<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 特衰必亡系列︰曾任權拒絕王丹入境
返回列表 回復 發帖
* }* H8 [8 ]# o% k" R: P  l9 u$ ^0 r

! G: k% o4 ]/ u" E. L狗棍係26fun's Amina,你唔恨得咁多o架喇
& ]8 s0 a+ g8 g( K7 z2 kinfjlam 發表於 2011-1-29 10:38 PM
2 `$ P# N5 y4 Q, z4 q( _( ^4 \! Y
唔怪得我之前入版務區見到有會員踩26fun班版主踩得咁盡啦 ~ 原來如此   
一句 .........(自衛還擊)..... * d+ U; s4 n. W; q& [
2 i$ i9 f5 h# ^8 K4 c0 R( W4 x
或者 BOYDAWN兄 覺得:3 f3 B0 i4 R0 i. l( |
(黑鬼阿差屌你老母九萬鑊)
/ a/ U8 I$ b' P3 Y6 dand8 Q) u7 v* q( u
(咁撚鍾意抽水? 幫你老 母抽囉, 佢咁撚多水)8 v+ B* `1 }  r0 m
屬於 --->有趣獨特, 小弟極為欣賞; 有時侯離題抽吓水搵對方笨開對方玩笑確實 ...
! q0 E" O# i: p# O; r6 Jhamsubboy 發表於 2011-1-29 10:44 PM
% s* `: O# {; W7 O2 y- @; e
) H. R  p( r7 |; G3 D. ]; i* s
乜兄台唔知香港法律 ~ 人打狗會被控瘧畜坐監 ~ 但狗咬人就未必有仇報咩?   
+ \6 A' S" p* P0 c, ~

|6 a+ X. U0 j唔怪得我之前入版務區見到有會員踩26fun班版主踩得咁盡啦 ~ 原來如此   
# I0 E% d, ^  }KNY 發表於 2011-1-29 11:00 PM
5 |. w' F6 o* c1 T" k# w% L& |9 C* N0 g& @1 }& R
小兄弟,睇路呀
# `5 P: ~% H6 l) O5 F. t3 t

4 Q8 Q7 h9 j6 D, V7 G3 ^/ W5 o乜兄台唔知香港法律 ~ 人打狗會被控瘧畜坐監 ~ 但狗咬人就未必有仇報咩?   
, d5 t! n: ]3 Z6 P: w5 AKNY 發表於 2011-1-29 11:04 PM
# j1 N8 x; z8 h
) @+ g$ }; ?$ a! N  W; M
用棒打物件, 在廣東俗語說可以用"仆",  狗扑野係用狗陽具, 狗陽具 在廣東俗語中稱為"狗能"....  SO....唔會咬人
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
- J9 b: G) A" ?5 |4 s  R4 B! ?- k. }' F' ^9 a) M
小兄弟,睇路呀
7 d3 m' s# M( m9 e$ Uinfjlam 發表於 2011-1-29 11:06 PM
! d' U+ X3 V3 h: Z3 @/ s4 o9 Z  d/ ^. d' a9 a& g2 ]
上網吹水娛樂下 ~ 睇唔睇路都係咁話啦   
; Y2 h. }$ c; \9 z) S
/ j( i, A% P) B' [9 s& P用棒打物件, 在廣東俗語說可以用"仆",  狗扑野係用狗陽具, 狗陽具 在廣東俗語中稱為"狗能"....  SO....唔會咬人
' V0 }3 j; L4 Fhamsubboy 發表於 2011-1-29 11:25 PM
% i6 v- L' [9 s' f9 t0 w

