<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [5/27吹水加分題] 點樣先可以成功追人還錢呢?
返回列表 回復 發帖

[5/27吹水加分題] 點樣先可以成功追人還錢呢?

各位巴打有咩方法追朋友或者係親戚+ `& f, w7 m* G
因為我覺得追人還錢重慘過問人借呀) `" L. b, H8 G3 t; s
多謝各巴打幫忙!3 u1 E. K4 B# Z% a, z% a
! f+ K- D# j( r1 w% U% Y

9 W3 Y! @- a& M1 S1 {# r& T7 e% F' i

! d: h0 C9 v% O$ H0 F9 G; w, w  Z如果有故事分享' w  B" J8 c+ u7 i: f. ]
加分double架

! {, D9 B) i* V# h3 c
  p+ S. l$ j" K! X" L) }4 V  _
) l% Q- d. n2 w* f
. Y+ N$ t6 a1 |& C5 n" J6 h, Q
" R1 Y* O# @7 L0 |' }6 J
0 \) }' Y7 X! `3 y積極回覆主題之會員, 每人可加 5~30分, 視回覆質素而定
  b2 o) k8 X- v+ o1 ]6 j(積極回覆之定義: 字數起碼超過30 及 有意義同時貼題之回覆)
# o, S: c! i7 B/ ]0 u8 R8 o
0 r& l1 b) `: `& m6 N' v
[ Last edited by 樂壇渣Fit人 on 2005-5-25 at 09:38 PM ]
rob and kill
Originally posted by william303 at 2005-5-17 02:17 PM:
' L  C" p, A# {/ R2 h各位巴打有咩方法追朋友或者係親戚,因為我覺得追人還錢重慘過問人借呀,多謝各巴打幫忙!
6 S& y$ _% Q- J  X8 {  z& [5 `) [
: M: H* [* \( [$ [( ]( F# ^

; ^: V1 ~* h7 z! Q6 \& P7 `3 x) kme too
Shing
Originally posted by william303 at 2005-5-17 02:17 PM:
: ~8 e! ]1 s7 o/ X各位巴打有咩方法追朋友或者係親戚,因為我覺得追人還錢重慘過問人借呀,多謝各巴打幫忙!
  B* b# Z+ t0 a; [. ~) C老實講﹐我借出去既CD同DVD總值都過千呀) j4 g6 ], y5 R# K
去小押錢債審裁處啦
Originally posted by vivienna at 2005-5-17 03:01 PM:
9 w  Z7 S  M5 |' I: ~/ V
# [' N: Q' ]) G! M老實講﹐我借出去既CD同DVD總值都過千呀
5 n1 S, w$ f$ z2 `: n去小押錢債審裁處啦
* Q" K1 q$ P6 ^: O, }: A; r去小押錢債審裁處?唔好玩啦大佬,朋友親人點攪呀,如果生意就話搵人收都得o者!
我只有失敗case................試過我個friend問我地借完錢最後都還唔清大耳"loan"條數跳樓死左...........
Originally posted by william303 at 2005-5-17 03:05 PM:
* o  H: T# D& }* B+ F& l( F, ]6 p, r/ Q
去小押錢債審裁處?唔好玩啦大佬,朋友親人點攪呀,如果生意就話搵人收都得o者!
% p. n2 u. b8 c$ {# r甘好難架禍﹐我諗我會好直接甘同距講話我等錢洗。。。) n3 b8 o7 c. F5 `6 O
5 R" Q  b" V- I9 I; z" R
請問貴兄借左幾多呀﹖<1000, 1000-9999, 10000-99999, >100000?
Originally posted by vivienna at 2005-5-17 03:09 PM:2 ?% s, i. n; A7 X& ]: u
) y5 O# G' t4 Q5 g2 }
甘好難架禍﹐我諗我會好直接甘同距講話我等錢洗。。。+ U8 _; r6 X8 K" o5 J

$ o, m6 Y, U9 b, S請問貴兄借左幾多呀﹖<1000, 1000-9999, 10000-99999, >100000?
+ k# u7 \( v3 m! M5 v9 M, o' ^8 t
我都唔敢提,總之就唔小啦!
Originally posted by dexter at 2005-5-17 03:07 PM:
6 M$ F& g1 `! E+ X- X+ D我只有失敗case................試過我個friend問我地借完錢最後都還唔清大耳"loan"條數跳樓死左...........
  Q* f. M# k  C. Z* |今日睇百發百中好似話過左7年唔使還
; B& Q: ^' y# l  y. A" y各位巴打有咩方法追朋友或者係親戚,因為我覺得追人還錢重慘過問人借呀,多謝各巴打幫忙!
& o  D' X9 a7 E, Z" R9 j4 Y/ B. N7 Y2 x) W7 G& \! ~( N. u
咁咪問番佢借* L% W& [. x: k
算啦!佢有心唔還可以點....我以前有個fd成日問我借$; [/ I/ F, ]9 m: G5 P
借左幾廿蚊仲問我借...5 q+ q' `  ]7 o) v/ `; l8 Z
見到佢都掉頭走
6 M, P1 Q4 d5 k$ l" A- l7 l  w! c果幾廿蚊當買個教訓
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [5/27吹水加分題] 點樣先可以成功追人還錢呢?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。