<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [討論] 死過未呀你?! [樂+]
返回列表 回復 發帖

[討論] 死過未呀你?! [樂+]

大家做左咁耐人2 ?6 ?! C7 @  i* v, [1 B* c
有無經歷過死亡既感覺同恐懼?9 h) p# u; X9 V" F# a# i1 |1 A( k! t
; u7 A, s" g/ P7 }
即係話有無一刻大家試過以為會死得?
) Z) ?, Y: n+ @# m1 M( Z( x
0 a: l6 K! C, B0 w% l9 P4 }一齊分享下發生左咩事,+ i5 }! r8 J  S  R
個感覺係點?8 a( L9 u$ R" w6 x9 T% a8 q! }
同果時諗到咩野?" X9 J& ]0 L, s; ^* r; C) o6 U
同果件事有無改變左你啦
/ y- S8 f' |3 I/ l  b
7 Y$ P  K; r/ |4 h; e: Q' H又可以等大家有d提防
) x) k: b4 U  ]7 ]& p
: m! r3 r* f+ ~8 `[ Last edited by 樂壇渣Fit人 on 2005-4-15 at 05:58 PM ]
Originally posted by crap at 2005-4-15 02:57 PM:
! q& D% q5 ~: L3 Y3 a5 D+ J大家做左咁耐人% e! e& @4 c3 j# t1 W+ [5 p: {
有無經歷過死亡既感覺同 ...
- q# e3 G# J3 l
話你今日去到咁盡?呢試就無試過,但係呢句嘢我阿媽以前成日問我ga
Originally posted by crap at 2005-4-15 02:57 PM:
' s/ A' W0 c+ m/ }) S9 a, q  y大家做左咁耐人
7 g, L$ D' w+ _! ?: q+ r有無經歷過死亡既感覺同 ...
  i3 o( L5 i, o* V8 m; M  [未試過喎 =.=9 o  }3 K5 }- b. E' Y1 v/ N
但係我老豆就試過跳河o個時個頭到塊大石~~~(唔係自殺, 係跳水 =.=)
8 m& J2 n5 ^2 a, {' c- _& {5 L撞到個頭都凹左~~~% |1 y4 x( j. D1 C
不過我唔個佢有乜感覺~~~+ f: [& f: v# R, b7 ]
但係我聽完之後就覺得好得人驚
我有3次......
8 O9 ]% Y: p; [  n2 P1 T# @4 X! f  F7 h
1) 好細個(幼稚園)同老豆去馬會游水, 唔知做咩無啦啦自己走埋池邊(無水泡果d), 跟住行樓梯落去, 跟住一野就跌曬落去, 卷左幾個圈, 只係見到d藍色水... 我果時太細, exactly 個感覺唔記得, 總之覺得死得, 好在有個叔叔過拎起左我.....無事! 只係飲左勁多水....
2 X- u" L$ [4 M; Z7 w
, K6 l5 u" J& C: _1 K7 l4 o# n2) 中學, 水上樂園執之前...... 同幾個朋友去果度賀佢執, 玩5彩天梯... 大家應該知個'嫁步'係點嫁啦.... 我響最右邊果條.... 大家如果有玩過, 會知道中途佢有個平d既位, 你個人會拋起一野, 我滑到果度啦, 一拋起, 我諗我有1/4 個身出左軌... 勁清楚見到下面d樹.....
9 E) w" h, g( M- e1 m6 l5 A+ f落番黎果時個膊頭'hum'中條邊, 跌番入黎... 又無事!!4 K& v% {& \, @( B& o8 Y. J# A
果個moment太短, 個腦一片空白, 又係諗住死得喇...咁....
- c7 n/ T  }) ~+ J  q( y
6 _( o& q- z# m- C$ A7 s$ r9 z3) 中六, 果日係夜晚, 響天樂里行過銅鑼灣, 要過果條好q闊果條馬+電車路.. 我緊電話, 無睇路, 見無車就過, 點知原來勁古惑既... 有d巴士係S形咁由燈'色'舖果邊cut入Newway果度既(一日行銅鑼灣既朋友應該知...)..... 2 \* _- M5 @1 X" r
我剛行過電車路, 忽然聽到'呠~~~'咁, 一望, 兩盞車頭燈埋緊黎, 果時個腦有野諗喇...諗到細個睇果個有個女人行出馬路, 有架車衝埋黎, 佢 O 曬嘴果個廣告...
2 h2 E) O% M1 M3 c* O" a4 \好在諗完仲識退後, 架巴士擦住我手'爭'過, 個電話飛走左(不過後尾執番, 仲用得, Nokia好野!!!), 條手鏈粉碎, 件衫黑左一邊....
- X, Z& u7 I. V6 L$ R6 e事後諗番, 如果退慢半步已香了.........
& c( p8 H$ t9 d- `0 |9 |從此... 小弟無試過衝紅燈...
Originally posted by toro at 2005-4-15 05:08 PM:
" T( j3 T" v5 ^- h% D
+ F9 E7 g7 `- j話你今日去到咁盡?呢試就無試過,但係呢句嘢我阿媽以前成日問我ga
7 C6 |, P1 a0 P1 C

