<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [轉圖]懲罰.....偷麵包的小童....!!!!
返回列表 回復 發帖
暈。。。冇人性的
落後國家如巴西,偷野真係會被當場處決的!呢d吾係新聞...........# t8 A! [2 U+ D. B: G7 K
偷麵包被一鎗打爆頭都有,你地冇聽過嗎?!
Originally posted by alan123boy at 2005-11-16 00:28:
8 L# q: C, g$ W" M/ \落後國家如巴西,偷野真係會被當場處決的!呢d吾係新聞...........
* M5 b- ^0 N$ d2 t' A* ]偷麵包被一鎗打爆頭都有,你地冇聽過嗎?!
0 H- w$ J! U$ B5 z  c- R# b; w& w8 Z# U$ S) H
有,呢d人死後必下地獄
網上身份誰不『機密』?
Originally posted by 機密 at 2005-11-16 12:41 AM:; n% M& `/ _+ Q4 I  n2 f4 j* `

' C: O& ~0 \# r$ d( a3 F9 V; ^! p! x9 B  n: H
有,呢d人死後必下地獄
" l, m+ Q" F  t; X
我覺得文明社會同落後地區好吾同...........
Originally posted by alan123boy at 2005-11-16 00:47:
  P, R8 g; v4 e) x3 S! P) r4 s" B& a5 L) R0 Z/ G
我覺得文明社會同落後地區好吾同...........
" m3 [$ v: V  ^/ z0 s

- {" J" S8 p# W# _( z. ?: ^( n! \係,落後地區做衰野就衰到出面!( Q7 P7 _: j7 W$ \# m# U
文明社會就有包裝,懶平等但內裡一樣咁衰!
網上身份誰不『機密』?
Originally posted by 機密 at 2005-11-16 12:50 AM:
( O' J( ]6 R: ?7 E6 d% h  u
5 k+ T% }+ \; \) W9 b9 x1 u& N
- L) Y$ P% {4 z0 A5 D0 B" j( C' [& d, a係,落後地區做衰野就衰到出面!/ h/ p4 M8 O$ B
文明社會就有包裝,懶平等但內裡一樣咁衰!
& \: ?  l3 e: i* Q5 X% l
人性醜惡!
  \5 n  I' z4 [& [但居於文明社會的我當然認為偷麵包罪不致死!
' K/ e. e9 K. ]2 r* a9 L) j+ b5 `' [' e但居於落後地區的可能會認為合情合理.............
偷左麵包就斷手: c( J* m% E! T3 d
咁偷左情就斷.............$ z( G1 [: i8 {# U! c
本人覺得e種既懲罰係錯誤, ^# y* w; Q! V% O! \/ n
但可惜e個世界唔係我
+ c; \3 J! N/ v9 N) E$ |+ D, K3 M9 c" n5 ~世界上一定有好多不平事& t2 z- d" m- K! q8 c3 m' g, B2 b
但回想一下, u7 x8 Z- F+ e. Q2 |1 {9 N2 Y
這是不是事情既全部呢???
好變態
落場後只許盡力去跑
Originally posted by 大家樂1234 at 2005-11-15 04:21 PM:' C5 \& d. h/ n
無人叫個細路偷野1 h) @" }& T' o/ ]( l% w& f/ h
細時偷針大時偷金
$ `- t# _' |. a& P

+ m; _. A5 q0 @! \* k7 o你係咪咁都講得出口呀,細路仔無屋企人照顧,有頭髮無人想做喇哩,
2 v4 k' Q, u/ k+ Q小朋友無錢又肚餓,唔偷野食唔通等你過巴西請佢食飯呀,人地國家無香港既綜綬福利,) s) O: i, V% F+ N' ~
貧窮國家餓死街頭幾多人你知道嘛.....你試諗下,我地唔食夜晚餐飯o個晚個肚都餓到爆啦,* a) i3 X. H0 J: _- J% j+ ~
餓死..差唔多講緊係幾個星期無野到肚而死,小朋友唔想監生餓死先偷野食o者,我唔係認同佢偷野食呢種行為,我只係覺得佢已經無得揀,係咪咁都要比人"碌手"呀...7 ~* P# c$ s* M" v
你咁都up得出,因住第時報應糸妳屋企人身上....
HKHK
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [轉圖]懲罰.....偷麵包的小童....!!!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。