<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大家既髮型
返回列表 回復 發帖

hihi

我本身是一個髮型師...! v2 J7 l1 t! c/ R. ^
其實有d salon 都會有最新既髮型書....8 |$ |4 Y- `! r' p' M: z6 t+ r
未必要自己買來睇...如果間野無...就最好搵過另一間啦....
& O1 o9 n( U5 O! K而且又可以即刻問岩岩自己既面形同髮量同髮質適唔適合...
& G6 W% Z4 Y$ E' A0 L如果gel 頭個d 髮型...& p( C! v5 A5 t3 G( p
如果個剪裁好既話...一個髮型都會好易gel 同打理...1 J( s& e6 Z4 i& \  |! f( ?
有一d 髮質比較軟好難gel 得起...8 }" M: F: l0 L8 {
可以先用風筒吹起先....& Z( t  A+ ~% }- c) {: Y
再用一d 比較硬同定型強既髮泥...1 G5 O9 y2 s* s  ~
就已經可以...連定型噴霧都可以唔洗...
7 V3 R( i: [6 A2 c4 W一定唔好用d 濕潤既定型用品
7 J( m2 `% J* A* i- r! F因為會令頭髮更加無力..and 頭髮小既會好易見頭肉..更加感覺頭髮更小...
! }- y/ I+ s: b* }) O+ A7 O$ M- S$ S- K/ t
髮質比較硬同多既話...我覺得用一d 濕小小既gel or gel 出來有濕潤效果既定型用品會好d
# q* P4 u& f4 V5 V7 n, ^因為出來既效果會比較無咁厚d 頭髮...4 p2 Q& s6 Y+ f# E! M4 F
不過要注意既就係最好用d 水溶性既定型用品會好小小...6 |1 I4 m1 ~* O' y+ m. ?2 D/ e3 m$ p% f
因為只用清水就可以沖洗走...$ W5 T% f! y: M+ I
2 r+ \  b: i# a6 L( g
如果係用d 比較難清洗既定型用品...可先用護髮素沖洗先...% h2 Z1 g6 f# X/ o2 [/ ~
再用洗頭水...會比較沖洗清潔...
嘩~~ Thx very much!!9 L! \' L8 x& X3 t

' E7 ?; a. d7 d$ f* b9 R你既意見真係好好,我學到好多野! 我會按你既意見去試下架啦!
/ W4 {; h3 ?; ]3 u我d頭髮彈性唔夠,可以話係軟既,但我又好少吹完頭去gel,唔怪得咁難gel啦!) N) j" ~2 B: G; I: o( D8 @
同埋用護髮素沖一沖先用洗頭水,我之前唔知係咁。
4 J+ ]$ _4 K7 n5 ~
) ]& X6 ~! P) d* h我想再問多少少......我頭髮厚密且有少許鬈,咁髮乜野髮型好睇d呢?* |4 s( C/ _2 T: N

+ f7 b0 m4 f0 X- A其他人有冇髮型或頭髮護理上既心得,不如分享一下俾大家睇~~
  a  j, ~. Y; |! z
- a) @3 \. I  e( b[ Last edited by gundamman678 on 2005-7-24 at 09:31 AM ]
軍階: 中尉
座機: RGM-79 SP II
開始準備聯邦軍官升級試! 向大尉軍階目標努力!!
Originally posted by kaing at 2005-7-23 09:55 PM:: a4 V' @* A- F4 S  h4 }& _2 u
我本身是一個髮型師...
3 A+ F' K: G: q! z其實有d salo...
( a) D  @9 d; o. c' s3 B" o我想問下頭大應該剪咩髮型好 ????
Originally posted by hob at 2005-7-25 12:33 AM:
& L8 i+ f( |8 z
6 v7 Y, L* j# `2 I我想問下頭大應該剪咩髮型好 ????
2 @2 i3 e7 ]# m3 V* g光頭=.=
http://www.youtube.com/watch?v=Xu06Nyo7u-c&mode=related&search=
http://www.youtube.com/watch?v=ftMDfCaHnao&mode=related&search=
我禿頭
Originally posted by gundamman678 at 2005-7-23 02:30 PM:
  u) a9 y2 u, L2 D- k- o3 e; I' N1. 想問下大家個靚靚髮型,係自己睇書...
( P4 m& Z" Y0 ^; M. ]gundam生~. f6 M5 R0 j2 x, m9 v
我之前都有跟日本髮型書gei~其實唔難ga~: h: v7 R1 H4 N4 V# s" c( A8 ~/ d0 |
如果你用泥o既話~我可以教你個方法令佢企得耐d ga~
; i+ \/ R- x  B0 ^1 H1 I你用風筒吹好大約你想要o個個型, 要頭髮仲熱o個陣落泥, 你d頭髮就可以企耐d ga la
1 P5 b+ m' j, _8 K9 j: o/ }我曾經試過以下咁o既頭返學~but 短d

628 x 945 PIXEL下載

Originally posted by gundamman678 at 2005-7-24 09:25 AM:
- {! R3 _5 t; V. r: m/ W/ `' l6 \嘩~~ Thx very much!!
9 E/ r( F9 g4 `; [
; d% C- j  M; f* Z你既意見真...
! k' M7 y, i# `2 V8 T# x我同你都一樣~
0 d+ ^' H3 m" U* t8 l頭髮厚密且有少許鬈2 h- D# E- ]) G# l
but~我skin head now
Originally posted by yeahchan at 2005-7-29 05:50 PM:
9 A' k4 i! M" x( y5 t1 D- a  L* U  c- ~6 d7 ^/ ~9 M# u
我同你都一樣~
  r! j5 u4 ^, ]! R頭髮厚密且有少許鬈
$ u: A+ b0 p2 \$ qbut~我skin head now
0 l, y, F  K3 Y% L/ c

0 Q7 v; Y; G% n( c& b# D+ S. ~我以前都經常剪短,但一來好普通,二來因為d頭髮長得快,所以留好短既話就一定要一個月剪一次髮。
" H! l' ~; g. _
  b. B& n( k  `所以而家就留長番少少,似乎可以比較耐d時間先剪一次,但髮型都始終未係好滿意。
Originally posted by gundamman678 at 2005-7-29 07:25 PM:
& a0 j5 |$ p( \  _& p/ r0 @6 _7 t! d, B5 @% |$ U
* i( y3 k; r1 T8 N% k( P3 }
我以前都經常剪短,但一來好普通...
0 v! J6 H/ V  D2 d我d頭髮都長得好快~我一星期剃一次~
Originally posted by yeahchan at 2005-7-29 08:05 PM:
" ]+ M. T, q+ N# P; k8 g. a3 G( m  V
我d頭髮都長得好快~我一星期剃一次~
% }+ f  k) w, Z& Y4 V. I! W6 h7 B0 ]8 H5 W1 h1 i
睇黎我既髮質同你好相似喎!
; ?0 k; M* v( J: V' u4 \5 `  D, z! I  C7 |+ g
但你話自己剃頭髮? 用乜野剃呀?
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大家既髮型

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。