- y+ Q. d$ |: X0 u) n好盡咩.....
9 O7 ], y2 j+ p* J* a# a$ A你竟然無?! 我仲估壞人多數都試過添
Originally posted by crap at 2005-4-15 03:37 PM:4 _, Y/ z# l: a- k
我有3次......' T6 J6 B. ?8 N5 q& {( c
1 K, S, c# U& t3 W, Q9 w9 B
1) 好細個( ...
1 S3 n) F' T1 ]- I, V6 E
嘩~~~
: B/ Y# K6 V  l& H% z  v6 o第三次真係一線之差喎1 q$ a' ?6 [$ [8 J6 i$ r; I0 N
下次唔好過馬路講電話喇~~~) m2 [. A8 L# u# g
好危險o架~~~
: q+ i; n5 G2 g4 e! Z/ O我都唔希望冇左個朋友^^"
Originally posted by sfxc0000 at 2005-4-15 05:44 PM:
4 x3 |2 |4 x4 n
$ T  @8 @3 o. ]6 s) A嘩~~~
/ A  ?' j6 W, b" P' E' a" q+ e$ m  ^第三次真係一線之差喎0 H9 |* v" K. p
下次唔好過馬路講電話喇~~~
7 b* [* ~1 D2 V+ o好危險o架~~~) v, ^! J4 h" _: o
我都唔希望冇左個朋友^^"
2 `0 O- n- l' W! ^; o7 i2 A
1 @& n) e  t  q+ ]3 {2 P& C' T4 D

0 `& \$ {1 s" A- u" t9 z6 A- ohahahhaa
2 r, O0 K; b9 N9 e; R3 B! E多謝你
! M1 f& Z0 W' d0 N8 V8 ]不過我睇黎都幾大命既=.="
Originally posted by crap at 2005-4-15 03:46 PM:3 a3 \  a7 j' `8 u
; a( d7 F% b# h5 I3 ?/ T

( P( B( M, E8 N
1 {" f) w; L% y- ghahahhaa
# b6 W& \0 P' R多謝你+ U% M. G" |3 _* B# r( i
不過我睇黎都幾大命既=.="
! j0 }' x0 p! T4 J我老豆都好大命~~~
6 W$ e# K9 O0 c/ Y2 D) L; B, ]佢有次俾支尖o既竹插穿左個頭~~~
" @" V6 e6 Z0 x, I7 O! w+ O但好彩冇事~~~(我睇過佢個頭真係有個窿, 好嘔心=.=)' \; l- q' t6 S
如果唔係就唔會有今日o既我^^"
Originally posted by sfxc0000 at 2005-4-15 05:51 PM:
) j4 T1 b! N3 b; h$ q  `& _, G% |& [' C3 ~' i. w
我老豆都好大命~~~
% m( Z' V5 _6 L9 j佢有次俾支尖o既竹插穿左個頭~~~, L3 N0 H; {5 }* V& B
但好彩冇事~~~(我睇過佢個頭真係有個窿, 好嘔心=.=)
: i3 w. x1 {2 y如果唔係就唔會有今日o既我^^"
- A; r& b2 }5 M& C8 S8 q; a8 h- |1 v1 Y. B! S
* N+ x' V. s, j) T
你老豆果d大獲過我果d 10萬倍.......................
Originally posted by sfxc0000 at 2005-4-15 03:44 PM:. g4 P- B4 Q! ~. Y+ F
# _0 D; ?8 Q7 _
嘩~~~
# i) S8 _1 h/ H" E1 Q0 v第三次真係一線之差喎
/ G" |& _- l$ n, G5 U# f1 M, D下次唔好過馬路講電話喇~~~
3 \6 k. G8 n' B9 z; b7 \  h好危險o架~~~0 a- P. j# F6 S0 c" S6 T$ x6 R
我都唔希望冇左個朋友^^"
4 w; m& K9 Y6 T1 P
哇~~~咁恐怖既........我試個過馬路睇書.....比架車嗶一嗶都嚇死
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [討論] 死過未呀你?! [樂+]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。