<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 【危險人物】
返回列表 回復 發帖
Originally posted by at 2005-7-30 12:02 AM:  t/ n1 V0 P) d6 m. n/ |9 i/ ~

, Z$ p6 c$ J3 P犯罪者都係人ja~點解無好果面??
6 @8 w1 b' k! M  v但若果過度讚揚我覺得有點誤導小朋友犯罪(個人意見)
Originally posted by invisible at 2005-7-30 12:05 AM:! }( v; L3 o" P0 i$ L9 L
6 S$ }9 L. E5 {$ R% F0 g
但若果過度讚揚我覺得有點誤導小朋友犯罪(個人意見)
3 M, H" b# R5 {* ?% C你點解覺得佢有過度讚揚?+ c  x5 v: G, V4 D/ R5 f0 Q5 x5 t
還是你覺得犯罪者一定係喪心病狂?
Originally posted by karenmoe at 2005-7-30 12:07 AM:
% U8 P! h4 R4 \$ A0 X" K0 [* I% L8 P
你點解覺得佢有過度讚揚?
0 l8 A* \) s" ^- k' a; m還是你覺得犯罪者一定係喪心病狂?
" v- g: K: X0 _# k( m# r0 }
唔一定係喪心病狂4 o) F9 y' h! l2 H2 b! X
但一定會有少少誤導
Originally posted by invisible at 2005-7-30 12:09 AM:. |# r( \! o! y2 y; r) w% |

# U0 d+ A# I; O- W+ [5 ]$ d唔一定係喪心病狂
5 D& K5 h$ Z- S6 q' k但一定會有少少誤導
( ^% L& w, V7 l- C
即係點?即係犯人有親情係不可容許既?0 q, N; t) b2 j$ P3 u) j
一定要講到d犯人面獸心先ok?: |* U, N9 E5 |4 i; f
我覺得咁樣先叫誤導喎?; ?& ~: E" x) b  F4 o) I6 m' T
到底你誤導既定義係乜野?
Originally posted by karenmoe at 2005-7-30 12:11 AM:2 h8 M/ M& C  I- y5 A8 X! w+ ^
3 }2 g& l8 v* t1 _. a$ r
即係點?即係犯人有親情係不可容許既?
* M2 q' G4 V$ x$ n一定要講到d犯人面獸心先ok?9 j% Z! K* P6 J. k
我覺得咁樣先叫誤導喎?
; b% m4 V% e5 d% s, G* h8 g* W到底你誤導既定義係乜野?
. D1 Q5 f# B& c( x# Q/ {9 |: V8 G/ O
我覺得如果佢講到一個犯係真係好愛佢地的親人. |) ^, ?4 l# y; ~# |4 e
肯為佢地既親人著想- v5 L' A. k/ j1 G% E+ ~
咁佢地就唔會犯d咁重既罪
; ]8 g3 w' I' M- P. \+ O7 `* A3 |
至於誤導; M; }5 _& m' A  k: m9 l
講真我都未見過果d犯
4 N! a' L& ]. T7 Y! ]) w/ D但如果個犯人係冷血既2 s6 V" i2 ], p) [
而又講到佢地好有人性
. G- c/ ?% y9 u% W- d# t咁就會誤導觀眾5 ~/ U# d* Y$ A8 a( F% e' q
重申一次我係未見過果d犯" j6 R: {; W2 U. N4 x+ Y
我唔知佢地有無人性9 l3 k; e! D% o% B1 ]: Q% t
但係佢地做得出姦殺十幾個少女
% {- {  O, C# A6 B" o# V爛賭唔顧家+ X+ v. F- P5 J
佢地的人格又何存呢?
咁講到尾,你咪即係認為犯罪者一定係喪心病狂囉
0 w6 L+ \" P* T9 b- B依個世界唔係黑白既,犯罪唔代表一定無哂人格/ X, E* `8 \! Y4 p5 f1 \
不過有部份真係無哂人格,依個我知
Originally posted by karenmoe at 2005-7-30 12:36 AM:' D  \  q8 f) [) W9 B
咁講到尾,你咪即係認為犯罪者一定係喪心病狂囉
. z2 U4 J1 s" c依個世界唔係黑白既,犯罪唔代表一定無哂人格
9 z8 R4 f3 I; c1 N不過有部份真係無哂人格,依個我知
+ R: L1 m2 r0 e) T0 k+ l0 ?3 }+ `2 e
我對紅字卻不敢苟同
) M" Q* I0 [6 ~% X  z/ @$ Z現實中唔係犯罪者一定係喪心病狂囉) v. j9 s& n+ o" D6 }4 ^$ M3 d- x# `
我都有一個朋友佢係坐過監# E( ~: B1 C% N' s( T
但我都接受佢$ R* ?7 T& g' b8 W! ]
肯同佢做朋友5 p( q! p" h3 ~8 x, L
因為我覺得佢真係肯去侮過
/ L- d3 m; ?2 a8 r5 v% Y: s. k2 t& Y) H3 ^1 ]$ E+ y& f
對於危險人物裏面的所有人我唔會覺得佢地係好顧家,好愛惜親人的那一類
% L/ h$ z/ }, u, U1 Q佢地每一個故事都有提及到佢地既家人
) V0 A( }6 O; p# Z% E但佢地居然可以做出咁既事(姦殺、打死人重燒屍)
" Y- k5 ^. X7 l( {& E  C以我理解佢地係好似好關心佢地既親人(可能我理解錯誤)  G, |" o" Y" B. M' K! X- S
我才說電視台好像有點兒美化他們
Originally posted by invisible at 2005-7-30 12:45 AM:& n8 g- m/ f2 D8 O

