<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [轉圖]懲罰.....偷麵包的小童....!!!!
返回列表 回復 發帖
暈。。。冇人性的
落後國家如巴西,偷野真係會被當場處決的!呢d吾係新聞...........$ p- q8 z! i4 c" Z* M  M
偷麵包被一鎗打爆頭都有,你地冇聽過嗎?!
Originally posted by alan123boy at 2005-11-16 00:28:6 F9 i/ M' F1 Q8 C: b4 ^3 t9 r
落後國家如巴西,偷野真係會被當場處決的!呢d吾係新聞...........
" d* o+ k. u5 y9 Q2 ^6 h偷麵包被一鎗打爆頭都有,你地冇聽過嗎?!
: M: \/ O' b2 B/ U( [
6 j! M- e  i3 m$ T
有,呢d人死後必下地獄
網上身份誰不『機密』?
Originally posted by 機密 at 2005-11-16 12:41 AM:
1 o- g# y5 q' H0 k" J9 B' ^/ w0 ^6 T
# H( _$ A. m/ {  a, N' k# l7 i
有,呢d人死後必下地獄
3 k( \- W1 D$ j8 V- E5 b- o- c
我覺得文明社會同落後地區好吾同...........
Originally posted by alan123boy at 2005-11-16 00:47:. L- k! Z* z( t1 P- R) d8 Z

% m# }9 X  C8 R我覺得文明社會同落後地區好吾同...........
7 V" T* x' ]6 \% q5 O) x3 s, h6 b9 D7 x; H5 V
係,落後地區做衰野就衰到出面!- m$ ^9 g3 B8 f' h4 E' P1 z
文明社會就有包裝,懶平等但內裡一樣咁衰!
網上身份誰不『機密』?
Originally posted by 機密 at 2005-11-16 12:50 AM:
) h0 G8 C" ~* n  ?1 E9 S$ O/ l+ a5 L" B/ L" c

A* ]( a' u  r1 p% l0 ~& A5 t  X係,落後地區做衰野就衰到出面!! M8 U. k) v; K/ ]3 n
文明社會就有包裝,懶平等但內裡一樣咁衰!
+ g: g  h5 N0 d1 A: X
人性醜惡!
" h! i3 n& l6 {% h: R但居於文明社會的我當然認為偷麵包罪不致死!
% R; ?: u; ]3 G: S, F! D但居於落後地區的可能會認為合情合理.............
偷左麵包就斷手
8 }$ y+ K- _5 r0 S' z* Z咁偷左情就斷............." T0 m) A: s+ b' n
本人覺得e種既懲罰係錯誤
2 P0 z2 L* X& \& ]" t但可惜e個世界唔係我, N6 {% h1 {( x0 h( [: T
世界上一定有好多不平事: D8 H- m1 T* \9 n# z( F% p7 D
但回想一下: Y, ~: G; x9 V! ~
這是不是事情既全部呢???
好變態
落場後只許盡力去跑
Originally posted by 大家樂1234 at 2005-11-15 04:21 PM:( j! T& n. c! i. p$ i4 q
無人叫個細路偷野* \! _* M9 u: i- @, u* y
細時偷針大時偷金
5 h# @, L6 t, O% o% V: B

f) l/ n0 ~( I$ O你係咪咁都講得出口呀,細路仔無屋企人照顧,有頭髮無人想做喇哩,$ T8 C% H5 n! {& ?' |1 T- N4 J
小朋友無錢又肚餓,唔偷野食唔通等你過巴西請佢食飯呀,人地國家無香港既綜綬福利,
; D) |# a9 S; B- w+ H貧窮國家餓死街頭幾多人你知道嘛.....你試諗下,我地唔食夜晚餐飯o個晚個肚都餓到爆啦,9 S" U5 y& L7 v
餓死..差唔多講緊係幾個星期無野到肚而死,小朋友唔想監生餓死先偷野食o者,我唔係認同佢偷野食呢種行為,我只係覺得佢已經無得揀,係咪咁都要比人"碌手"呀...
$ e- q- _. Y. g, n8 P% l你咁都up得出,因住第時報應糸妳屋企人身上....
HKHK
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [轉圖]懲罰.....偷麵包的小童....!!!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。