<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大家既髮型
返回列表 回復 發帖

hihi

我本身是一個髮型師...
( u4 D) T8 }0 j7 `! K$ n其實有d salon 都會有最新既髮型書....2 e1 T# Q; j- E! L9 i
未必要自己買來睇...如果間野無...就最好搵過另一間啦....) V7 J& N$ A: s* m" }+ `
而且又可以即刻問岩岩自己既面形同髮量同髮質適唔適合...( U3 a2 K4 H3 n; ~4 ^
如果gel 頭個d 髮型...
. C% I/ Q9 U4 [( O$ u如果個剪裁好既話...一個髮型都會好易gel 同打理...
! _; V  X; }) `有一d 髮質比較軟好難gel 得起...
; O6 o, g! i" X+ A1 T" J1 l可以先用風筒吹起先....
; o* S! c6 `+ J8 u# c/ ^1 o再用一d 比較硬同定型強既髮泥.../ m1 d! n& N* o7 b5 u7 A  [
就已經可以...連定型噴霧都可以唔洗..." `" K" k$ b; K3 j
一定唔好用d 濕潤既定型用品6 _9 }3 |- p" h: ^: O4 v
因為會令頭髮更加無力..and 頭髮小既會好易見頭肉..更加感覺頭髮更小.... |, I0 P3 Z( n5 n! o- V
2 L+ I! {' B5 c9 O# ]: L0 A# J
髮質比較硬同多既話...我覺得用一d 濕小小既gel or gel 出來有濕潤效果既定型用品會好d
9 y: U: P: Q! L/ W因為出來既效果會比較無咁厚d 頭髮...
; r) T& O: Y! ^. ^4 d3 s: S" h不過要注意既就係最好用d 水溶性既定型用品會好小小...  c$ m" K& f$ U7 O
因為只用清水就可以沖洗走...; l! C& E5 {- j/ M* {: C

0 @  l' H1 H; a1 U: c, J( f1 m如果係用d 比較難清洗既定型用品...可先用護髮素沖洗先...( U) ^5 H# V% U5 |, @7 _! ?  F  r) |
再用洗頭水...會比較沖洗清潔...
嘩~~ Thx very much!!
% _9 r3 K1 b" U  Y" R
: z% U0 ~/ ?0 Z: [( O. c+ |; h你既意見真係好好,我學到好多野! 我會按你既意見去試下架啦!
9 G6 r0 Q8 B& L3 V# r; Z我d頭髮彈性唔夠,可以話係軟既,但我又好少吹完頭去gel,唔怪得咁難gel啦!
" L) k: B+ E) S5 `  i* d! u. y同埋用護髮素沖一沖先用洗頭水,我之前唔知係咁。
" e& R$ M. M( r; N# R
. J! y2 J& b( I8 u- d我想再問多少少......我頭髮厚密且有少許鬈,咁髮乜野髮型好睇d呢?- s$ ^8 e7 b! o/ H2 V) [

: l9 M4 N- d$ r. ~- @5 K其他人有冇髮型或頭髮護理上既心得,不如分享一下俾大家睇~~
- J- r, @1 N% }+ u- S0 C( S1 c- L- U6 F4 g  U/ \  K
[ Last edited by gundamman678 on 2005-7-24 at 09:31 AM ]
軍階: 中尉
座機: RGM-79 SP II
開始準備聯邦軍官升級試! 向大尉軍階目標努力!!
Originally posted by kaing at 2005-7-23 09:55 PM:
+ @- v7 m! F) C5 P- C  J  K4 h我本身是一個髮型師...% R9 P4 F+ B* B9 q; Z
其實有d salo...
! V! Q9 \+ W: I% w# A2 r
我想問下頭大應該剪咩髮型好 ????
Originally posted by hob at 2005-7-25 12:33 AM:1 {: d0 X# u# O! ]' S0 [/ [

/ N* F& y6 a! Q) ?3 Y/ _( J我想問下頭大應該剪咩髮型好 ????
' e: F" B0 a( l
光頭=.=
http://www.youtube.com/watch?v=Xu06Nyo7u-c&mode=related&search=
http://www.youtube.com/watch?v=ftMDfCaHnao&mode=related&search=
我禿頭
Originally posted by gundamman678 at 2005-7-23 02:30 PM:& O5 g1 s5 y2 y4 ?' B
1. 想問下大家個靚靚髮型,係自己睇書...
6 O/ Y7 {3 I4 Ngundam生~
* `* c( Q( q& ?3 B/ [4 s, H我之前都有跟日本髮型書gei~其實唔難ga~9 n: b+ N- d& X% b6 n- E
如果你用泥o既話~我可以教你個方法令佢企得耐d ga~; n- u' p7 d9 f% `
你用風筒吹好大約你想要o個個型, 要頭髮仲熱o個陣落泥, 你d頭髮就可以企耐d ga la1 P) E5 x3 P9 c' p& @+ y& t
我曾經試過以下咁o既頭返學~but 短d

628 x 945 PIXEL下載

Originally posted by gundamman678 at 2005-7-24 09:25 AM:, R/ u% z2 v$ u# O" h
嘩~~ Thx very much!!
! b9 n4 Q* a  Z: O$ e
. b0 m3 [/ G; F! {; o+ a1 v你既意見真...
( n- n+ E% z0 ^
我同你都一樣~) b$ D& V* H+ f7 J( A
頭髮厚密且有少許鬈
6 D$ ~' q3 s% C( V- O. Fbut~我skin head now
Originally posted by yeahchan at 2005-7-29 05:50 PM:
) S) q6 H: i7 z8 _, l& W1 U4 ?1 Z0 V- N2 Z+ z
我同你都一樣~
) q1 Z" y- B' Z9 J9 \頭髮厚密且有少許鬈  ]3 I2 l7 Q+ X. n. g1 I/ \
but~我skin head now
& O( x1 h8 b! {. P0 N: a$ a& ?, |+ i! Q2 k8 `. e# I. S5 {* S
我以前都經常剪短,但一來好普通,二來因為d頭髮長得快,所以留好短既話就一定要一個月剪一次髮。
  h7 x! }3 z! H: Z; r6 u
& ^, u" y) r  w7 b( J0 {# H4 v  C所以而家就留長番少少,似乎可以比較耐d時間先剪一次,但髮型都始終未係好滿意。
Originally posted by gundamman678 at 2005-7-29 07:25 PM:
0 T' K% E8 j7 D6 x' N, l0 }: _0 P( Q! R  T
/ k# b' J# K3 O( H0 c) {
我以前都經常剪短,但一來好普通...
" F: Q) g5 i3 b5 `& a# z) B我d頭髮都長得好快~我一星期剃一次~
Originally posted by yeahchan at 2005-7-29 08:05 PM:
' k& K2 G1 t# s0 {& W, t# Q+ c- Z
' S6 K" Z/ T7 a4 x( z# f: ^! K/ E我d頭髮都長得好快~我一星期剃一次~
" g  N4 @6 F  S! D! z

+ [  L$ \, `1 {% F% |5 w睇黎我既髮質同你好相似喎!
. Q: F& n! ^: g7 f* e$ w. d3 q; V/ U% e0 W
但你話自己剃頭髮? 用乜野剃呀?
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大家既髮型

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。