<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大家幫忙請假夕口
返回列表 回復 發帖
話你朋友要離婚 要幫手囉 呵呵
Originally posted by ricojohny at 2005-10-27 08:23 AM:
2 y* q  v4 ]' O話你朋友要離婚 要幫手囉 呵呵
( z' `2 X5 Y5 ~, @1 _
/ |$ Q) _9 R" `' V8 q2 J
請病假把la!
那裡看見貓,那裡喜歡牠。
話係屋企暈左成日 夜晚10點幾先醒番
+ {! _! z) p) ?* }'醫生都冇得睇!
100%要請既話就照實講你為乜要請假囉
Originally posted by raj72616a at 2005-10-27 06:52 PM:
, F3 ?) M  {2 O100%要請既話就照實講你為乜要請假囉
! y! O& a  q. F7 W& |
) ?- K% ~! {: @. T! E* j( h6 `  v2 A: x, r$ D
. |' N% e5 p" \
完全同意...% z: M' t- Q' O) i& R( R$ D. p

5 Z# E) ], P/ a; \) V/ P9 u3 K* i. A; O0 \% R  A
如果係重要的事
' |; a" Y7 f$ ~7 M# k4 ^) J直接講點解要請假咪得蘿
1 Y$ Y& h) D# s$ ?8 |9 K0 M整色整水反而俾人覺得你玩野( c, ~3 \& X' m5 q6 w' M) R
7 a3 l; b, L9 o- g# L. ^
我作為上司
$ J. F8 t7 m7 _* S最憎d下屬講d白痴的藉口
  \7 V: Z& Y( w作曬野咁請假
/ P2 d- N5 O2 r! {% T& `+ @* Z當我傻仔唔炒至奇
) x5 i% ^0 T# f3 |$ w5 r& e如果直接同我講(例如:果日約左果女仔...真係唔去就以後都冇機)
. Y7 Q! G  h5 k" `% W* Y) q咁好多上司都會放你0 |6 R2 F( B2 M, Q" x
除非果日真係唔夠人( K' s% {& K+ B2 W& H* k
作d連自己都唔信的野不如老實講) @: R* c% f$ |3 H6 u$ Z7 ^

7 V$ L7 M# N7 y2 u: e好多上司\老闆,都好憎人當佢地傻
6 G- Y  ^9 h# L其實好多時只係唔踢爆d下屬8 q; {; J+ Q4 q" N5 I9 p
放你假都好,但係心入面已經blacklist左你
# s2 R+ @1 N9 a% f/ @9 x換你係老闆人地當你傻的你會點?
我反而想知你咩事要請假
Originally posted by 左輪仔 at 2005-10-27 08:26 PM:9 z( g. B8 V. l; [* f
我反而想知你咩事要請假
# T1 E* X* Z+ q' O' N8 t: T1 Q/ n0 V6 i
x2
Originally posted by BOYDWAN at 2005-10-27 21:44:& h  K, I6 D5 V9 G0 [
4 M% g/ b5 _' C6 Y3 ^

$ U! Y' j% V( G8 `, @8 Zx2
5 `4 G$ Y' j% U8 l) O& r/ Y7 ]
x3
Originally posted by austin666 at 2005-10-27 06:59 PM:1 M4 r. F5 F4 D

! Z9 t! F1 }3 h$ W  i1 r
$ v  a- P4 s' t
6 [6 x  z0 Q. `( W2 h+ ], j3 a. J$ Q# V" ?% ~# M
完全同意...
5 V* ]3 Z& }. ~; w7 I6 ~9 I3 h# _1 r8 h
$ x' F$ ^$ D$ E# s  E) `6 V) E  z, l
如果係重要...
8 r6 l# x/ S8 Z

3 b6 Q. a" Y3 a" p% e又唔係個個老闆咁明白事理既~~有d老闆,明明下屬好有需要,佢都可以一句話唔得就唔俾放架啦~~& _. J8 N  O0 v  j3 M2 x" u
( ?: q9 m6 B5 ~; P9 D
同埋有d原因真係唔講得既! 好似我以前搵工跳糟咁,唔通話俾老細知我會見工咩~~
4 T  ^& f6 ~# s2 g) S2 X8 _
& c! C8 {7 m9 ^* b+ n, c所以我都試過一次又係詐唔舒服,朝早睇醫生拎張假紙,然後下晝去見工~~
軍階: 中尉
座機: RGM-79 SP II
開始準備聯邦軍官升級試! 向大尉軍階目標努力!!
Originally posted by gundamman678 at 2005-10-27 22:33:
9 Q0 K/ Y6 W5 u  k4 N6 u( E. _5 m. l9 A
6 H8 Z: a- z. k# n; K% Q
又唔係個個老闆咁明白事理既~~有d...
0 x9 h( \7 q  p9 }% a
) z8 N0 Z" ~1 X5 |
無錯,如果你話去追女仔,肯定你好快唔駛做!  個個咁好人! 唔係無,少d而已,如果老闆咁好人,你都唔駛諗咁多惜口啦!
網上身份誰不『機密』?
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大家幫忙請假夕口

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。