<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 特衰必亡系列︰曾任權拒絕王丹入境
返回列表 回復 發帖
0 J; U  b9 P' ~6 \* u0 B
) P) Q; X- l/ V# O) ^
狗棍係26fun's Amina,你唔恨得咁多o架喇
$ X$ B* a, e( Y5 t# Uinfjlam 發表於 2011-1-29 10:38 PM
5 k) }" g  `9 M
0 O5 _: Q3 M, y& c. b
唔怪得我之前入版務區見到有會員踩26fun班版主踩得咁盡啦 ~ 原來如此   
一句 .........(自衛還擊)..... 4 Z8 Z9 `0 L- A5 g. Y
1 n: o! N+ N+ I* E$ W' Z
或者 BOYDAWN兄 覺得:/ D' v! V) t- L+ a. y& `
(黑鬼阿差屌你老母九萬鑊)+ m2 `# W5 ^5 k6 K/ c7 q7 H( ]- N
and% v% q2 X! m# X8 ]/ j5 C, f4 z
(咁撚鍾意抽水? 幫你老 母抽囉, 佢咁撚多水)8 ~- g% l" g) |; [) W& t
屬於 --->有趣獨特, 小弟極為欣賞; 有時侯離題抽吓水搵對方笨開對方玩笑確實 ...& p9 [! g/ L" F0 [% V- H7 K9 I7 Q
hamsubboy 發表於 2011-1-29 10:44 PM
" ~7 ]8 Z$ _) w

9 t9 e% i6 N/ q" ^乜兄台唔知香港法律 ~ 人打狗會被控瘧畜坐監 ~ 但狗咬人就未必有仇報咩?   
* [+ Z1 U5 y3 L$ o* O8 h& \9 i! N* W3 e9 X9 R( {
唔怪得我之前入版務區見到有會員踩26fun班版主踩得咁盡啦 ~ 原來如此   
% O) }# b* T" G7 iKNY 發表於 2011-1-29 11:00 PM
- n& e- Z# u* {
/ M: k% B0 G. ?1 ?- X
小兄弟,睇路呀
- }/ g4 d8 p& n1 p" ~( ?
& L2 \8 S& X+ \3 X) z; k! k
乜兄台唔知香港法律 ~ 人打狗會被控瘧畜坐監 ~ 但狗咬人就未必有仇報咩?     F# R6 \! U" G+ F; \* p' ?8 }
KNY 發表於 2011-1-29 11:04 PM
9 U: \% W- ?  l3 z8 r: G
$ o: U8 y5 V% o, w! d用棒打物件, 在廣東俗語說可以用"仆",  狗扑野係用狗陽具, 狗陽具 在廣東俗語中稱為"狗能"....  SO....唔會咬人
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
: t0 ^$ i3 `8 A: `
7 {3 x  V& J* e5 x$ O& M
小兄弟,睇路呀* w& p# I3 i8 Y4 N$ h  {
infjlam 發表於 2011-1-29 11:06 PM
6 n  T; e+ Q& l% \1 w( ?3 x7 V+ [6 s- Q
上網吹水娛樂下 ~ 睇唔睇路都係咁話啦   
' [; X0 y$ u" ^