) K; Z) x! o$ r) @: I' V: _5 {. w2 y# y& n' [
我對紅字卻不敢苟同/ V4 v4 f  Y$ k4 l# L4 ?
現實中唔係...
+ U: y7 l! g1 I4 d) ^& Y' M6 p
我睇左幾集,當中的人大部份都係人渣,
* `5 F4 r, @) ]: Z0 p所以我認為是你誤會了, C4 f" e5 _( z; Q
而且一個人為了某種目的時,做出來的行為可以超乎想像4 J0 P% D+ f6 T2 b4 p
人心是很難觸摸的
Originally posted by karenmoe at 2005-7-30 12:48 AM:
; k& w/ d3 }+ ]! N5 r) K) O, m6 o2 f( w% ]' }$ c6 r
我睇左幾集,當中的人大部份都係人渣,3 r7 F- [6 e0 Z& ^1 o) I2 b  L
所以我認為是你誤會了; `, G& I9 `% b0 G: Q
而且一個人為了某種目的時,做出來的行為可以超乎想像
- |! T; A  s( w$ B/ }# d人心是很難觸摸的
: K3 H6 O& F, p8 T( a2 r
嘻嘻
: w7 C) E( V; H% E! {3 T差d我又多個仇家8 |/ y& J* A; j8 o8 a) e
想問聲# n$ B; L9 g9 ^$ Y% U
我誤會了什麼
% W8 W& o6 e7 y4 j7 \可否告知?
Originally posted by invisible at 2005-7-30 12:52 AM:
2 V) i' L+ W8 |/ ~
, Z/ A" k4 H$ z% M6 E0 t嘻嘻; _7 P: n2 w6 R  B3 o
差d我又多個仇家
1 E' x/ f' F6 l* n- W7 q想問聲
( m% X' }$ Z/ y* j1 F我誤會了什麼
# ~& U1 h9 O- g/ o7 ~可否告知?
& |5 S% x9 ?7 I9 R& z
你指電視台有點兒美化左班犯人
( o: D1 [8 u  j- i1 n, c8 i0 Y) w但我睇,佢地部份都係人渣
' y' l; ?% }' s" \: A3 i( ^/ b而且無乜唔合理! ~5 a. b* N. z4 p
所以我覺得是你誤會了
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 【危險人物】

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。