<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 講起上黎, 大家知吾知 KFC 背後既秘密?[+]
返回列表 回復 發帖
"Agricultural Science " 係唔係 "調理農務系" ??
Originally posted by bodycharge at 2005-6-13 10:45 AM:6 E8 s$ h7 B; ~* u) I+ b" V1 I4 M7 r
"Agricultural Science " 係唔係 "調理農務系" ??
& ^/ Q$ u  V" w

4 D- ~% p0 K' i: I& C: Y我原本想寫調理農務系, 但費事人哋以為我講笑
最可靠嘅終生伴侶係.... 面油紙, 鼻貼<-- 答案   ^_^ '
相信好多人都食過老麥- M0 |: _' A  K1 B3 ~+ M( d
老麥嘅標誌, 係一個M字, 大家都非常清楚.
$ V, s7 @+ Z3 u1 z: u點解會係M字呢? 好多人以為係因為"McDonxxd"嘅簡寫, 係知道真相之前, 我一直都好似大家咁諗.
( O* t2 ~8 H. O+ k$ l0 f+ W" Z! f3 S% s0 T& _! T
然而, 事實並非如此.6 S9 c9 V3 h& C4 \; M" G
* o0 @" C& ^: l# N3 ]. V  c+ i5 @6 l4 F
老麥靠漢堡包起家, 呢個係無須置疑嘅事實. 但同樣都係賣漢堡包, 點解唯獨是老麥可以賣得咁成功? 答案就係在於佢所採用嘅茄汁. 我係5年前一次非洲旅行中, 知道咗呢個驚人嘅秘密. 當時我住係一條叫"Lepe-barian"嘅村落, 勢估唔到係啲咁嘅窮鄉辟壤居然都有一間老麥, 或者係為咗招呼好似我呢種去當地進行生態研究嘅遊客啦! 而店入面, 確實只有外來嘅旅客, 一個當地居民都冇. 起初我以為因為當地嘅居民窮, 食唔起老麥, 不以為然. 但係後來由一個村民嘅口中得知, 佢地唔食老麥, 係有原因嘅. 當時, 我咬住個漢堡包, 有個村民神色凝重咁同我講, 叫我唔好食咁多老麥. 我問佢點解. 佢猶豫咗幾秒, 終於開口: "因為漢堡包入面有污穢嘅嘢." 我出於好奇心再追問落去. 佢係我耳邊細細聲話: "老麥每三個月都會俾一筆錢我地條村, 換取村內女人污穢嘅血, 作為整茄汁嘅材料." 我當堂噴返個包出黎. 我半信半疑, 於是後來再問另一個村民, 答案完全一樣. "M"字點解, 相信唔駛多講, 我亦唔想再多講. ' n& H1 j+ d0 y6 C

; o9 ]# c, \+ P9 D6 E  z" y自此之後, 我冇再食過老麥.
- l  E0 w, W, @& h$ \7 p2 ?- N9 h
[ Last edited by 吳建仁 on 2005-6-13 at 11:52 AM ]
肯德基的回駁可以是這樣:& v8 g  b8 F; ?6 i: ]/ s" p* c
咁深水步個d女你地又叫做雞?點解我d雞唔可以叫做雞?
例外reply

無可能︻…

假如係事實,呢個世界就唔再會有禽流感啦!大家都係為左食……又點會理佢係邊度來源呃!!  q  A2 i- A2 \4 J' M/ ~  Y
既然係咁先進,相反成本都會貴番啦!算啦!世上無其不有,人一世,物一世,有得食,好食啦!仲諗咁多仲乜鬼呃!係咪??
Originally posted by 吳建仁 at 2005-6-13 11:50 AM:1 F4 I/ W) s- \$ B7 _
相信好多人都食過老麥
/ ^6 q" p9 a" Z- T  Y: b3 ^5 p老麥嘅標誌, ...
7 {  I- z6 w+ g
呢篇仲誇wo.................3 q  e  t% d7 |
一句講晒~謠言止於智者
Originally posted by at 2005-6-13 03:21 PM:
5 j1 j# k/ [! v, ~7 w" j; ?( w1 ]0 w0 N0 ^( M* u
呢篇仲誇wo.................! L, T$ |8 C1 j9 D; W" ^% G' D
一句講晒~謠言止於智者
& z. c+ F; R$ _! X, l最弊呢個世界智者少, 智障多......
Originally posted by 吳建仁 at 2005-6-13 09:53 PM:6 I+ G! D2 q4 X% M
4 P* p5 D; {% O, n& i
最弊呢個世界智者少, 智障多......
/ ?5 N0 B; R5 P& o3 K
7 N7 X' L# }5 j- M( I0 d( I呢句 好正丫
! R0 p) L7 i8 G1 G# M6 u2 F. O! K1 |! Y
一句到尾,靚女們 "做雞是正確的"
do the chicken right!!
呢d傳言,好多間公司都俾人咁樣傳過,話d產品有咁恐佈得咁恐佈,但我相信係妖言惑眾的居多。以前我都聽過話M記d漢堡肉係老鼠肉啦,但我相信一間大公司唔會係呢d咁既雞毛既事情上為左慳個些少而做d咁既野。
軍階: 中尉
座機: RGM-79 SP II
開始準備聯邦軍官升級試! 向大尉軍階目標努力!!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 講起上黎, 大家知吾知 KFC 背後既秘密?[+]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。