<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 你地第1份工係乜?點解無經驗都敢去見工?
返回列表 回復 發帖

你地第1份工係乜?點解無經驗都敢去見工?

老板問你咩問題?記得就講..) q+ e) H3 I/ P1 U6 t
無經驗~會否將原定薪酬減少?
/ t) V! Y0 f; o3 C, n3 q7 Z1 H打電話果陣你點開口講? 自己無經驗會否係電話巳經講出口?
1 p' x1 Z) K1 ^無經驗咪唔洗帶履歷表去? 帶成績表算?
" r: ~6 D: W* T, j- U____________
0 a, k$ x3 M  q) G8 w幫幫小弟~好想搵工~但無任何經驗~應該搵咩工先呢?電話到點問最好?
9 d2 X& H+ O, x+ {. k1 C) {有d售貨員限年齡18~25 會否騙術
你甘問嘢o架?!
7 `+ @' ~0 F, @+ ]( b乜嘢叫冇經驗都敢去見工??????, o- W1 X. ~- K; a6 D, _8 y# G
唔駛食呀!!!!!- T  |9 E: t+ g, }% l
唔駛生活呀!!!!!7 k9 m. o* s- h8 W/ b7 D! _1 M
無第一次又點會有工作經驗呀??!
為左條女,因為她o係果度做囉!!
Originally posted by Maxson85 at 2005-8-15 09:39 PM:! g, e* r" p: u0 ^  n  B3 c
為左條女,因為她o係果度做囉!!
+ f" I- W/ K0 w
@@一石二鳥~一來鼓起你勇氣~二來有經驗吸收..
: {; f/ ?" D" ?0 S$ ^4 ]真lucky~所以人與人之間應該互相鼓勵~
4 u4 N  u/ q8 Q8 n/ Q( _1 T咩工來的
應該搵咩工先呢?- v" O: b6 ^! F$ S: g4 R
  F# Q/ m2 x# n. ^. k4 t* Q
呢句野真係考起我!! 我點知你鍾意乜野工?? 我又點知你個quali夠apply乜野工???  e0 }" u) v- {1 W/ b
+ c/ S2 }7 S/ F
既然乜都唔清唔楚,我建議你聽聽d求職講座先......
軍階: 中尉
座機: RGM-79 SP II
開始準備聯邦軍官升級試! 向大尉軍階目標努力!!
呢條問題幾得意
4 I! t0 g% o4 _, K. S如果無經驗唔敢去見工, 咁何來經驗 ? 咁咪成世都冇工搵到 ?% y/ p% I( _; m4 r  H/ I& n0 g# N
對自己有信心去見份工, 佢請唔請一回事4 U; j3 q# N: \) t3 T" g
見工又唔係去偷野, 有咩好怕 ?
要相信自己!!!
Originally posted by gaye at 2005-8-15 11:05 PM:+ b2 C+ `& u2 l% {. {
呢條問題幾得意
( \$ m+ \) ^: L% @9 N如果無經驗唔敢去見工, 咁何來經驗 ? 咁咪成世都冇工搵到 ?
% C2 a3 Q5 o5 J5 F' i" j對自己有信心去見份工, 佢請唔請一回事% C( h* f' d; o3 z5 M
見工又唔係去偷野, 有咩好怕 ?
% f/ Q4 m3 B+ L  M2 F, C
尋日我見到有篇新聞~講有個24歲既男人報左名考車牌(筆試)~~~
/ m6 r( O  l2 u佢竟然害怕考試走去跳樓.......唉....生命咁寶貴都唔識珍惜.......
, T1 v7 r! ^; s) E+ J好似話有種唔知咩咩考試恐懼症
Originally posted by pakho at 2005-8-15 11:10 PM:
. U2 W! I$ ~! U1 ~+ K" a' a
" D4 Q. ^$ e; Y5 G7 C. ?; ]尋日我見到有篇新聞~講有個24歲既男...
' ~- l! ^1 O3 `5 K0 ]7 {! R" b7 t5 e& \( r
係香港生活, 壓力確實好大
要相信自己!!!
Originally posted by gaye at 2005-8-15 11:14 PM:6 ?" \( r% }( U( v4 ~
* B" [- y0 k: D% M) L2 `$ c

! L7 r1 b) ~7 R7 I, I係香港生活, 壓力確實好大
& K& i$ Q- Y2 O. z# w) W( ?佢應該睇下-在天堂遇見的五個人(The Five People You Meet In Heaven)
Originally posted by pakho at 2005-8-15 11:18 PM:4 P0 F- g$ y4 m1 a, I; r
/ E8 D* i/ f- |$ Z# \+ N
佢應該睇下-在天堂遇見的五個人(The Five People You Meet In Heaven)
2 c2 ?7 L- S+ K( Q' z1 K

3 ~0 Z& L" F9 U' ~( P: `, J我都未睇過, 謝謝推介
要相信自己!!!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 你地第1份工係乜?點解無經驗都敢去見工?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。