<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 【危險人物】
返回列表 回復 發帖
Originally posted by at 2005-7-30 12:02 AM:
4 c6 T4 S* ~* l* R" R0 }: Y5 J  O1 H4 r" u4 O8 S
犯罪者都係人ja~點解無好果面??
& Q3 B9 G2 ^0 g
但若果過度讚揚我覺得有點誤導小朋友犯罪(個人意見)
Originally posted by invisible at 2005-7-30 12:05 AM:, v3 Z- r3 b: p4 I  v/ [) [/ p% V7 @9 K
; _7 u$ A! u* K. f5 k
但若果過度讚揚我覺得有點誤導小朋友犯罪(個人意見)
* ~  O! h: y1 T* T7 Y5 R: T
你點解覺得佢有過度讚揚?
9 ?1 ~- f# a. ~! Q/ W9 k& [5 i9 D還是你覺得犯罪者一定係喪心病狂?
Originally posted by karenmoe at 2005-7-30 12:07 AM:
) T% H: G9 D! \8 A" u! \/ {' @/ P4 M# `: _" S+ V6 _, K
你點解覺得佢有過度讚揚?
7 R2 i4 k0 b7 L' J) b還是你覺得犯罪者一定係喪心病狂?
+ D# P4 h! Z: `. I; t唔一定係喪心病狂* {. H1 Z+ z. m' b5 {1 X% y
但一定會有少少誤導
Originally posted by invisible at 2005-7-30 12:09 AM:
; n# ]/ j  H' I* Y7 ~$ z; G8 F" {0 D( e, N
唔一定係喪心病狂+ B4 |& t0 L* }! Q' P" ~. ]% C
但一定會有少少誤導
& j! m* j1 @: B$ c
即係點?即係犯人有親情係不可容許既?5 d7 a1 i) H* I
一定要講到d犯人面獸心先ok?
. d9 _' Q, s" P( U! K1 U: b我覺得咁樣先叫誤導喎?
1 P) L5 U0 P, f/ X" d; G到底你誤導既定義係乜野?
Originally posted by karenmoe at 2005-7-30 12:11 AM:
: O- [1 \& E# T" L2 S' \: @7 T% _  n9 m" d" V3 n& G& c
即係點?即係犯人有親情係不可容許既?/ Y6 i( d# c( p; r2 I, o
一定要講到d犯人面獸心先ok?
& Y1 L  q( s0 v& R+ w$ j我覺得咁樣先叫誤導喎?4 g1 q, G! r% U! y9 W7 ^& `
到底你誤導既定義係乜野?
& ^9 {7 M' V0 y" b. O; b/ s
我覺得如果佢講到一個犯係真係好愛佢地的親人' ~# H" n/ S* @4 u
肯為佢地既親人著想
$ }2 y: h  a5 V4 p5 g咁佢地就唔會犯d咁重既罪
7 \( e7 F( m  Y% l
1 W. O/ x4 z( S7 A" u4 k3 v+ M至於誤導8 g8 m: Z. l* B, n, ~3 _1 G1 _
講真我都未見過果d犯: i+ F- q: Z6 C+ T6 L
但如果個犯人係冷血既
7 F( U& x/ d9 @1 J而又講到佢地好有人性
; [: ~3 S: O3 D9 a咁就會誤導觀眾
- m: Q( k/ |7 E& {重申一次我係未見過果d犯
) [/ m) p7 t# \) N, Y0 x我唔知佢地有無人性
6 ?8 K  L$ o4 ?但係佢地做得出姦殺十幾個少女
  b) i2 c& _6 ?9 o( `9 J' J爛賭唔顧家
+ r5 [2 d2 `4 O& l; P- M# W佢地的人格又何存呢?
咁講到尾,你咪即係認為犯罪者一定係喪心病狂囉
& J3 u6 T) y: T( K依個世界唔係黑白既,犯罪唔代表一定無哂人格
+ A5 D& ~& }0 h不過有部份真係無哂人格,依個我知
Originally posted by karenmoe at 2005-7-30 12:36 AM:
$ t+ b$ f: j" m( t8 I4 U咁講到尾,你咪即係認為犯罪者一定係喪心病狂囉
' ~* }2 r7 s3 q5 H% ^依個世界唔係黑白既,犯罪唔代表一定無哂人格
* v5 c: A$ T+ P! N! p. p- r: \不過有部份真係無哂人格,依個我知
+ M& ]. E. i" i$ ?

