<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大家有冇睇電視
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 機密 at 2005-12-19 08:40:
- {$ }" q- D6 j& j, U7 F9 E' f* s: x: F" _9 {$ L5 H" f
我非天主教徒,不過都想問主教一定唔可以講政事?
2 ~  p2 m6 D+ q( w9 H1 s$ G
1 h6 |" h2 S0 E9 ~- t- s不是
.
咁咪係囉,其實我就想帶出呢樣,我不是認同佢1 X# U- M  V' t' {( e- z; `! G

; @9 s! Y5 S7 x: v( \' i) X1.  主教點解一定唔可以講政事?
" j2 \4 @6 M, R; A2 T; {; R2.  點解唔係睇講者有無道理,而係睇佢係乜水?
0 g* o  N) `3 F  Z9 _; l% p/ ~& K) Q$ g
如果仍然要咁睇野,仲可以找出真相?, W7 O8 L& p8 x3 ]+ q4 x8 s/ p9 c9 e
. z. P% B  D! H( s, E) ]! j; u% E
[ Last edited by 機密 on 2005-12-19 at 12:12 PM ]
條白痴主教,乜都有佢份,連打瀉屎都關佢事
Originally posted by 機密 at 2005-12-19 12:10 PM:! N# `2 f- ^8 d1 I& h: @6 @# X$ H
咁咪係囉,其實我就想帶出呢樣,我不...
: I% e% f, k6 U% S2 T
咁咪係囉,其實我就想帶出呢樣,我不是認同佢2 r' J0 S$ r) D8 C: _* C
8 m. j# [" }# ^) D6 x
1.  主教點解一定唔可以講政事? - \  U$ F; x: N( F$ f2 ?( d) s
2.  點解唔係睇講者有無道理,而係睇佢係乜水?  n+ f7 g+ M# X! Z. I- G2 d

* }% s; x. \( L# D4 K/ h如果仍然要咁睇野,仲可以找出真相?
6 [" \9 M( r/ V. I1. 可以7 Q7 b# M2 ]/ [* j$ c5 |; \
2. 就係無道理, 亂UP當秘CUP,
, i" e& K* I3 z# l4 s2 |1 z
9 z# g1 t3 L1 G0 R6 S. t: d# f個人吹水賽後報告:
) q' a" D' H6 \$ H( }$ K市民, 各取所需, 有人休息幾日, 有人愛睇野, 完全中立, , 給99分. [唯見新聞片一條靚妹話, 示威者冇破壞公物, 部份港人視力差, 扣1分].: j1 M( V( t9 U! A

) ?5 I7 w- F8 N% k6 s長毛, 街頭戰士, , 做垃圾會議員 浪費了, 給-90分.
% u. L: R' E, j5 t9 q
; ?! b0 ~  p1 x( Q1 z, Z' V; _5 ^差佬, 成功控制場面, 冇嚴重流血事件, 冇引致暴動, 克制,  給80分.
8 L; m) ]) \- X9 I2 u: e5 J
7 W* |2 }1 {) W( x& d示威者, 亦唔算好暴力, 尚算克制, 有紀律, 冇喺其他區搞事, 給70分6 b4 }/ y+ f. Z; P$ j7 o
" i- O0 v. j+ t" o7 ]* w
陳日君, 有事龜縮, 完事吹水, 仍 wto 事件中最失敗人士, 給0分.
* \, O: }. D4 o
, F; r) e2 O+ G4 M2 s# r  S( ^2 v# w鄧燕娥, {何俊仁老婆}, 本末倒置, 曾大眼講大話, 冇人格, 香港羞恥, 不予抨分.
Originally posted by d228216 at 2005-12-19 13:23:
, ^9 X: @4 i9 {& a' l0 L, {" d, I6 O0 j( Z: e
咁咪係囉,其實我就想帶出呢樣,我...
( \1 i9 P5 d8 t  S

A0 H9 G7 Z* `  C: U6 Z
) S. J# Q6 o3 q3 J) R個人吹水賽後報告
. W7 E: D! z/ j( p- j  z! C0 ^
' k8 }, n1 M1 a' M, D. l' U0 e  `俾得好
Originally posted by 機密 at 2005-12-19 12:10 PM:
; O1 t$ d) J, V: \0 q咁咪係囉,其實我就想帶出呢樣,我不是認同佢
" r2 K% ~  o$ _" j" V! j4 l
/ P: j. r' W, K# ?- u7 x0 D1.  主教點解一定唔可以講政事? 5 v0 T2 g1 V: b4 k$ d
2.  點解唔係睇講者有無道理,而係睇佢係乜水?* g$ a2 e# a2 u, b9 _; q

% D! f( x1 G$ u如果仍然要咁睇野,仲可以找出真相?7 u: q; u. k" h
3 G  z% P, D7 h0 A
佢可以有己見,佢可以係電視講,但唔贊成佢用主教身份係電視講
. V, v& a& m% D! F) i6 c+ `某些事,唔係人人可以講,你可以鬧樓下街市賣魚勝菠菜蓮呃你錢,曾蔭權都一樣可以,但曾特首就唔會講(講得好抽象,你明唔明?)
Originally posted by YUEN_LOUIS at 2005-12-19 18:10:1 b" i9 U7 \( `6 u

# y5 R6 F0 T, n佢可以有己見,佢可以係電視講,但唔...
. n) l4 K5 w8 M7 _0 ~* u3 f5 |. s! I( M/ |( |2 H- M
其實我是明,不過就是想認為宗教職員不能談政治的人講出理由來給大家討論下。 不如就由你開始,好嗎?
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大家有冇睇電視

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。