+ l. T3 P7 D0 }
佢地連副局長同政治助理做過D乜都講唔出
6 d, [% y/ m  M6 j一句「整體而言工作表現乎合要求」(即係冇要求 ),; {% J3 \# a  D' e
即係大鑊飯,無需問責咁解o羅 2 Y2 C! e1 B$ C6 H% s: ^/ b  |
私人企業僱員若咁o既表現,一早豉椒炒魷喇 / U' L( z% ?9 i5 e1 _8 a
家下政府擺到明玩晒,你吹o羊
  ?' }9 @# A/ F) W; g1 d2 d- Z. ~& @檢乜鬼討?檢完,咪又係話薪酬合理o羅,/ w! G# z# r- J3 ^" Y
所有人都係搵o野o黎做
% ~3 F5 R3 n* t! U
/ R) n4 n' b% g- B6 E" ~我學d愛國人士及有錢佬說:「咩呀?唔滿意去移民囉,嘈咩呀嘈?」
+ O: z/ X' d2 ^" j: r1 X! n( c0 eandyho 發表於 2010-8-14 11:39 AM
; x# E( L, Y. _* i, U
+ y* T* J! W3 I( r% O2 P炒撚埋林瑞麟條仆街三十萬月薪人肉錄音機  
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 掉那星副局長政治助理超高薪酬不變

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。