' b. C7 @: Y$ U" Q) i5 C我對紅字卻不敢苟同
4 Y& W$ d, d& E& b4 V4 L. \2 H現實中唔係犯罪者一定係喪心病狂囉1 G! J% E; y7 Y4 V# _! }% u. O7 k; T
我都有一個朋友佢係坐過監
' [: Y* O  @: Y1 s' z! c+ W. X0 ?但我都接受佢( X/ a3 i; F  k* Z
肯同佢做朋友
: l" W+ k8 h7 x7 p5 p$ W$ z1 ^因為我覺得佢真係肯去侮過9 [6 q3 H2 x' s+ N! v8 U

0 ~$ E4 i; ?2 L- {對於危險人物裏面的所有人我唔會覺得佢地係好顧家,好愛惜親人的那一類
+ Y. N) K$ T! H& O佢地每一個故事都有提及到佢地既家人. j! L  G0 i) ^' w4 o) Y! E
但佢地居然可以做出咁既事(姦殺、打死人重燒屍)
9 w/ a1 B7 w# B2 n9 t3 c2 Q& s以我理解佢地係好似好關心佢地既親人(可能我理解錯誤)
9 W4 U/ f9 T+ _0 c( |% O4 b9 {我才說電視台好像有點兒美化他們
Originally posted by invisible at 2005-7-30 12:45 AM:/ s! ^7 Z$ H2 ^; b* g4 A6 n+ N3 h8 ]) \
# }( f$ O* r0 Y2 K4 F; r
, x* Y& j- W* C1 z- q
我對紅字卻不敢苟同& P% Z8 J/ [. M6 s  j
現實中唔係...
9 m3 l- q. K3 t# e+ s/ ]  e; q我睇左幾集,當中的人大部份都係人渣,  E  v* P) s& S: F
所以我認為是你誤會了8 Q, I1 O* d) S% }( \. h
而且一個人為了某種目的時,做出來的行為可以超乎想像8 m7 C" l3 S7 Z" ^
人心是很難觸摸的
Originally posted by karenmoe at 2005-7-30 12:48 AM:( s/ d& e% E+ D' E( y6 L' T

' q3 l( R7 w% Y; I: _我睇左幾集,當中的人大部份都係人渣,  ~( g9 _: r2 ?  B* w' _- M6 \
所以我認為是你誤會了
' h: h8 g3 a" _而且一個人為了某種目的時,做出來的行為可以超乎想像
  }2 T% f9 i) N: M9 `人心是很難觸摸的
! E7 p$ H1 D% M! F' s8 `嘻嘻
1 r+ V: A. g% r% \" }6 ?差d我又多個仇家
5 F; a$ ~& Y3 F0 P% j, |. w6 s想問聲/ g8 L6 V6 E7 a2 U% N5 A( i8 d
我誤會了什麼
9 h5 ^" m' s* i" L可否告知?
Originally posted by invisible at 2005-7-30 12:52 AM:
' }  t% j/ f  l9 A$ v7 S( I5 z/ p& s) }# E1 a
嘻嘻% H: U% i9 W5 O# |
差d我又多個仇家
8 D  _6 B: `! Q, {: u3 @想問聲: e2 H' b' V; h8 N/ A9 ~) }
我誤會了什麼; G& O6 s* T$ A
可否告知?
% W: \6 y$ K: X4 M1 I- u/ C! d% c$ J
你指電視台有點兒美化左班犯人1 @4 s) Y2 M, C7 F) u
但我睇,佢地部份都係人渣
* r' @5 J& f. _: ^* z而且無乜唔合理
$ M+ D' b! W, a4 m  W0 f所以我覺得是你誤會了
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 【危險人物】

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。