<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [討論] 請問大家宜家上網幾錢呢?
返回列表 回復 發帖

[討論] 請問大家宜家上網幾錢呢?

我用緊Netvigator,$145,十八個月約,3Mb.0 @% d1 n; R8 o# h
就滿約,佢offer左幾個plan俾我:2 A( a6 w  T4 u8 u# G3 C8 J
1.照舊,$145,十八個月約,3Mb   <---好似好唔抵4 q+ F, A% Z8 V5 m5 N/ o
2.$180,十五個月約,6Mb   <---我估3Mb同6Mb會無乜分別lo...係"卓"頭...
5 E+ I9 z' ]6 c9 ?) Q3.$224,十八個月約,6Mb,連Now TV(12免費頻道+3收費頻道)   <---我估屋企人對電視無乜興趣同價錢太貴.
1 i$ s! L' |$ P6 x8 x9 E- i/ e* v
[ Last edited by 樂壇渣Fit人 on 2005-4-2 at 10:42 PM ]
個人意見, 如有冒犯, 請多多包函.
2 啦 :cool:
, `/ x/ m2 ^2 S- X& D9 G( ]8 ]  B7 l1 ]: I- V3 o
bt 都快D
我自己就用緊新世界,月費$88,話上落都係12M。- {8 V* ^4 N0 v3 G3 L5 [
不過我覺得以前用1.5M果陣重快!; J5 j  w2 w1 S. J
我試過幫人上3M,結果同用1.5M分別唔大,不過唔同ISP o既performance都會唔同,聽講pccw真係會有明顯分別。
1 h0 K4 R" Q9 ]) R1 W/ z. |& J! j0 b; H" W+ ]6 G# o7 B4 Q, q
除非真係唔用pccw唔得,我suggest你可以問吓其他ISP,問吓都唔駛死,起碼多個選擇。5 `' D# R9 D% o& X
4 Q, [% Q% v+ x, }* d- ]2 a. N
[ Last edited by dinosaur on 2005-4-2 at 12:39 PM ]
你話你朋友剛剛續約都係$162  無限6m 簽12個月,佢就會話要問問阿頭,10秒後就會應承你架啦!我係四日前先咁樣續左約!
至於你講果個Plan 3,佢報價比$198咋喎!仲有佢比得你揀個3個收費台,真係把鬼!其他有丁丁吸引力(真係好少)的收費台,佢又話只可揀1個,咁之前果3個醒你收費台就無!記住問清楚呀!不過講開我都係3M升6M,但我唔覺有乜唔同!% S' `+ ?2 t6 ^( p/ ]- S. r

) e5 F/ b9 q3 D; N/ `% C2 V/ {[ Last edited by baatkung on 2005-4-2 at 12:49 PM ]
Originally posted by baatkung at 2005-4-2 12:38 PM:
9 Z" j9 T5 ^; C; W( C你話你朋友剛剛續約都係$162  無限6m 簽12個月,佢就會話要問問阿頭,10秒後就會應承你架啦!我係四日前先咁樣續左約!
' y& V( D  D) @) v* v6 b4 }
$162@@?咁3Mb,$145咪好唔抵....
; d6 F1 `' T# a& y& I0 G1 G/ S1 S9 Y
4 f) z. L1 n% a' q5 n
Originally posted by baatkung at 2005-4-2 12:46 PM:! [7 b3 V1 m1 Q
至於你講果個Plan 3,佢報價比$1 ...
8 [5 r5 n/ g8 J
唔係好明...一係佢俾三個你,一係你自己揀一個?????$ x6 `/ w# S+ v; j, N5 g% W

7 F2 \( [9 Z* w! n  X/ a; Y你d報價全部咁平...個sales厄我....?
個人意見, 如有冒犯, 請多多包函.
收費台每個台有唔同價錢,比我揀3個果D都係平野,如果要D貴價台的話就得一個,無3個,其實最終都係果條數!計來計去搏你唔問清楚就簽約!仲有果D Plan都係呢招,又3M升6M,又幾多個月,又話幫你問阿頭可唔可以比優惠你,咪又係果條數,又係搏你唔計清楚就簽約!比番條數大番佢就Ok!佢之前仲話$168 3M已經比左優惠我,講下講下咪變左$162 6M囉!
又唔可以話個Sales呃你,價錢佢地一定有底線,睇你識唔識同佢吹水,佢又肯比你之嘛!況且佢又唔識你,你又唔知價,做乜平比你呀?同你好好感情咩?
我係2個個
" G. m/ @& a% j2 b$ L5 O' t2.$180,十五個月約,6Mb   <---我估3Mb同6Mb會無乜分別lo
我12個月=.=6mb,210
* _9 m* }; j$ W, D9 {5月之後就轉和記
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [討論] 請問大家宜家上網幾錢呢?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。