& q! B5 z9 e. r+ k3 q, y# W用棒打物件, 在廣東俗語說可以用"仆",  狗扑野係用狗陽具, 狗陽具 在廣東俗語中稱為"狗能"....  SO....唔會咬人
1 A, t0 G. \# l$ i0 Y  }hamsubboy 發表於 2011-1-29 11:25 PM
% E, A9 b7 p% F- R+ k
/ n" ?' E8 W) u1 ^$ ^3 S& |
棒都有好多種 ~ 有種叫棉花棒 ~ 軟"謝""謝"   
一句 .........(自衛還擊).....
9 R: p! F% D6 G/ D4 n
- }8 y  s9 [& E- Y5 o3 O或者 BOYDAWN兄 覺得:
* S. T4 _7 \6 v  M/ }- W0 d(黑鬼阿差屌你老母九萬鑊)
0 Y5 `3 Q" E4 A+ Iand. G4 I4 ^1 q+ ^6 ^. W9 q7 X! v
(咁撚鍾意抽水? 幫你老 母抽囉, 佢咁撚多水)* ?5 ~; p5 m4 N9 V! R5 @* G* m
屬於 --->有趣獨特, 小弟極為欣賞; 有時侯離題抽吓水搵對方笨開對方玩笑確實 ...
/ l7 `5 h9 h  C8 g* m: @hamsubboy 發表於 2011-1-29 22:44
. {- R4 o0 [' x* p( {' I
% `8 \, r- l+ i5 o* o
可惜多年來, 朋友你全無進步.........我呢番說話亦包含對你嘅忍讓.
/ k1 `4 k( J" _0 k# H* W
. @* n" |* O& k( C& H3 x
* @. [( _4 ^: v2 V5 w0 }* R) d$ V8 q% U5 T" V
可惜多年來, 朋友你全無進步.........我呢番說話亦包含對你嘅忍讓.
3 r+ B3 ^  R' T) UBOYDWAN 發表於 2011-1-30 11:24 PM
) b; E: r- |; @5 x" N% U' @
+ j9 V: ?& C1 j, N) n0 O* D& M% ^見到版主出現 ~ 都好想問問版主 ~ 究竟版主你對x人老母呢d說話 ~ 係咪真係認為係無傷大雅呢? ~ 好想從閣下既回應中了解貴網對會員言論既底線準則 ~ 好讓會員知道假如日後輪到自己受到呢種言論辱罵之後 ~ 應該如何作出反應
0 H' G6 r$ B5 {
/ A7 v5 a& m2 H可惜多年來, 朋友你全無進步.........我呢番說話亦包含對你嘅忍讓.
7 q5 M1 N1 b% w8 u7 u/ |1 @BOYDWAN 發表於 2011-1-30 11:24 PM
本帖隱藏的內容需要積分高於 18000 才可瀏覽
從來對你地, 我都抱三分忍讓, 七分尊重.
8 Q; p4 E$ y& D4 n/ A8 u7 j# o但如果你地覺得三五成群一唱一和就等如好有本事, 咁我只有用可惜去形容.
. q. e- T* |* y+ D  d. ]* m7 J/ M8 a自問從來唔干預你地嘅討論話題, 只有不斷鼓勵去令你地盡情暢所欲言, 但你地唔領情只覺理所當然.
- \8 y0 X* P' ^1 _何謂理所當然?8 z% `  ]0 P0 P7 C4 N" c/ U. U
你要話人問侯家人唔合理, 咁你地三番四次聯群結黨針對性人身攻擊, 又係唔係合理?
& B" Y1 l7 L+ t4 M" ~你要將斷章取義合理化, 咁人地嘅就係歪理? 你嘅就係真理? ( ~3 m9 n+ L, `% d+ o1 x4 m
人地過份, 你地就唔過份? 咁請問以下嘅說話:
) l* r3 T2 w/ A' M5 A( \
8 i5 K" ~1 e! R, j1 R. Z
2 l$ ~: n2 i8 ~) p  Z3 [- E0 F0 J; B3 e4 y, ?
哈哈, 如果狗棍不是心裡對曾任權or王丹產生傾慕的話, 那麼人家拒絕拒絕關你撚事?
  b4 ~/ d4 `  g! a- K7 \; h[url=redirect.php?goto=findpost&pid=3549187&ptid=242427]hamsubboy 發表於 2011-1-28 00:16[/url]
5 O) S+ B2 e! j* Y% Q4 f

$ a9 F8 J1 D( w! D! M乜嘢係狗棍? "關你撚事"呢句說話係唔係斯文有禮?
" O( ~& y: @; A# N
/ c0 r4 f3 Q1 r% k+ p
5 S$ L* M: @1 ~: e; L( w' _! Z
係呀, 真係見到條濕狗棒棒呀3 O* U+ y' i0 M9 B  h) S
九萬 發表於 2011-1-29 03:34
. v& U: d9 P4 `# I( Z& R2 r, T! d# z, O" u: Y. q. W( e" t
人地一個回應出言不遜, 就立刻講"見到條濕狗棒棒", 何謂"濕狗"? 如果唔係意指諧音粗口, 請列明出處.& o/ D( T, F* M6 Y. H, Q