5 D% s$ x/ D# B5 d8 k& v5 x1 }+ f' V棒都有好多種 ~ 有種叫棉花棒 ~ 軟"謝""謝"   
一句 .........(自衛還擊)..... + z7 g7 H0 M# \
5 f7 A* }. a6 m9 }2 l  I' n0 m
或者 BOYDAWN兄 覺得:
+ l- R7 ^! H& D* P' V& \6 l(黑鬼阿差屌你老母九萬鑊): R' N7 y% R7 p" u- x' K" H/ [7 S
and0 i" b! I. d! S, T
(咁撚鍾意抽水? 幫你老 母抽囉, 佢咁撚多水)
% g7 Z; @! }( \: M5 O屬於 --->有趣獨特, 小弟極為欣賞; 有時侯離題抽吓水搵對方笨開對方玩笑確實 ...
# x8 p7 ?' S- x! Q. n! L7 vhamsubboy 發表於 2011-1-29 22:44
5 M0 U! m' Q5 R4 c6 ]! f1 f
2 T' e" E* j7 J$ y可惜多年來, 朋友你全無進步.........我呢番說話亦包含對你嘅忍讓.
/ Z9 [, Y- h5 e) M( e4 ~2 \
2 ]7 z4 Y" T$ L* G) @  U
2 Q7 U) k9 [, ?  O4 f$ P

( g* s' e  p% E& Y/ b# O7 M可惜多年來, 朋友你全無進步.........我呢番說話亦包含對你嘅忍讓.
: ~: u5 `2 D8 n6 H( {: aBOYDWAN 發表於 2011-1-30 11:24 PM
/ m. B7 H0 z9 ]9 `. a8 ^
* x( \2 b3 d/ M" {) i& R
見到版主出現 ~ 都好想問問版主 ~ 究竟版主你對x人老母呢d說話 ~ 係咪真係認為係無傷大雅呢? ~ 好想從閣下既回應中了解貴網對會員言論既底線準則 ~ 好讓會員知道假如日後輪到自己受到呢種言論辱罵之後 ~ 應該如何作出反應
1 R) R7 @7 h2 w! q5 G/ p' {# ?! }2 e
7 A1 m3 u( C1 Y0 l, ~4 n
可惜多年來, 朋友你全無進步.........我呢番說話亦包含對你嘅忍讓.( E$ k0 [/ N) d) R7 |
BOYDWAN 發表於 2011-1-30 11:24 PM
本帖隱藏的內容需要積分高於 18000 才可瀏覽
從來對你地, 我都抱三分忍讓, 七分尊重.% X! n/ {- n: ^
但如果你地覺得三五成群一唱一和就等如好有本事, 咁我只有用可惜去形容.
; y, g0 ?, P' z% d* w自問從來唔干預你地嘅討論話題, 只有不斷鼓勵去令你地盡情暢所欲言, 但你地唔領情只覺理所當然.
& t* |# n- }) ~7 \3 [- Z何謂理所當然?( s4 `* A! l/ x6 M7 \8 A
你要話人問侯家人唔合理, 咁你地三番四次聯群結黨針對性人身攻擊, 又係唔係合理?
- A& A& C2 B  s4 p9 N, d你要將斷章取義合理化, 咁人地嘅就係歪理? 你嘅就係真理?
7 B" ~) Z0 \) Z) |人地過份, 你地就唔過份? 咁請問以下嘅說話:- ^# P: M) e+ S0 {

2 C/ D8 R6 Z0 G9 l
* c7 T# S# F2 T7 T+ B% s  A
/ A9 q. T1 r  N) w; b' |: E% Y
哈哈, 如果狗棍不是心裡對曾任權or王丹產生傾慕的話, 那麼人家拒絕拒絕關你撚事?
/ W( ]" v1 J+ |0 X5 e[url=redirect.php?goto=findpost&pid=3549187&ptid=242427]hamsubboy 發表於 2011-1-28 00:16[/url]
2 n4 O# I: `% N, @0 k" X. o2 Y
- [4 ?' H( W# M乜嘢係狗棍? "關你撚事"呢句說話係唔係斯文有禮?
* r8 r6 |; W9 H( @! j4 `( e* o4 X9 s; T
% x' `1 ~; D" r" i
係呀, 真係見到條濕狗棒棒呀
" a3 _- s+ ]8 `+ S- {7 ?# y九萬 發表於 2011-1-29 03:34
5 }+ q3 D0 N6 _6 @' m" B
6 N, X. Q: {4 U4 K8 Q8 t* j
人地一個回應出言不遜, 就立刻講"見到條濕狗棒棒", 何謂"濕狗"? 如果唔係意指諧音粗口, 請列明出處./ x  R, x) O( {* I* O

