<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 請問香港人要去台灣要乜?(case closed)
返回列表 回復 發帖

請問香港人要去台灣要乜?(case closed)

要乜寫乜!請寫低所有要的東西!
; m5 K# T- E" a3 J3 n$ Q
6 z4 b* W1 T6 d# Y& }- d5 |+ W[ Last edited by 樂壇渣Fit人 on 2005-5-9 at 04:07 PM ]
passport
passport(唔好過期); l4 |5 Y: {. t& |5 Y/ q
錢(隨你啦,去到果邊機場先換,果邊對換高的架)# }* [0 n9 S* p6 d0 i
行理(要睇天氣)
6 F; t& N* D& Z- q# v, T地圖(如果唔跟團)1 o% o- v* H" I: z. S- p
信用卡(shopping不時之需)) ^! V9 l) s  g6 }7 ~# t
手機(要用到長途,有事可打返黎香港)( g8 f% w6 U9 x* j( m# l1 D
女朋友(帶過去玩得開心的,唔洗咁悶)
入台証的話睇你點入境!!
Originally posted by baatkung at 2005-5-9 15:28:
5 C% ?# d6 y1 e6 h2 e入台証的話睇你點入境!!
( @0 [% Y1 ]% A9 Q$ \, r
依家落地簽證就ok架啦
我果時去...7日( o4 y+ l/ s. ~) _+ s8 m1 C
自己1個去 (當地有fd  有女^^)2 H3 x% U, Y9 Q% n: E! B
洗左1萬蚊= =!  
( H8 s1 q+ ]1 ]! B4 P剩係酒店 都3000幾 7晚  (唔算highclass嫁喇間野 都仲係咁貴)+ E  Z  @) u: b; j
機票來回1200到啦" o- @: h/ R/ J, q) P
其餘既都比我係果7日fing晒= =: {. H# }2 z" f' Z2 |/ ~
但完全冇手信番港= =
2 ^7 N. I/ K3 e2 p. b: o6 Z5 D& P( w- @# e8 i2 S9 H3 p
可能果時成日同我台灣女友周圍去啦..., G8 N5 n4 ]. }2 ~' |2 P% {, z, [! Q6 z
不知不覺洗下洗下就用完嚕
/ s5 P6 C+ Q& ~5 d7 l$ K; ]2 X: K% j) L% {
記得果時仲要係"沙士"期間.- g* m6 M, f8 v: t) l6 ~/ P, I. x' [
我係機場時仲發緊燒 ( 係當地病左幾日.都係女友照顧我= =)
5 j; g; J. Z. p3 ]過關果時有部"測溫機".  果時好驚出唔到境...( b9 K, a; ^; A) z
好在竹之都冇事...
3 D7 `' ^) ^5 E' h* Z- J好啦  以為冇野 可以安全番港.0 b% X! Q5 |5 G
點知我走鬼左去"食飽" "啊屎"...: g' e9 K# w+ K
以為3:00先上機   點知原來3:00就起飛!!!!!!4 Y" v7 a; b3 Z7 s1 \
6 }/ @# q! L% N0 Q2 B
竹之人地機上既人員走黎搵我.... i- l1 X+ q: P. R/ C
同我一齊跑一齊跑  (過海關唔洗查行李!)
' @9 A* X0 ~3 g: R- _: ]成機人都齊晒.就差我1個.
6 N" L. H% u' v& U架機等左我15分鐘= =!0 {% e0 k( [1 {1 W
/ w) [! v3 {+ M" j5 J- e( U
各位要去台灣既話
/ n$ c0 |8 p; z, r! u1 h錢要帶 護照要帶  呢d必然...
/ ~& e! P3 K6 T- G但記住要帶埋個腦去  醒少少= =
9 O: T% s3 U; T  O千期唔好 好似我咁蠢 XD3 g, F  R% P8 B/ J* y( B7 |

* x9 W& N+ z# A3 b! e* ][ Last edited by honeyharajuku on 2005-5-10 at 05:52 AM ]
   犯  O
       / _ O__,
   賤  LL  //  LL &
------------------------

~~台北夜店及旅遊生活指南~~

http://www.taiwanfun.com/league/html/gp5.htm/ V& O  _. G4 {* T
希望能幫你~讓你留下對台北的美好的回憶~歡迎你
9 G! R0 ]8 I; X3 g  c台北這一個禮拜都是有雨的天氣( R- P+ M5 ^6 S3 q. [# O( o. a
不過有個好處就是不會那麼悶熱' e: x; g  T4 A$ a0 ?0 ?
Originally posted by honeyharajuku at 2005-5-10 05:51 AM:
6 J0 x, f6 S% }% E, I( Q我果時去...7日: J5 F+ Y) U4 n+ D& E
自己1個去 (當地有fd...
7 K. m" o  ~0 ]/ e0 Y2 ?% O
我都試過去韓國遲上機呀!3 @% Y# ^+ ^  ^, X8 v
結果機場開咪叫我!
+ K( z+ e5 ?6 j! U6 [+ I; t: G$ `5 q, V% t# e8 C) S
去台灣其實冇乜特別,
7 I0 L0 y7 m2 D, H都係証件同錢啦!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 請問香港人要去台灣要乜?(case closed)

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。