<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大家最驚咩野昆蟲? [積極+]
返回列表 回復 發帖

大家最驚咩野昆蟲? [積極+]

我大部份昆蟲都驚,  W1 K; q3 L. L: u- d! b% N' Q
曾經試過係茶餐廳食野時,因為有隻烏蠅飛埋黎,0 O  S" D9 C- _6 R% R1 n
嚇到我一九拍瀉左則邊果位杯凍檸茶!
# x% a6 T9 o# j) d. N好在則邊果位係我朋友
( G, X/ O8 {( Q# M  ]
5 Q* g1 ~9 U  M) ~2 U+ m5 V[ Last edited by 樂壇渣Fit人 on 2005-6-10 at 09:57 AM ]
如果講常見既
. N, M" b2 t% @: q" R% f就一定係「蚊」!!!
. b% U( Y) ]  d1 d6 c; |- C: I2 t- l
. F7 M" h, ~+ Q3 A+ @% z( b! @飛得又快
, O4 [* f6 |3 Z體積又細
4 u/ ]: V) O% i. }好難捉$ [4 O6 D# p6 m' o$ F

2 H" K& k# L; _日頭都好d, {- i+ k" o$ k5 `- i
夜晚d蚊就出動; H3 \$ N: k8 N& f  J" P% V9 z
就算唔咬您- o2 ~! @' L; G" M* I- n4 f6 y
都會係個耳仔邊「嗡嗡」聲煩住哂
: I) ~3 \- N: {: r- C# @好慘架
Originally posted by 良友 at 2005-6-9 09:57 AM:
: d  O5 F- p' t& K我大部份昆蟲都驚,
7 w$ [7 x7 z6 [$ h( C曾經試過係茶餐廳食野時,因為有隻烏蠅飛埋黎,$ m" K( Q9 f, @% R: O
嚇到我一九拍瀉左則邊果位杯凍檸茶!6 H9 w: s8 g( h
好在則邊果位係我朋友
5 C1 L4 F& s- X8 v- }# z& U5 @6 o' C* U" c" }4 y; i9 t: @
所有昆虫, 特別係响狹少空間亂飛嗰隻0 r* Q3 t- t& E6 Y
不過蟻我就唔驚喇, 仲会同佢哋玩
最可靠嘅終生伴侶係.... 面油紙, 鼻貼<-- 答案   ^_^ '
Originally posted by 樂壇渣Fit人 at 2005-6-9 10:11 AM:
7 {* i$ _% U" O3 c2 m# V1 m$ _如果講常見既
8 e4 j1 ]4 a0 }( P; C6 ?3 u# G就一定係「蚊」!!!3 c/ D; L6 T4 n1 z# E  m
& Z- o, [! _- R' ^$ b$ F0 p' g3 r
飛得又快  s$ O0 U* ^3 J; s0 T
體積又細! T/ p. G/ E7 |$ r& ]6 \
好難捉* Y: _) W+ }' r) v
' |8 I6 W) A' D; q
日頭都好d
" H" W6 L) Q: `+ X. l夜晚d蚊就出動
! y& X, d% C. A7 B0 H4 O* ]5 i就算唔咬您
' a+ v% M# s8 V! \4 v6 V都會係個耳仔邊「嗡嗡」聲煩住哂" d5 G  a- d6 O4 V! E) x
好慘架
6 K5 N& V" ~, D( |  A$ k1 y7 f1 r. C
我同我阿哥成日玩..=.=~用手捉~之後再放佢出黎飛~再捉=.="
好快手~~~~
字伯言,吳郡吳人也。本名儀,世江東大族。
Originally posted by 阿細 at 2005-6-9 10:58 AM:
4 J% U) x9 L1 d- ]9 O# u4 Z6 d  h
" q  i5 S* A& A* T1 W" {我同我阿哥成日玩..=.=~用手捉~之後再放佢出黎飛~再捉=.="
) y+ S0 A5 V( ~7 Y( m& u9 Y1 U0 e' L
我同我阿哥成日玩..=.=~用筷子捉~之後再放佢出黎飛~再捉=.="
最可靠嘅終生伴侶係.... 面油紙, 鼻貼<-- 答案   ^_^ '
我依家好多昆蟲都驚, 細個o個時都唔係咁o架, 都唔知點解依家變成咁
蟑螂!!!  d+ ~, {" r9 k1 a0 _3 O3 B1 k
離遠見到已經打晒冷震,怕怕!!!
識飛曱甴!!* ]/ E# f, t: H" C5 D

, N$ y1 V1 U% U0 H[ Last edited by 史艷文2 on 2005-6-9 at 01:38 PM ]
能忍不計心胸闊,悅盡人情眼界寬
Originally posted by 史艷文2 at 2005-6-9 01:15 PM:; J8 X/ P8 {; `/ }5 C5 Y' X
識飛曱甴!!
" p' F! g; {+ I% n7 Q; F+ W& }- c) k. O! S$ \& S8 T6 X7 V4 M8 {
[ Last edited by 史艷文2 on 2005-6-9 at 01:38 PM ]
2 C$ o; A4 c0 w4 p3 {$ k1 @' `2 e3 k6 `: `# {& q5 s( E  h
曱甴本身都夠晒串架喇," o4 ^' N8 p9 s
識飛果D仲X串,我都好很驚,係HOME見到都唔知點處理!!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大家最驚咩野昆蟲? [積極+]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。