; Y- l- j# Y; F" T8 v; y
. x; r, @0 V, L0 \, m2 s

% I+ [7 q1 ^" c2 k7 f狗棍係26fun's Amina,你唔恨得咁多o架喇
7 t' X5 s0 x* ]: z2 Y0 y% O4 T3 g  iinfjlam 發表於 2011-1-29 22:38
8 K1 o, `: A% x) f) m* O: `

! f$ J. }5 M* K: V3 f/ @% l# N與其話人地係26fun's Amina, 倒不如問問自己又係邊個? 煽風點火你真認為火喉十足?5 d& w0 h/ L" T9 ^3 L3 H

8 X( H6 M! l2 a. [' S: F* k
1 D: ?% p$ V, o( p$ v6 V) Y8 M4 t2 T  [) C: l
唔怪得我之前入版務區見到有會員踩26fun班版主踩得咁盡啦 ~ 原來如此    $ ~' _: B$ E* f7 ^6 I% C
KNY 發表於 2011-1-29 23:00
$ e9 s8 U& K# p* C% V, O/ I

8 j1 ]. A* q$ I; d5 b會員踩26fun班版主踩得盡, 只係基於26fun版主希望會員自重, 以論壇運作為重下凡事儘量免傷和氣, 並唔係表示26fun版主無能, 更唔係意味版主唔識反唇相稽; 若非版主們容忍, 你認為你可以放肆到如斯地步?
6 r0 e  t7 J8 K3 Z6 ~7 i; V. ?8 V+ x
9 E! q$ ?. b# g0 _. _$ c6 |
. p9 M6 F6 s, c; u5 W$ Y% l/ W# p1 ^4 O% K% J
小兄弟,睇路呀; U  _0 i8 \6 B" Y& d
infjlam 發表於 2011-1-29 23:06
8 ~! v4 O6 D6 s5 ], L# b6 g+ m1 W+ _2 x% r9 e1 G3 V, ?
假忠告? 真撥火? 要向人宣諸於口倒不如先對自己告誡. 3 j+ A2 [/ X  I$ u9 a2 Z+ n
/ b7 z! y; e4 v: c" V5 @
0 `! p: x/ Y- C# e: N$ L

- l( a2 W. C6 P: Q5 B上網吹水娛樂下 ~ 睇唔睇路都係咁話啦    , a& }$ }# M3 \3 P3 h! n6 A
KNY 發表於 2011-1-29 23:40
/ F( [! ]: e2 X
! _& y0 M7 v- N1 S' V既然你識得講上網吹水為娛樂, 咁唔知你嘅娛樂係以攻擊傷害人為主? 抑或以輕鬆享受為重? 人地就要上網比你攻擊受氣?
6 B* s2 p# r' d' T9 Y$ _5 v3 x- d! d0 W3 Q! \. e6 Q

2 I; _( l! x8 @4 q' m( f4 v( x9 Y. a& V6 k9 a' u5 \2 ~
小弟向來唔覺得版主高高在上, 只係希望以一己綿力協助admin 去令論壇運作暢順, 並令各會員可以各得其所; 但今日所見只覺部份會員全無自律, 言行更屬狂妄目空之流, 既然幾位對小弟向對大家尊重珍惜之心哧之以鼻只以言惡言相向, 小弟亦不勉強, 不飲敬酒就請罰酒好了.0 A' C* T8 q/ g( V3 v" r0 \
"人必自侮而後人侮之", 呢句係小弟最後一句要同你地幾位講嘅說話.6 Z* U+ x. w4 [' Q' y
8 v6 q/ ^  o# ]) H1 b2 H, f
以上幾位會員即ban, 打狗棒雖只因受挑釁而出言不遜, 但亦須禁言一星期.
! Y# g! i8 ?" W+ S' b7 O5 d
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 特衰必亡系列︰曾任權拒絕王丹入境

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。