' b/ x0 h* O+ }' s: q8 D- W5 }
. x1 U" t6 \# b5 W/ ^! ~3 V

2 Q. `. I) ^& E1 K- m狗棍係26fun's Amina,你唔恨得咁多o架喇
4 a+ n% F9 p7 P* z, y* kinfjlam 發表於 2011-1-29 22:38
% Q5 F* W6 n0 b6 ^$ t* R& ?) u. P$ f- D" O1 a* m" Z3 G! h0 R
與其話人地係26fun's Amina, 倒不如問問自己又係邊個? 煽風點火你真認為火喉十足?. B% f' j6 A; t; Q+ o

6 }) m* Y/ r5 Z5 D+ _  X% M* d* h
8 ?2 ~& L7 _6 w1 |- O, |# V

" J2 ~+ d$ d. P2 Z  ^; V: M唔怪得我之前入版務區見到有會員踩26fun班版主踩得咁盡啦 ~ 原來如此   
7 k, \% x/ ^6 {% {" o/ g0 h6 JKNY 發表於 2011-1-29 23:00
$ R" K) w0 ?# S1 A& u3 s
6 j* \7 f+ K% z+ C' n. M! B: p1 B
會員踩26fun班版主踩得盡, 只係基於26fun版主希望會員自重, 以論壇運作為重下凡事儘量免傷和氣, 並唔係表示26fun版主無能, 更唔係意味版主唔識反唇相稽; 若非版主們容忍, 你認為你可以放肆到如斯地步?
; n" k! K( f  J2 N0 s+ M  i; }
* ~1 R: G, S; e( I  G2 D/ T- M
! K* R7 {- M1 ~: N- K- i& c! R

$ ?4 B5 f0 C' v小兄弟,睇路呀
/ q- G7 l) b" e5 K6 W- Jinfjlam 發表於 2011-1-29 23:06
4 A% K& F( v  j4 G7 W. p  i
/ X& b: V# g) l( ?) Y0 J% K. a
假忠告? 真撥火? 要向人宣諸於口倒不如先對自己告誡. 7 a; k! t1 B  G- _, M6 k7 O

: O5 A9 _: `5 S; ]. I. s
/ D/ K+ M7 s7 |6 b7 i
8 X! ~2 c7 M3 B( P2 S上網吹水娛樂下 ~ 睇唔睇路都係咁話啦    4 j: b1 q! L3 R$ }& w  Z2 `9 c& |
KNY 發表於 2011-1-29 23:40
8 q9 c" w$ t. K
+ l, `! O2 V  o2 [* _8 ^
既然你識得講上網吹水為娛樂, 咁唔知你嘅娛樂係以攻擊傷害人為主? 抑或以輕鬆享受為重? 人地就要上網比你攻擊受氣?
7 Q. C6 M; ?4 G$ `0 F1 y- Z( V1 W/ c: z- w

3 \6 G1 \/ P9 y3 ~, o$ M, {& k& R% @3 R' Q$ J6 p, E9 l
小弟向來唔覺得版主高高在上, 只係希望以一己綿力協助admin 去令論壇運作暢順, 並令各會員可以各得其所; 但今日所見只覺部份會員全無自律, 言行更屬狂妄目空之流, 既然幾位對小弟向對大家尊重珍惜之心哧之以鼻只以言惡言相向, 小弟亦不勉強, 不飲敬酒就請罰酒好了.; ]( x: v) C; P% k& S
"人必自侮而後人侮之", 呢句係小弟最後一句要同你地幾位講嘅說話.
; V1 R( H. C5 X% y" c! {: A
& ~, J! U9 y2 e3 m以上幾位會員即ban, 打狗棒雖只因受挑釁而出言不遜, 但亦須禁言一星期.* y8 g! k7 x2 T2 M( M) \+ t
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 特衰必亡系列︰曾任權拒絕王丹入境

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。