<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 有冇人試過劈友??
返回列表 回復 發帖
五年前見過.
! y9 y+ j/ c+ G3 R無用刀ga...不過好激.' ^$ Y" q8 g, V8 V5 y
發生在鬧市.# p: I/ ]- L4 N/ u- m/ f6 w# s
有次假日, 五,六,七點倒la, 同班fd係銅鑼灣Sogo門口等人.' j9 K5 N- L* N+ x
咁企正係正門(電車路,面向成日都好多人過個條馬路), 右手邊d落地玻璃飾櫃個到企左一大班人, 佢地打橫分散企ga. (個時我無留意ga, 因為個度成日有人企係到ga la.)
! x: z0 O( g2 T6 o之後無la la我既左前方(即係三角位個度), 有班人離我七十米度出現, (三角形陣形ga, 即係最頭企一個,之後後面d人每排越來越多人, 呈三角形,好似三國誌打機個陣咁) 行過黎.* p" m) y! \3 t7 k
行行下, 突然加速, 衝過去我右手邊班人到, 口中嗌住類似"打x佢老x".
8 C5 T/ s. X3 S因為個時右手邊班人離我十米都無, 印象好深刻.
- W6 g" z+ f8 [- C我重睇住三角形帶頭個個人, 沖埋去, 一野禁住某人個頭落去塊落地玻璃到. (事後睇過, 塊玻璃花都無花)
4 a+ `  n, B6 @4 _3 x4 \8 C當時sogo d阿叔保安沖晒出黎, 欄住個門口, 好似唔想俾班人走入去.6 c! ?1 A6 J% O. n/ h
事發一分鐘倒, 被打同打人兩方一齊轉灣向左世貿方向走佬./ ]- n, a' W$ o9 p- T8 I
我重記得有個肥仔走包尾tim.
個人意見, 如有冒犯, 請多多包函.
Originally posted by minghkhk at 2005-10-18 08:47 PM:
( W+ l2 O, E3 \) T  l: p五年前見過.: r% x) r+ W, I& J  M2 s0 L
無用刀ga...不過好激." J% V5 o8 k" I, h
...
+ x& A% c$ S. }' k  {; t* z+ y2 j

" [# _$ y  m8 q: e我好鍾意你最後果句~
以前系學校摺報紙當刀,射馬紙當槍
Originally posted by minghkhk at 2005-10-18 08:47 PM:% N! L+ P8 I6 a! h
五年前見過.
1 i4 [( v! P9 E4 z% }! g7 {  }無用刀ga...不過好激.
' @5 w7 b% D- k3 o4 a/ K) S6 N...
6 w5 E" n4 D" H. E4 T
真係好似古惑仔d情況!!!
落場後只許盡力去跑
我講過程比你地聽: L# X' u" J2 v
大約7-8年前晚上1-2點(大約)幾到大圍有個足球場(近火車頭酒吧)
" r( [& A# Q; Y+ o, i9 g7 V我返香港過summer(本人在外國讀書)
  g  r6 R  A  g! Z我同朋友去街(我的朋友跟人既)行好運中心
+ K( m0 ?' B/ Y; p2 z我朋友既ar大無啦啦唔知發咩神經飲醉酒唔知係take左成 係甘屌鬼6 k- g, }! m8 q' A* P7 K
之後我同朋友見到佢,見到我dfriend 話一陣講數,連我都要去...( l! D9 E& o& y- l3 F. p
去左球場講數入面2社團加起上來有300人多- e8 P' |+ X2 R' ^; p6 Y4 x3 z
我同朋友佢企前面...下到我同dfriend腳軟4 a* @: x/ i' n0 N' c
之後對面社團仲要有開山刀(佢地收埋左)- }2 z5 S: v4 j6 G3 I8 o
2家真係打起上來,我同friend 立刻走la, 點知比人埋伏4個角球地方都比人包抄4 e( m1 \: `& J; Y- ]8 B7 D; V
(見到d人比人劈到個頭d 皮吊著左隻眼)...@@ 見到我都呆左....心想做戲咩....有沒甘誇張% t/ `- ~5 h8 ^4 d# L
我地都唔理照走(見到d大哥拎著大刀搵緊d ar大劈)
: a+ k% b; `; X, X% z2 @好運地沒理我地,我同朋友走啦,再回頭一望又有一隊人追我地
9 X, W; u+ f8 r) w4 b  f7 x% Q我地賓跑到大街...(姐係旁邊係火車站) 見到的士立刻坐車返屋.......
3 E$ c" N/ N# t" H之後我地真係好驚...唔好跟人..唔係講玩
; t9 c1 z4 B  ^: y8 a+ `! Z
6 N5 k2 e$ ?  a: X9 N+ Q0 P[ Last edited by iad on 2005-10-19 at 06:07 AM ]
請問外國多唔多劈友,多o既話,邊度多?& v  ], A' Y( s" G0 _$ F
定係外國多數查槍?只有老唐先會拿刀劈?
Originally posted by 阿感 at 2005-10-19 07:30 PM:% J0 G/ q) B: _  O
請問外國多唔多劈友,多o既話,邊度多?8 U: N! p5 o, S' E) s
定係外國多數查槍?只有老唐先會拿刀劈?
2 p, K" b) @- s7 b5 X* X/ ^
, z: g1 K( x* p3 e9 J4 k
( g* Q2 U8 g/ ~( @) {" T7 E
睇news, d人多數渣槍多....7 C) M; F6 E; e7 C5 L0 g. K
有2個人渣車, 一個想過佢頭, W7 y6 Z) I0 {6 Q8 k" k
唔知黠樣2個人都停左車曾論
( a) r' ~, G5 r, `, }7 b: }之後ar A 開槍射 ar B
um .... 係呀 ~ " u5 ~0 D1 M- S5 H; ?- d8 u8 q: s
人地老外通常都係渣槍多, 一炮過, 你死係應份, 死唔去係你大命 ..........
/ N! Y9 V+ p6 I( I; Y! p& |6 e& y我地老唐拿刀劈, 開山刀, 老牛同西瓜刀 o既威力通常都係大過單單一炮, 同埋老唐 ' 一不做, 二不休 ' 好小話就咁劈你一野就走, 一向都係劈到你訓晌度先走, 理論上你 o既死亡百分比會高好多 ! 達到目的o既機會相對高 d ! 晌經濟原則上拿刀劈係好過查槍射 .......
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 有冇人試過劈友??

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。